به گزارش خبرنگار مهر، جشن ایثار ویژه گرامیداشت جانبازان و ایثارگران، پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۶ مرداد با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سردار سرلشگر سید یحیی صفوی از فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس و استاد جغرافیای سیاسی در سالن سینمایی مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
سردار صفوی در بخشی از این برنامه گفت: نکته مهم، جایگاه فرهنگ ایثار و شهادت در تمدن نوین ایرانی اسلامی است. این افتخار ما ایرانی هاست که اسلام واقعی و اسلام ناب رسول الله و عترت را انتخاب کرده ایم. افتخار ما این است که رهبرمان از اولاد حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) است. اما چند جمله ای را راجع به حضرت فاطمه معصومه (س) بگویم. روزی عربی نزد امام صادق (ع) آمد و گفت آیا سوالی بپرسم که تا به حال کسی نپرسیده است؟ حضرت فرمود میخواهی درباره حشر و نشر مُردگان بپرسی؟ عرب گفت بله آقای من. حضرت فرمود: بدان که روز محشر تمام مردهها را به سرزمین بیت المقدس میبرند و در آن جا به حسابشان رسیدگی میکنند مگر مردم بقعهای در کوهها که به آن قم میگویند. به حساب و کتاب مردم این سرزمین در قبرهایشان رسیدگی شده و از همان جا وارد جنت میشوند. در احادیث و روایت دینی، ما ایرانیها را با نامهای اهالی قم، خراسان، ری و موالی یاد کردهاند. توجه کنید که این حدیث برای زمانی است که هنوز امام موسی کاظم(ع) پدر حضرت معصومه (س) متولد نشده است.
وی افزود: اما صحبت اصلی ام این است که ملت بزرگ ما و نظام سیاسی جمهوری اسلامی با رهبری خردمندانه دیروز امام(ره) و رهبری امروز رهبر انقلاب، در حال گذر از یک پیچ تاریخی است. هم اکنون در یک نقطه عطف راهبردی و استراتژیک قرار گرفتهایم. سرعت تغییر و تحولات منطقهای ایران، بسیار پرشتاب و امری پیچیده شده است.
سردار صفوی ادامه داد: با توجه به این مساله دو سوال مطرح میشود. اول این که عامل اصلی شتاب دهنده به این تعییر و تحولات، فرهنگی است، سیاسی، اقتصادی و یا مجموعهای از اینها؟ سوال دوم هم این است که آیا فرهنگ ایثار و شهادت فقط متعلق به دوران گذشته و سالهای دفاع مقدس است یا هم اکنون هم برای حفظ ارزشها و استقلال و امنیت هم برای ساختن یک تمدن جدید ایرانی اسلامی، کاربرد دارد؟
فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: یکی از نظریههای تئوری پردازان قدرت در قرن ۲۱، این است که قدرت از جهان غرب به آرامی در حال حرکت به شرق عالم است. مبنای این قدرت را فرهنگ و اقتصاد میسازد و شرق عالم را کشورهای مهم آسیایی چون هند، چین و روسیه دانسته اند. اما گفته اند در منطقه دیگری از آسیا قدرت جدیدی در حال شکل گیری است که آن، جهان اسلام است و با عوامل تمدن سازی و اقتصادی بالاتری از تمدن غرب در حال رشد است. امروز بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر از جمعیت ۷ میلیارد و چندصد میلیونی زمین، مسلمان هستند.
صفوی گفت: به نظر من، انقلاب ملت بزرگ ایران و ۸ سال دفاع مقدس، براساس یک منظومه اعتقادی و اندیشهای جهان شمول و منطق جهان پسند شکل گرفت و با سرعت توانست ساختار و معادله های قدرت جهان را به هم بریزد.
وی افزود: به همین دلیل بود که دشمنان بزرگ ایران و اسلام، جنگ ۸ ساله را به ما تحمیل کردند. ولی امام خمینی (ره) و ملت هوشمند با استفاده از ظرفیت فرهنگی، دینی و اعتقادی این تهدید را تبدیل به یک فرصت اقتدارآفرین کردند. نفس و سخنان امام خمینی(ره) بیش از ۲ میلیون نیروی داوطلب را به جبههها برد. در زمان جنگ دشمن امکانات بیشتر و بالاتری داشت و ما تنها بودیم. اما با خدا بودیم، با یک رهبری الهی و ملتی منسجم و شجاع. آنچه پیروزی ایران را رقم زد، فرهنگ ایثار و شهادت بود. به غیر از آمار شهدا، جانبازان و اسرا، ۵ و نیم میلیون نفر دز زمان جنگ از استان های مرزی ما آواره شدند ولی بر ایستادگی و استقامت خود پافشاری کردند.
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنانش گفت: اما برای پاسخ سوال دوم، باید بگویم که بحث ایثار فقط مختص به زمان گذشته نیست. در سالهای دفاع مقدس، پشتیبانی مردم از جبههها، روحیه این حقیر را صدچندان میکرد.
صفوی ادامه داد: به یاد دارم که آن سال ها نمی توانستیم برای ایام عید نوروز به خانه بیاییم، ولی مردم بسته های نوروزی برای رزمندگان ارسال می کردند. در یکی از این بسته های آجیل عید، نامه ای بود که خلاصه آن را به یاد دارم و در کتاب خاطراتم به آن اشاره کرده ام. خلاصه آن نامه این بود: سلام. من زهرا هستم که پدرم می خواست به جبهه بیاید ولی با موتور زیر ماشین رفت و درگذشت. حالا من و مادرم و برادر و خواهرهایم هستیم که یک ماه روزه گرفتیم و قالی بافتیم تا این آجیل و بادام ها را برای شما بفرستیم. رزمندگان عزیز هدیه ما را قبول کنید و راه کربلا را باز کنید. خانمی را به خاطر دارم که کنار رود کارون، پتو و لباس های خانواده رزمنده اش را می شست. پوتین هایشان را واکس می زد و گریه می کرد و می گفت: یا حسین بن علی، من اجازه ندارم در میدان جنگ حاضر شوم ولی پوتین سربازهای تو را واکس می زنم.
وی در امور نیروی مسلح، ادامه داد: دفاع مقدس، تولید یک سبک مقاومتی کرد. این است که ما می توانیم با اقتصاد مقاومتی، این زمانمان را بسازیم. آنچه امروز در یمن می گذرد و آنچه انصارالله امروز به خاطرش ایستادگی می کند، امتداد آرمان امام خمینی(ره) است. آنچه در سوریه و عراق هم می گذرد، همین است.
سردار صفوی در پایان گفت: مردم سوریه ۵ سال است که مشغول جنگ هستند. در این چند ساله ۹ میلیون نفر از مردم سوریه و عراق آواره شده اند. توجه کنیم که دشمنان، قلب جوانان و کانون خانواده های ایرانی را نشانه گرفته اند. امروز باید به کاربرد فرهنگ ایثار و شهادت در مورد خانواده ها و زن و مرد فکر کنیم. کار به جایی رسیده که دانشجوی دکترای کشورمان به من می گوید اگر ما جنگ را شروع نمی کردیم، امروز پیشرفته تر از شرایط فعلی بودیم. خب من باید به این جوان چه بگویم؟ باید بگویم که عراق بود به ما حمله کرد و مجبور به دفاع شدیم نه این که ما به عراق حمله کنیم!
نظر شما