به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر شامانی، ظهر دوشنبه،در نشست خبری با رسانه ها گفت: یکی از اقدامات گمرک استقرار از راه دور است که این فعالیت در گذشته وجود نداشت و خوشبختانه در سال گذشته پایانه اینچه برون و امسال پایانه گنبدکاووس مستقر شد. انشاء الله تا دو سه ماه آینده پایانه گرگان و بندرترکمن نیز راه اندازی خواهد شد.
شامانی گفت: از دیگر اقدامات طرح جامع گمرکی به صورت الکترونیکی است که در گذشته برای اظهار کالا، باید صاحب کالا، حضور فیزیکی در گمرک داشت. خوشبختانه با اجرای این طرح، پسوردی به شرکت ها داده می شود که به سیستم گمرک دسترسی یابند و نمایندگان کالا می توانند از منزل یا دفتر نسبت به ورود کالا اقدام کنندکه این طرح در صرفه جویی هزینه و زمان بسیار موثر خواهد بود.
مدیرکل گمرک گلستان افزود: کلیه کالاها در گذشته در گمرک ارزیابی فیزیکی می شد که با این طرح، اظهارنامه به صورت سبز، زرد و قرمز خواهد بود. بعد از استقرار کالا و اظهارنامه صاحب کالا، کالا در مسیر یکی از طرح سبز، زرد و قرمز درخواهد آمد و در مسیر سبز و زرد فقط کنترل مدارک خواهد بود و کنترل فیزیکی فقط در مسیر قرمز انجام خواهد شد.
شامانی از ترخیص کالاهای متروکه خبر داد و گفت: از سال ۸۹ تا سال گذشته یک هزار و ۶۰۰ تن کالا متروکه در گمرک وجود داشت، در سال گذشته با پی گیری های انجام شده، این کالاها تعیین تکلیف شد و بخشی از آن که قابل انهدام بود، منهدم و بخش دیگر نیز برای تعیین کلیف منتقل شد.
ساماندهی کامیون های ورودی در بیرون گمرک از دیگر اقدامات گمرک بود که شامانی در این مورد توضیح داد و گفت: برای ساماندهی کامیون ها، از طرف شهرداری پارکینگی برای استقرار آنها صورت گرفت که هم کامیونهای صادراتی، هم ترانزیتی که وارد می شوند در این پارکینگ استقرار یابند که باعث امنیت کامیون هاو خارج شدن از وضعیت ظاهری نامناسب در جلو گمرک و مرز شده است.
وی گفت: قلب سیستم هوشمند گمرک، باسکول آن است که اگر این سیستم به دلایلی دچار مشکل شود، باعث توقف کار خواهد شد که با توجه به ورود روزانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ کامیون به گمرک باعث اتلاف وقت می شد. در گذشته فقط یک باسکول جوابگو بود که توانستیم باسکول دیگری را راه اندازی نموده و یک باسکول به نام شماره یک در حوزه ترانزیتی و دیگری به شماره دو در حوزه صادرات با کمترین توقف و اتلاف وقت فعالیت نمایند.
شامانی افزود: تا سال ۹۳، روزانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ کامیون خروجی به ترکمنستان داشتیم که امسال توانستیم این تعداد را به ۱۴۰ کامیون در روز برسانیم و در حال حاضر حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ کامیون نیز از مرز ترکمنستان وارد ایران می شوند.
وی تفویض اختیار به گمرک استان را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در گذشته، شرکتهای تولیدی برای اخذ مجوز عبور موقت، باید به تهران رفت و آمد می کردند که این مستلزم وقت و هزینه زیاد بود. با مکاتبات لازم این تفویض اختیار به استان واگذار شد و هم اکنون پایانه گنبد و گمرک مجوز عبور موقت صادرات را انجام می دهند. همچنین بعضی از کالاها به دلیل حساسیت زیاد، تفویض اختیار داده نمی شود که با وجود ۳۸ شرکت آرد در این منطقه، توانستیم تفویض اختیار گندم را نیز گرفته و پروسه اداری و کالای صادراتی در همان پایانه گنبد انجام شود.
نظر شما