"سيد جواد هاشمي"نواساز در گفت و گو با خبرنگار موسيقي "مهر"، ضمن بيان اين مطلب افزود:اگرچه نمي توان تعريف جامعي از سرودهاي انقلابي ارائه كرد، اما معتقدم كه سرود انقلابي علاوه بر اينكه بر پايه شعر خوب و ملودي روان استوار است، بايد حال و هواي انقلاب و شور و هيجان ناشي از آن تحول بزرگ را هم به همراه داشته باشد. اينطور نيست كه هر سرودي كه هيجان انگيز باشد، نام سرود انقلابي را با خود همراه كند.
هاشمي افزود: يك قطعه در صورتي مي تواند هدفمند باشد كه بر اساس كلامي هدفمند شكل بگيرد، اوايل انقلاب اسلامي، بيشتر سرودهايي كه ساخته مي شد به صورت تكخواني نبودند و كاملا شكل و شمايل سرود را حفظ كرده بودند، از اين رو به خوبي مي توانستند حال وهواي انقلاب را منتقل كنند و تبديل به آثار ماندگاري شدند. اگر چه موسيقي اركسترالي نداشتند و يا از كيفيت مناسبي در ضبط برخوردار نبودند، اما توانستند با مخاطب ارتباط قوي برقرار كنند و تاثير گذار باشند.
وي با اشاره به سير آهنگ ها و سرودهاي انقلابي گفت: اين روزها ديگر حس و حال مثل گذشته نيست و طبيعي است كه ديگر سرودي هم در آن حال و هوا نداشته باشيم. امروز يا از سر تكليف يا به شكل سفارشي قطعات انقلابي ساخته مي شوند. اين قطعات هم نمي توانند با مردم ارتباط لازم را برقرار كنند و جاي خالي آهنگ هاي انقلابي به شدت حس مي شود. متاسفانه ما براي نسل جديدمان خوراكي حاضر نداريم و دائم گله منديم كه چرا بيگانگان به آنها خوراك فرهنگي مطبوع خودشان را مي دهند. ما از ارائه كوچكترين آگاهي هاي فرهنگي به نسل نوي جامعه مان دريغ كرده ايم.
هاشمي گفت:هاشمي خاطر نشان كرد: اگر به قطعاتي همچون " برخيزيد، برخيزيد" توجه كنيم، متوجه خواهيم شد كه هيجان كافي نيست، بلكه مولفه هاي ديگري لازم بوده تا اين تاثير و ماندگاري به وجود آمده است. سرودهايي همچون " بهمن خونين جاويدان"،" خميني اي امام"،"جاويدان ايران عزيز ما" جزو معدود قطعات ماندگاري هستند كه به صورت خودجوش ساخته شده اند.
اين نواسازدرپايان گفت: ما مي توانيم با ساخت سرودهاي انقلابي خوب و محكم، نسل جديد را به شنيدن خاطرات انقلاب از راه موسيقي تشويق كنيم. مي توانيم حال وهواي آن روزها را در شيوه هاي هنري متجلي كرده و جوانان را با اهداف انقلاب آشنا كنيم .
نظر شما