پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۳ مرداد ۱۳۹۴، ۸:۵۰

در نهمین همایش دانشجویان خارج از کشور مطرح شد؛

رشد نخبگان نیازمند بستر سازی است/افزایش پایگاه های جذب نخبگان

رشد نخبگان نیازمند بستر سازی است/افزایش پایگاه های جذب نخبگان

مشهد- نهمین همایش دانشجویان خارج از کشور شامگاه دوشنبه با مباحثی از جمله نبود بستر لازم برای رشد نخبگان در داخل و همچنین وعده معاون امور بین الملل رییس جمهور مبنی بر افزایش پایگاه جذب نخبگان دنبال شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نهمین گردهمایی دانشجویان و اساتید خارج از کشور شامگاه دوشنبه در محل هتل جم مشهد با موضوعات و بحث در خصوص نبود امکانات لازم برای رشد نخبگان در داخل کشور و همچنین علاقه مندی نخبگان برای خدمت و توسعه کشور دنبال شد.

معاون امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این همایش در همین راستا بیان کرد: در نظر داریم تا پایان کار دولت فعلی تعداد پایگاه های جذب نخبگان غیر مقیم در کشور را به ۱۰۰عدد برسانیم.

علی مرتضی بیرنگ شامگاه دوشنبه در نهمین همایش دانشجویان و اساتید خارج از کشور که در تالار هتل جم مشهد برگزار شد گفت: بحث مهاجرت نخبگان تنها مختص به ایران نیست و کشور های پیشرفته دنیا نیز در برهه ای از زمان با این چالش مواجه بوده اند.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان در ۷ سال اول راه اندازی فعالیت هایی در حوزه نخبگان  ایرانی که خارج از کشور هستند داشته است افزود: اما عمده تمرکز و توجه این نهاد به استعدادهای برتر و نخبگان داخل کشور بوده است.

معاون امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: با روی کار آمدن دولت روحانی و قبول مسئولیت دکتر ستاری در ریاست بنیاد ملی نخبگان بخش جدیدی در بنیاد ملی نخبگان با عنوان دفتر امور بین الملل و با هدف استفاده از ظرفیت نخبگان خارج از کشور ایجاد شد.

وی اهداف شکل گیری این انجمن را برنامه ریزی برای شناسائی و استفاده از ظرفیت نخبگان و متخصصان ایرانی غیر مقیم و نیز شناسائی چالش های موجود برای بازگشت متخصصان ایرانی و ارائه راه کار برای رفع موانع دانست.

دانشجویان خارج از کشور

بیرنگ در ادامه افزود: شناسائی مراکز و موسسه های داخلی دارای زیر ساخت و ظرفیت های جذب متخصصان ایرانی غیر مقیم  و نیز برقراری ارتباط میان دانشمندان برجسته خارج از کشور و موسسه های آموزشی و پژوهشی و شرکت ها نیز از دیگر اهداف شکل گیری این دفتر است.

وی تاکید کرد:  بحث مهاجرت نخبگان تنها مختص به ایران نیست و کشور های کره جنوبی و چین نیز که امروز جزو کشور های پیشرفته محسوب می شوند نیز با این مشکل مواجه بوده اند که توانسته اند با توسعه زیر ساخت های کشورشان و نیز تعامل خوب با این نخبگان آنها را دوباره جذب نمایند.

معاون امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه افزود: ما نیز بر اساس تجاربی که از این کشور ها به دست آوردیم یک سری فعالیت ها را شروع کردیم و بخش عمده ای از کار ما حمایت بود.

وی به حمایت های صورت گرفته توسط این دفتر اشاره کرد و گفت: حمایت از برگزاری کنفرانس های علمی و فناوری بین المللی، دعوت از چهار تن از برندگان جایزه نوبل، حمایت از طرح میزبانی اساتید و دانشمندان برجسته ایرانی غیر مقیم برای شرکت در سمینارها و میز گردها از جمله این اقدامات است.

رشد نخبگان نیازمند بستر سازی است

در ادامه این مراسم دکتر علی زواشکیانی افزود:در دهه های گذشته تعدادزیادی از نخبگان ایرانی، فارغ التحصیلان دانشگاه های خوب و نیز کار آفرینان  به خارج از کشور مهاجرت کردند که این آمار تا یک دهه پیش به اوج خود رسید و مطالعه موارد مشابه ایران در این زمینه همانند چین، کره جنوبی و ژاپن ما را بر آن داشت تا اقداماتی در این زینه انجام دهیم.

این عضو مجمع جهانی اقتصاد در ادامه گفت: برداشت ما این است که مهاجرت هم مشکلات دارد و هم منافع از این نظر که نیروهای آموزش دیده که گاه چند صد میلیارد دلار هزینه شان می کنیم تا به مدال طلای المپیاد برسند ۶۰ تا ۷۰ درصد این افراد کشور را ترک  کرده اند و این ضرر قابل توجهی برای کشور ما محسوب می شود.

زواشکیانی ادامه داد: اما این نخبگان با مهاجرت به غرب با فرهنگ غرب و علل پیشرفت غرب آشنا می شوند رشد کرده و تجربه کسب می کنند و به عنوان یک سرمایه فکری در کشور می شود از این افراد استفاده کرد.

وی به عنوان نمونه به کسب جایزه فیلدز ریاضیات توسط مریم میرزا خانی اشاره کرد و گفت: اگر این فرد در داخل کشور می ماند نمی توانست به این موفقیت برسد چرا که  در داخل امکاناتی را که برای رشد یک نخبه لازم هست فعلا برای ما فراهم نیست.

وی تاکید کرد: ۹۸ درصد ایرانیان خارج از کشور به توسعه و اعتلای ایران علاقه مندند و ما هم اکنون در حدود هفت هزار نخبه در اروپا و آمریکا داریم که به عنوان یک سرمایه می توانند به رشد اقتصاد و دانش ایران یاری رسانی کنند.

وی گفت: ما باید نقطه اتصال با نخبگان مقیم خارج را برقرار کنیم و اگرچه نخبگانی که در دهه های گذشته ایران را ترک کردند امکان ارتباط با آنها مشکل بود اما امروز به مدد اینترنت و وسایل ارتباط جمعی فراوان می شود این اتصال را برقرار کرد.

کد خبر 2874539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha