سيروس الوند، كارگردان و نويسنده سينماي ايران، در گفتگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد موضوع و كيفيت فيلمهاي جشنواره امسال فيلم فجر گفت : "به لحاظ سوژه و تم و قصه كارهاي متنوع زيادي داشتيم و جوانها و نسل تازهاي كه در اين سه چهار سال اخير در عرصه فيلمسازي وارد شدهاند، حضوري قابل توجه داشتند. به لحاظ فني و بازيگري و فيلمبرداري هم تجربههاي خوبي ديده شد، يعني بازيگراني داشتيم كه سوپراستار هستند، ولي امسال در قالب يك بازيگر عادي در نقشهايي ظاهر شدند و از وجه ستاره بودنشان فاصله گرفته بودند. مثلاً محمدرضا فروتن و هديه تهراني حضوري هنرمندانه داشتند كه بر خلاف كارهاي قبليشان بر جنبههاي تجاري آنها تاكيد نشده بود و اين دو توانستند خودشان را به عنوان يك بازيگر متفاوت تثبيت كنند."
سازنده "يك بار براي هميشه" افزود: "به هر حال يك سليقه تازه به تدريج وارد سينما ميشود كه جايگزين آثار نازل و سطحي چند وقت اخير سينماي ايران شده است. تصور ميكنم مجموعه توليدات امسال ميتواند سال آينده سليقه تماشاگر را بالا ببرد و به نوعي بازسازي كند."
الوند در ادامه گفت: "فيلمسازان ما به جنبههاي واقعگرايانه، به خانوادهها و معضلات پيش روي جوانها نگاهي گسترده داشتند و اين نكته بسيار خوبي است كه آثار ما منطبق بر واقعيتهاي جامعه باشد و در فضايي عجيب و غريب جريان نداشته باشد، از لامكاني و لازماني به دور و رويكردي به مستندات و واقعيات جامعه داشته باشد."
الوند تاكيد كرد : "برگزاري جشنواره اشكالات زيادي داشت و خيلي از فيلمها سر موقع مقرر اكران نشد و طبيعي هم بود، چون مشكلات فني داشتند. اساسا من نميپذيرم كه در جشنواره بخش ميهمان وجود داشته باشد. جشنواره بايد متشكل باشد از تعدادي فيلم براي مسابقه و فرستادن برخي از آثار در بخش ميهمان باعث دلخوري كارگردانها ميشود. هر گزينشي هم انجام بدهيد سازندگان آثاري كه بيرون جشنواره هستند شاكي ميشوند و تعدادي از سازندگان اين آثار فيلم خودشان را از جشنواره بيرون ميكشند و از همه مهمتر بار ترافيك كاري استوديوها را براي آمادهسازي فيلمها بيشتر ميكنند و باعث مي شود برخي از فيلمهاي بخش مسابقه در موعد مقرر آماده نشوند."
نظر شما