حمید رعنا قد در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت احیای تالاب های استان اظهارداشت: امسال احیای تالاب های اصلی آذربایجان غربی با توجه به اینکه در سالهای گذشته بارندگی های کم و خشکسالی باعث خشک شدن تعدادی از تالاب های استان شده بود در اولویت کاری این اداره کل قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه برای احیای تالاب های این منطقه برنامه ریزی اصولی در جهت جلب مشارکتهای مردمی به جهت حفاظت، مدیریت و بهره برداری پایدار از تالاب ها انجام شده است افزود: ۲۰ تالاب آذربایجان غربی دارای ارزش اكوسیستمی بوده و در سطح بینالمللی مطرح هستند، تعدادی از این تالابها قابلیت تبدیل به مناطق چهارگانه زیست محیطی تحت مدیریت را دارند.
رعنا قد اعتبار اختصاص یافته به حفظ و احیای تالاب های استان در سالجاری را چهار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: امسال بهره برداری از ساختمان گرنده نگری تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد از مهمترین برنامه های مدنظر این معاونت است.
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه تالاب کانی برازان مهاباد نخستین سایت پرنده نگری کشور است گفت: برای تجهیز ساختمان برج پرنده نگری تالاب بین المللی کانی برازان در مجموع بیش از دو میلیارد و ۱۲۲ میلیون ریال اعتبار پیش بینی شده که با استفاده از این اعتبار، ساختمان این برج برای بازدید گردشگران از این تالاب توسعه پیدا خواهد کرد.
رعنا قد اضافه کرد: ساختمان نخستین برج پرنده نگری کشور در فضایی به وسعت ۱۲۰ مترمربع در حاشیه تالاب بین المللی کانی برازان احداث شده که دارای امکاناتی نظیر دوربین و تلسکوپ برای استفاده گردشگران است.
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در ادامه به فعال سازی دوباره محیط بانی گرده قیط و میمند در حوزه شهرستان نقده اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیز با توجه به آبگیری تالاب سولدوز و نیزارهای گسترده مناطق حفاظت شده گرده قیط و میمند و تالاب های حاشیه جنوبی دریاچه ارومیه این پایگاه دوباره راه اندازی شده است.
رعنا قد با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۳۱ گونه از حیات وحش استان در معرض جدی آسیب و انقراض قرار دارند گفت: از جمله مهمترین چالش های مرتبط در استان تخریب زیستگاه، شکار و صید غیر مجاز و تغییرات اقلیم است که باید هر چه زودتر چاره اندیشی شود.
نظر شما