به گزارش خبرنگار مهر، از میان هزاران شهیدی که استان قزوین در راه انقلاب و کشور اسلامی اهدا کرده است برخی جایگاه خاصی دارند بگونه ای که نه تنها در میان شهدای استان بلکه در میان تمام شهدای ایران اسلامی در جایگاه ممتازی قرار گرفته اند.
در این میان شهید عباس بابایی که نیمه مردادماه، سالگرد شهادت وی است از جمله شهیدانی است که نام وی بر تارک فرهنگ ایثار و شهادت این مرز و بوم می درخشد.
عقاب تیزپروازی که با صفات متعددی چون نابغه جنگی و بی باکی در میان نسل امروز معروف است برای برخی نیز بابایی فراتر از خلبان جنگنده اف ۱۴، نبوغ و بی باکی اش، مظهر ایمان به خدا و عشق به وطنی بود که سرانجام در راه آزادی و امنیت مردمانش جان خود را ایثار کرد با این حال، همچنان بسیاری از ابعاد وجودی این شهید بزرگوار برای دیگران به ویژه نسل امروز کمتر شناخته شده است.
سرلشگری که غرق در وجود مردم بود
امیر سرتیپ سیدناصر آراسته در رابطه با ویژگی های اجتماعی شهید بابایی می گوید:این شهید گرامی از چنان شخصیت اجتماعی و متواضعی برخوردار بود که دائم در مواقع فراغت های موقتی از جنگ وقت خود را در میان مردم می گذرانید.
همرزم شهید بابایی ادامه می دهد: زمانی که وی نزد مردم عادی از جمله اصناف، میآمد همه میگفتند جهادگر و سنگر ساز آمد و مردم وی را از خود می دانستند.
مشاور مقام معظم رهبری افزود: در ابعاد دینی نیز می توان شهید بابایی را مظهر مقاومت، اخلاص، توحید، اطاعت محض از ولایت، مسلمان و افسری دانشمند معرفی کرد.
سرلشگر آراسته گفت: اگر شهید را به معنی گواه در نظر بگیریم، سیره ایشان، به ارزشهای اسلامی از جمله روزه، نماز، انفاق، جهاد، علم، تخصص، مسلمان بودن، تواضع، مهربانی با مومنین و سرسختی با دشمنان، گواهی می داد.
وی ادامه داد: از این رو می توان گفت شهید بابایی از همان روزی که به تکلیف رسیده بود به مقام شهادت نائل آمد تنها با این تفاوت که بعدها شهادت جسمانی نصیب ایشان شد.
شهید بابایی از زمانه خود جلوتر بود
حسن شکیب زاده در تشریح خلاقیت ها و تسلط شهید بابایی در زمینه پروازهای جنگی می گوید: سرلشگر بابایی با وجود سن بسیار پایین "بیش از سه هزار ساعت پرواز با انواع هواپیماهای جنگنده" را انجام داده بود به گونه ای که تنها از سال ۶۴ تا لحظه شهادت، در سال ۶۶ بیش از ۶۰ مأموریت را با موفقیت کامل به انجام رسانید.
نویسنده کتاب زندگی نامه شهید بابایی ادامه می دهد: وی از معدود افرادی بود که می توانست هواپیمای اف ۱۴ را به مدت ۱۲ ساعت متمادی به پرواز درآورد و از این طریق سد راه صدمه و انهدام جنگنده های کشور در شرایط جنگ و تحریم های صددرصدی بر صنعت هوافضای ایران شود.
وی گفت: از آن گذشته نقش موثر وی در آزادسازی خرمشهر، عقب نشینی نیروهای بعثی از خاک ایران، انهدام و تلفات نیروهای دشمن در خاک عراق، انسجام و ارتقای کیفیت نیروی هوایی در شرایطی که ارتش از هم پاشیده و غیرمنسجم بود کم نظیر و یا بی نظیر است.
شکیب زاده اظهار می دارد: شهید بابایی همچنین گذشته از یک خلبان مغز متفکر بسیاری از آرایش ها و شگردهای نظامی ایران، فراتر از زمانه خود بود به گونه ای که امروز خلاقیت شهید برای بسیاری ثابت شده است.
