به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه ژورنالیسم علمی از ساعت ۹ صبح روز شنبه ۱۳۹۴/۰۵/۱۰ به مدت سه روز در تهران در حال برگزاری است و میزبان روزنامهنگاران علم و علاقمندان حوزه ارتباطات علم است. برای حضور در این کارگاه بیش از ۱۵۰ نفر نامنویسی کردند که پس از بررسی شرایط علمی افراد، ۴۵ نفر برگزیده شدند.
ریچارد استون در بخش نخست کارگاه به موضوع روایت در روزنامهنگاری علمی پرداخت و با ذکر نمونههایی از تجربیات خود در پروندههای علمی مختلف، دورنمایی از نحوه انعکاس موضوعات و رویدادهای علمی در نشریات علمی را برای حاضران ترسیم کرد.
دبیر بخش بینالملل نشریه ساینس با بررسی پروندههایی از جمله پروژه شبیهسازی ماموت در سیبری توسط دانشمندان ژاپنی، شیوع یک بیماری عجیب در سیبری، محوطه آزمایش بمب اتمی در قزاقستان، وضعیت پژوهشهایی علمی در کره شمالی و نگاهی به چرنوبیل بعد از فاجعه اتمی، به تشریح شیوههای معمول در روزنامهنگاری علمی و ویژگیهای مختص آن پرداخت.
مدرس کارگاه ژورنالیسم علمی در خلال بررسی تجربیات عملی خود در پوشش رویدادها و اخبار علمی، بر ضرورت توجه به ارزشهای خبری از جمله اهمیت، فراگیری، شگفتی، تازگی و اعتبار تأکید کرد و نقاط قوت هر یک از پروندههای خود را از حیث ارزشهای خبری نشان داد.
ریچارد استون روزنامهنگار آمریکایی حوزه علم که مدتی است در ایران حضور دارد چهارشنبه هفته گذشته سخنرانی با عنوان «علم در علم» در محل کتابخانه ملی ایراد کرده بود که با استقبال علاقمندان مواجه شد.
گفتنی است کارگاه ژورنالیسم علمی به همت انجمن ترویج علم ایران، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در محل مؤسسه پژوهشی حال برگزاری است.
نظر شما