به گزارش خبرنگار مهر، نوشآباد شهری در نزدیکی آران بیدگل که قطعهای از تاریخ ایران محسوب میشود این شهر که به شهر دو طبقه نیز معروف است و یک شهر زیرزمینی را در دل خود جای داده است همچنین این شهر دارای معماری دستکند است، یکی دیگر از آثار باستانی این شهر حوضخانههای آن است که جنب مسجد جامع و مسجد موسی بن جعفر (ع) نوش آباد قرار دارند.
زهرا ساروخانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص حوضخانههای نوش آباد اظهار داشت: احیا حوضخانههای نوش آباد با کمک مردمی و اعتبار مالی شهرداری نوش آباد مرمت میشود.
وی افزود: حوضخانه جنب مسجد جامع و مسجد موسی بن جعفر (ع) نوش آباد به درخواست مردمی و حمایت مالی شهرداری زیر نظر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی نوش آباد از زیر خاک بیرون آمدند.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی نوش آباد گفت: حوضخانههای نوش آباد با توجه به سطح قنات در عمقهای متفاوت بین سه تا شش متر با مصالح آجر احداث شده اند و ساختمان حوضخانه شامل عناصری حوضی به شکل چهارگوش، دایره یا چند ضلعی در مرکز فضا و سکوهایی به منظور نشستن در دور تا دور آن، کانال قنات و کانال تهویه هوا است.
وی ادامه داد: مهمترین اقدام این پایگاه بعد از خاکبرداری حوضخانهها مستند نگاری و تهیه پرونده ثبتی برای ثبت حوضخانههای نوش آباد در فهرست آثار ملی و مرمت و حفاظت از آنها با کمک مردمی و شهرداری است.
نظر شما