به گزارش خبرنگار مهر، مسعود صدری پیش از ظهر امروز چهارشنبه در جلسه ستاد راهبردی خرید داخلی اظهار کرد: میزان خرید از داخل استان را با ۱۰ گروه درون سازمانی، برون سازمانی و دانشگاه ها، شركت های دولتی، شهرداری ها، بانك ها، بیمه ها، شركت های نفتی و گازی، پتروشیمی و بخش خصوصی را برآورده كرده ایم.
وی افزود: مجموع معاملات استان در یک سال اخیر ۳۷۳ میلیارد تومان بوده و ۹۵ درصد از این معاملات خرید درون استان بوده است. البته این معاملات همگی در دستگاه ها و شركت های ۱۰ گروه مذكور انجام شد. این نكته را نباید فراموش كرد معاملات برون استانی به دو دلیل قیمت توافقی و یا نبود آن خدمت و كالا در استان صورت گرفته اند.
مدیركل امور اقتصاد و دارایی خوزستان تصریح كرد: دانشگاه ها و بخش برون سازمانی یک هزار و ۴۳۶ میلیارد تومان معامله داشتند كه ۵۴ درصد آن درون استانی بوده است. علت آمار بالای معاملات این بخش با برون استانی در واقع دانشگاه علوم پزشكی و جهاد نصر بوده كه بیشترین نیازشان در بیرون استان قابل تأمین بود.
صدری بیان كرد: شركت های دولتی یک هزار و ۲۸ میلیارد تومان معامله انجام دادند كه ۶۶ درصد آنها درون استانی و ۳۴ درصد آن نیز برون استانی بوده است. شهرداری ها نیز ۲۸۹ میلیارد تومان معامله انجام داده و بیش از ۸۸ درصد آن درون استانی بوده است.
۹۶ درصد معاملات بانکهای درون استانی است
وی عنوان كرد: بانک های خوزستان تنها ۱۰ میلیارد تومان معاملات داشتند كه ۹۶ درصد آنها درون استانی و چهار درصد نیز برون استانی بوده است. بیمه ها در كل دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان معاملات و خرید داشتند كه ۹۸ درصد آنها از داخل استان صورت گرفته است.
مدیركل امور اقتصاد و دارایی خوزستان ادامه داد: شركت های نفتی و گازی خوزستان دو هزار و ۷۸ میلیارد تومان معاملات و خرید داشتند. ۶۳ درصد این معاملات و خریدها درون استانی بوده و ۲۶ درصد نیز به دلیل نبود آن خدمت و یا كالا در استان، در خارج از استان انجام شده است.
صدری یادآور شد: پتروشیمی های استان بالاترین حجم معاملات استان را داشته و خوشبختانه كمترین آمار معاملات با برون استان را هم به خود اختصاص داده اند. در واقع ۹۵۸ میلیارد تومان معاملات و خرید داشتند كه ۷۲ درصد آن درون استانی بوده و ۲۸ درصد نیز به دلیل نبود در استان، در خارج از استان انجام شده است.
وی تأكید كرد: بخش خصوصی استان دو هزار و ۷۶۲ میلیارد تومان معامله انجام داده و ۵۲ درصد این معاملات در درون استان اتفاق افتاده و كمتر از هشت درصد به دلیل نبود خدمات در استان، در خارج از استان انجام شده است. ۴۴ درصد معاملات این بخش به دلیل تفاوت قیمت در خارج از استان انجام شده اند.
مدیركل امور اقتصاد و دارایی خوزستان اضافه كرد: به صورت كلی، هشت هزار و ۹۴۱ میلیارد تومان معامله در بین این ۱۰ گروه معامله شده است. ۶۲ درصد آنها درون استانی و ۲۱ درصد به دلیل عدم ارائه در استان، در خارج استان صورت گرفته و ۱۷ درصد نیز به دلیل تفاوت قیمت در خارج از استان انجام شده است.
صدری عنوان كرد: ۲۸ شركت دولتی و خصوصی این استان در واقع ۶۳ درصد از كل معاملات را انجام می دهند. فولاد خوزستان دو هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان معاملات داشته كه ۴۵ درصد آن درون استانی بوده و ۵۵ درصد نیز فقط به دلیل قیمت های ترجیح در خارج از استان انجام شده است. فولاد در واقع ۲۴ درصد از كل معاملات خوزستان را دارد.
وی اظهار كرد: جهاد نصر یک هزار و ۱۵۶ میلیارد تومان خرید و انجام معاملات داشته كه نسبت درون استانی و برون استانی ۵۰ درصد است. آن ۵۰ درصدی كه برون استانی بوده به دلیل نبود خدمات در استان است.
مدیركل امور اقتصاد و دارایی خوزستان بیان كرد: آب و برق، ۴۸۵ میلیارد تومان معامله داشته كه ۶۰ درصد از آنها را درون استان انجام داده و ۴۰ درصد باقی مانده را نیز به دلیل نبود خدمات و كالا در بیرون از استان انجام داده است.
صدری در پایان گفت: نفت و گاز آغاجاری بهترین عملكرد را در بخش حمایت از تولید داخل داشته و ۹۵ درصد از معاملات خود را درون استان انجام داده است. سال گذشته میزان حمایت از خرید كالای استان ۶۶ درصد بوده و امسال افزایش داشته ایم ولی شركت های ملی حفاری و فولاد به دلیل توافق قیمتی بخشی از خرید خود را در خارج از استان انجام داده و این باعث افزایش درصد خرید برون استانی در خوزستان شده است.
نظر شما