چهره بابایی در جهان اسلام کم نظیر است
همسر شهید بابایی در رابطه با ابعاد دیگری از شخصیت این شهید می گوید: معتقدم که شهید بابایی در قیاس با دو خصلت شجاعت و تعهد دارای ویژگی سومی نیز بود که در ایمان پاک او جلوه می کرد.
صدیقه حکمت ادامه می دهد: با این وصف ایشان دارای شخصیت جامعی بود اما در این میان همه این اوصاف و خصال پسندیده لازم و ملزوم یکدیگر هستند و تحقق یکی در گرو تحقق دیگری است چه این که تعهد، ایمان به بار خواهد آورد و ایمان و تعهد، شجاعت را دو چندان می کند و من مجموعه این هر سه خصلت را در شهید بابایی تجربه کرده ام.
عضو سابق شورای اسلامی شهر قزوین می گوید: چهره سرلشگر بابایی از جهاتی چند در تمام کشور و دنیای اسلام کم نظیر و شاید بی نظیر باشد، چنانکه تاکنون نظیری برای ایشان نیافته ام، البته نباید این موضوع، حمل برخودستایی یک همسر شهید شود، بلکه حقیقتی است که از صمیم قلب آنرا بیان می کنم.
همسر شهید بابایی می گوید: آنچه که باعث شد بابایی از یک زندگیِ توأمان با آرامش در خارج صرف نظر کند، آنچه که او را تبدیل به یک سردار شجاع و بی باک کرد و آنچه که از بابایی، شهید بابایی ساخت، ایمان او بود و این خصیصه یقیناً در نسل امروز نیز وجود دارد.
شهید بابایی هنوز ناشناخته مانده است
حکمت با اشاره به ویژگی ناشناخته ماندن شهید بابایی اظهارداشت: گرچه حدود سه دهه از شهادت عباس بابایی می گذرد و مراسم بسیاری برای بزرگداشت وی برگزار شده اما هنوز ابعاد شخصیتی این شهید بزرگوار ناشناخته مانده است.
وی می افزاید: بنده به عنوان همسر شهید اگر به اندازه یکسال هم از خصایص این شهید بزرگوار بگویم باز هم اندک است چرا که شهید بابایی برخوردار از شخصیت جامعی بود که نسل آینده می تواند این شهید را دوباره کشف کنند و به ابعاد شخصیتی وی پی ببرند.
عضو سابق شورای شهر قزوین می گوید: با این حال نسل جوان انقلاب نباید تصور کند که شهید بابایی و امثال ایشان دست نیافتنی هستند زیرا آنچه که از بابایی شهیدی محبوب ایران ساخت اعتقاد و ایمان وافر و خالصانه وی بود که اگر در نسل جوان بروز یابد بطور حتم آنها نیز می توانند بابایی هایی را تقدیم میهن اسلامی کنند.
اسم بابایی و رسم بابایی
امروز با گذشت ۲۷ سال از شهادت بابایی اگر چه جسم او دیگر در میان ما نیست، اما یاد و خاطره وی در ابتکاراتش در نیروی هوایی ارتش در بدترین شرایط ممکن، دستگیری از نیازمندان و از همه مهم تر فداکاری هایش در راه آزادی و سربلندی ملت ایران، در میان ماست و این یاد و خاطره فراتر از هر گرایشی و حزبی در دل های ایرانیان همچنان ماندگار است.
بابایی فراتر و ارزشمندتر از یک شخصیت حقیقی، راه و مرامی است که بهترین و از آن مهم تر ضروری ترین شیوه برای بزرگداشت و تکریم وی آگاهی و کاربست همان راه و مرامی است که وی برای زنده نگاهداشتن آن جوانی، زندگی و جان عزیز خود را نثار کرد.
در این میان این راه همان قاعده منطقی است که می گوید به جای ماندن در اسم بابایی باید به رسم بابایی و امثال بابایی که بسیجیانی واقعی چون همت، باکری، زین الدین، شهدای غواص و همه شهدای جنگ بودند، پایبند بود و عمل کرد.
نظر شما