به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسام الدین علامه در افتتاحیه نشست سراسری فعالان نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: رسانه از مهمترین و مؤثرترین دستاوردهای بشری است و آنچنان در تغییرات و تحولات جامعه جهانی اثرگذار است که از آن به عنوان امپراتوری رسانه یا غول رسانه نام برده میشود.
وی ادامه داد: روی دیگر موضوع رسانه، تهدیدها و چالشهای این عرصه است. اگر رسانه بدون هرگونه خط قرمز و بصورت افسار گسیخته روی سنتها و هنجارها و اخلاقیات پا بگذارد، آنگاه شاهد هرج و مرج، سفسطهگرایی، شایعهسازی و شایعه پراکنی، بزرگنمایی و کوچکنمایی اخبار خواهیم بود که این خود تهدیدی علیه آزادی است که لازمه کار رسانهای است.
علامه یادآور شد: دست اندرکاران حوزه رسانه به این نتیجه رسیدند که بایستی اصول و قوانینی در رأس کار حرفهای رسانه قرار گیرد تا این ابزار مفید و قدرتمند بتواند به وظیفه و نقش خطیر خود در جهت اطلاعرسانی و پیشرفت مانا و پایدار جامعه کمک کند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به تاریخچه رسانه ها اعلامیه اصول ده گانه نظم نوین ارتباطات و اطلاعات را نقطه عطفی در بازنگری و تحول در عرصه اخلاق رسانه برشمرد.
وی گفت: از منظر اسلام و دین حوزه رسانه چون از مسائل جدید است به عنوان یک ابزار و ظرفیت به آن نگاه میشود و نویسنده مسلمان مواردی چون مسئولیت پذیری، راستگویی، شجاعت و شرافت کاری، رعایت حریم خصوصی افراد، عدم بزرگنمایی مسائل کم اهمیت، ادبیات در شأن جامعه اسلامی، ترویج و نشر اطلاعات مفید و مؤثر، حقگرایی و ... را سرلوحه کار حرفهای خود قرار میدهد.
علامه، حفظ ثبات و امنیت جامعه، ایجاد همدلی و نشاط، پرهیز از عداوت و کینه توزی و دشمنی در جامعه را از اصول آزادی بیان در جامعه اسلامی دانست و تأکید کرد: با توجه به تأکید وزیر بهداشت مبنی بر تخفیف قطب بندیها، وظیفه دانشجوی آرمانخواه این است که بکوشد جامعه دچار دو قطبی نشود.
وی از تشکیل خانه نشریات دانشجویی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: انتخابات خانه نشریات دانشجویی وزارت بهداشت فردا یکشنبه ۱۱ مردادماه جاری با حضور و شرکت کلیه فعالان نشریات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار میشود و محفلی برای تعامل و بررسی مسائل صنفی دانشجویی خواهد بود.
نظر شما