۱۴ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۴۲

رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرد:

زمینه اجرایی قانون حمایت از حقوق معلولان هنوز فراهم نشده است

زمینه اجرایی قانون حمایت از حقوق معلولان هنوز فراهم نشده است

یاسوج- رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: هنوز زمینه اجرایی قانون جامع حمایت از حقوق معلولان فراهم نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، انوشیروان محسنی‌بندپی ظهر چهارشنبه در  سی و هفتمین همایش معاونین توانبخشی سراسر کشور در یاسوج افزود: دولت تصمیم دارد این قانون را بازنگری کند و در قالب لایحه به مجلس ارائه دهد.

وی همچنین بیان کرد: مراکز نگهداری معلولان از معافیت‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند.

محسنی بندپی گفت: یک میلیون و ۱۰۰ هزار معلول کشور از کارت بین‌المللی هوشمند معلولیت برخوردار می‌شوند.

وی عنوان کرد: براساس تاکید رییس جمهور، در کشور نباید معلولی وجود داشته باشد که از امکانات برای فعالیت‌های اجتماعی محروم باشد.

رئیس سازمان بهزیستی اظهار داشت: ۴۲۰ هزار نفر از یک میلیون و ۱۰۰ هزار معلول در کشور روستایی هستند.

محسنی بندپی همچنین با بیان اینکه مشاوره‌های ژنتیکی را هنوز نتوانسته‌ایم اجباری کنیم، افزود: بخشی از معلولیت‌های جامعه به دلیل مسائل ژنتیکی است که در صورت اجبار به آزمایش‌های ژنتیکی در قبل از ازدواج بسیاری از معلولیت‌ها دوران اول زندگی به صفر می‌رسد.

وی یادآور شد: تغییرات محیطی و تغییر در شیوه زندگی افراد و فرهنگ و ساختار شکل گرفته باعث افزایش و بروز آسیب‌های اجتماعی شده است.

محسنی‌بندپی به افزایش جامعه سالمند در کشور اشاره کرد و گفت: رشد و تکامل دوران کودکی به صورت علمی وجود نداشته است و آموزش مبتنی بر تغذیه سالم ارتقای روحیه نشاط و شادابی گذراندن سالم دوران کودکی، نوجوانی به جوانی و سالمندی به خوبی شکل نگرفت و همین باعث افزایش جامعه معلولین شده است.

وی به افزایش معلولیت‌ها ناشی از حوادث ترافیکی در کشور اشاره کرد و گفت: ایران از جمله کشورهای است که آمار تصادف و حوادث جاده‌ای، ترافیکی و غیرترافیکی بالا است و همین امر موجب افزایش معلولیت‌های ناشی از حوادث جاده‌ای شده است.

محسنی‌بندپی معلولیت‌های بیماری قلبی و عروقی، دیابت و معلولیت‌های ناشی از مسائل ژنتیکی را از دیگر علل افزایش معلولیت‌ها برشمرد و افزود: ۲٫۵ تا ۳ درصد از معلولان نیازمند دریافت خدمات تخصصی، حمایتی و توانبخشی است.

نرخ معلولیت در استان بالا است

استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم گفت: نرخ معلولیت در استان بالا است و باید سعی شود با برنامه‌ریزی‌های منسجم از افزایش تعداد معلولان در استان جلوگیری کرد.

سید موسی خادمی افزود: در زمینه طلاق نیز به رغم اینکه در فرهنگ این استان طلاق پدیده‌ای شوم و نامیمون بود در سال‌های اخیر رو به افزایش است و باید در این زمینه نیز تدابیر ویژه اندیشیده شود.

وی اظهار داشت: با این حال به دلیل بافت فرهنگی و نوع فرهنگ طایفه‌ای که در این استان حاکم است میزان آسیب‌های اجتماعی در استان پایین است.

خادمی گفت: مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیازمند همکاری بیشتر دستگاه‌های حمایتی استان است.

وی ایجاد فرصت‌های شغلی برای جامعه معلولان را امری ضروری و مهم دانست و افزود: ایجاد فرصت‌های کاری و شغلی و توانمند کردن معلولان یکی دیگر از وظایف دولت نسبت به جامعه معلولان است

مدیر کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد هم در این همایش گفت: ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلول در این استان وجود دارد.

سید علیرضا موسوی امجد افزود: نرخ معلولیت در کهگیلویه و بویراحمد بالاتر از میانگین کشوری است.

وی اظهار گفت: با توجه به نرخ معلولیت در این استان و آسیب های اجتماعی نیازمند توجه ویژه دولت هستیم.

 

 

 
کد خبر 2876092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha