به گزارش خبرگزاری مهر، سراسقف نارگ، رهبر ارامنه قبرس و مسئول گفتوگوهای دینی ارامنه جهان و هیأت همراه كه به دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ایران سفر كردهاند، با آیتالله امامیكاشانی، رییس مدرسه عالی شهید مطهری و امام جمعه موقت تهران دیدار كردند.
در ابتدای این دیدار علیمحمد حلمی، رییس مركز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گزارشی از اهداف هیأت قبرسی و برنامههایی كه برای ملاقات با برخی اندیشمندان مسلمان و بازدید از مراكز دینی و حوزوی ایران تنظیم شده است را ارایه داد و پس از آن، آیتالله امامیكاشانی ضمن خوشامدگویی به هیأت قبرسی، از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای پیگیری موضوع مهم گفتوگوی بین رهبران ادیان الهی قدردانی كرد.
آیتالله امامیكاشانی با اشاره به زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان مختلف از جمله ارامنه در جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم همفكری و همكاری رهبران دینی برای ترویج امید بین ابنای بشر خاصه جوانان جهت تلاش بیشتر در راستای استقرار صلح و عدالت در جهان تأكید كرد.
وی با اشاره به دیدارهای خود با رهبران ادیان مختلف، پرداختن به موضوع ظهور حضرت مهدی (عج) و همراهی حضرت مسیح (ع) با آن حضرت برای استقرار حكومت عدل جهانی را بسیار مهم توصیف كرد و خواستار آن شد در گفتوگوهای دینی به این مسأله مهم پرداخته شود و اشتراكات دینی بین ادیان مختلف در زمینه ظهور منجی و استقرار حكومت عدل جهانی مورد بررسی و تبیین قرار گیرد و در این چارچوب به بشر امید داده شود كه علیرغم همه مشكلات عصر حاضر، آینده روشنی پیش روی بشر است و بشر باید برای رسیدن به آن آینده درخشان كه در كتب مقدس به آن وعده داده شده است، تلاش و همكاری كند.
آیتالله امامیكاشانی مشكل عصر حاضر را پرداختن به علم فارغ از اخلاق دانست كه منجر به بروز فجایع انسانی شده است و علم در خدمت ظالمین به بشر درآمده است.
وی علم را وقتی برای بشر سودمند دانست كه توأم و همراه با اخلاق باشد و علم بدون اخلاق و معنویت مضر به حال بشر نامید تأكید كرد كه این مسأله باید در همكاری بین رهبران ادیان مورد توجه و تبلیغ قرار گیرد.
در ادامه نیز سراسقف نارگ، حضور خود در مدرسه عالی شهید مطهری را فرصت مغتنمی برای آشنایی بیشتر با شیوههای تدریس علوم دینی در ایران دانست و اظهار كرد: خوشبختانه ارامنه در ایران زندگی بسیار خوب و مسالمتآمیزی در كنار مسلمانان دارند و اهتمام ایران به اقلیتهای دینی از جمله ارامنه قابل تقدیر و احترام است.
وی گفت: مسئولیت اصلی روحانیون در ادیان مختلف، تبیین صحیح پیام پیامبران الهی است كه همگی بر صلح و دوستی مسالمتآمیز تأكید داشتهاند.
رهبر ارامنه قبرس با تأیید صحبتهای آیتالله امامیكاشانی، توجه به استقرار حكومت جهانی را وجه اشتراك همه ادیان خاصه ادیان الهی دانست و كلیسای قبرس كه وابسته به كلیسای لبنان است را فعال در این عرصه معرفی و اعلام آمادگی كرد كه در چارچوب گفتوگوهای دینی با ایران، این موضوع به طور جدی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و راهكارهای مشترك برای همكاری در این زمینه تعریف شود.
وی توجه به جوانان و نیازهای فكری آنها را از اولویتهای كلیسای خود برشمرد و افزود: جوانان در دنیای امروز به نوعی از جامعه و خانواده طرد شده و بیانگیزه و سرخورده و مأیوس هستند و این وظیفه رهبران دینی است كه آنان را جذب كرده و آنان را به سوی معنویت هدایت و به آنها امید و نشاط ارزانی كنند.
سراسقف نارگ با اعلام آمادگی مجدد برای همكاری با مراكز دینی ایران، همكاری مشترك با ایران را برای خود و جامعه ارامنه قبرس افتخار بزرگی دانست.
در ادامه این دیدار رهبر ارامنه قبرس و هیأت همراه از بخشهای مختلف مدرسه عالی شهید مطهری بازدید كردند و در جریان فعالیتهای مدرسه قرار گرفتند.
نظر شما