به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رمضانی یکشنبه شب در هجدهمین نشست کتابخوان که با حضور مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه های کشور، مدیران کل سازمان میراث فرهنگی و مرکز اسناد قزوین، مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری سایر مسئولان و اقشار در سالن اجتماعات کتابخانه امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت: نشست کتابخوان و سلسله برنامه هایی که از این تاریخ تا پایان سال تحت همین عنوان در سطح استان برگزار خواهد شد به تدبیر دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور آغاز شده است.
وی ادامه داد: بر همین اساس شاهد برگزاری شاهد برگزاری هجدهمین نشست کشور و نخستین نشست استانی کتابخوان در استان قزوین هستیم.
رمضانی افزود: در این میان موضوعی که مورد تاکید نهاد کتابخانه های عمومی کشور قرار دارد این است که بتوانیم جریان صحیحی در حوزه معرفی کتب خوب را برای علاقمندان ایجاد کنیم.
متخصصین حوزه کتاب مورد غفلت واقع شده اند
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین گفت: نشست کتابخوان مرکز تخصصی مشاوره در حوزه کتاب است که حضور و فعالیت آن یکی از ضرورت های اساسی در حوزه فرهنگ کتاب در کشور و استان محسوب می شود.
وی بیان کرد: در حوزه های مختلف از وجود متخصصینی برخورداریم اما آن چه در رابطه با فرهنگ کتاب مورد غفلت قرار گرفته غفلت از متخصصین این حوزه است.
رمضانی اظهار داشت: در این بین همچنین متخصصین کتاب هرگز از محلی ثابت و تخصصی برای عرضه نظر خود پیرامون کتاب های مختلف برخوردار نبودند اما نشست کتابخوان این شرایط را فراهم می کند که نخبگان، فرهیختگان، متخصصین حوزه کتاب و کارشناسان بتوانند ایده ها و دیدگاه خود را در این قالب ارائه و کتب مفید را به کتابخوانان معرفی کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین با اشاره به رویکردی که در آینده می تواند از جانب کارشناسان در رابطه با این نشست ها اتخاذ شود، گفت: طرح معرفی کتاب به جامعه از طریق نشست کتابخوان جریان جدیدی است و نیاز به تبیین و معرفی دارد که در این میان هر یک از صاحب نظران و کارشناسان این حوزه رسالتی را مبنی بر حمایت مطلوب از این جریان بر عهده دارند.
راه اندازی تالار قلم قزوین توسط نهاد کتابخانه های عمومی استان
رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: یکی از مهم ترین دغدغه های ما در اداره کتابخانه های عمومی استان این است که نگاه تخصصی به حوزه کتاب توسعه یابد.
وی ادامه داد: در این بین شاید یکی از مهم ترین چالش ها و اولویت ها در این زمینه تامین فضا و مکان مشخص و تعریف شده ای برای حوزه تخصصی کتاب است که قبلا در استان وجود نداشت.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین افزود: اولین اقدامی که در دستور کار قرار گرفت فراهم کردن مکانی دائمی و تخصصی برای نشست های تخصصی حوزه کتاب بود که به همین ترتیب نیز تالارقلم قزوین بزودی آغاز به کار خواهد کرد.
نشست کتابخوان در دیگر شهرستان های قزوین نیز برگزار می شود
وی در رابطه با برگزاری نشست های کتاب خوان در دیگر شهرستان های استان نیز گفت: سیاست ما این است که بتوانیم در همه نقاط استان این نشست ها را برگزار کنیم و هرگز محدود و محصور به مرکز استان نشویم لذا با برنامه ریزی انجام شده نشست کتابخوان در آینده در سایر نقاط استان هم برگزار خواهد شد.
رمضانی ادامه داد: با اجرای سراسری این طرح در تمامی شهرستان های استان همه علاقمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی می توانند از این ظرفیت بهره مند شوند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در پایان افزود: بسط و ثمردهی این فعالیت نیازمند همت و تلاش همه علاقمندان حوزه کتاب است که امیدواریم فضای فراهم شده به نتایج مناسب و خروجی ارزنده ای در مسیر ترویج و تحکیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه منجر شود.
در ادامه این نشست ۱۲ کتاب با عناوین پیشگیری و درمان کودکان کج خلق، داستان و راستان، عبادت و نماز، با چشم های باز خواب می بینم، نامه های باد، درس هایی درباره فیلم نامه نویسی، تقویم شیعه، فرار از فلسفه، بدبینی، رقص عقاب، کوچه نقاش ها و عروس بید توسط علاقمندان و فرهیختگان معرفی شد.
نظر شما