به گزارش خبرنگار مهر به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری مشعر، نمايندگی ولی فقيه در امور حج و زيارت، به تازگی كتاب «استطاعت جسمی در حج» را به قلم قدرت الله هادی در ۳ بخش مسائل بهداشتی، بدن انسان و بيماری های شايع در حج با تدوين پژوهشكده حج و زيارت منتشر كرده است.
این کتاب تلاش دارد با بيان ساده، نكات بهداشتی و بيماری های شايع در حج و زيارت را در راستای تأمين و ارتقای سطح سلامت و همچنين بالا بردن ميزان آگاهی های عمومی زائران در قالب مجموعهای نوشتاری و تصويری ارائه دهد.
نويسنده اثر در بخشی از مقدمه کتاب آورده است: با توجه به تجربياتی كه در سالهای حضور خود در حج و در خدمت درمان كارگزاران و ضيوف الرحمان بودهام، خلأ وجود كتابی مدون و مصور برای تأمين و ارتقای سطح سلامت و افزوندن آگاهی های بهداشتی زائران را در سبد كالای همراه حجاج، احساس كردم.
مولف کتاب تكرار مطالب مهم سلامتی و بهداشت را لازم و ضروری دانسته و آورده است: با توجه به آمادهسازی زيرساختها و زحمات زيادی كه در بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زيارت و مركز پزشكی هلال احمر برای سلامتی روحی و روانی و جسمی زائران عزيز كشيده می شود، چنانچه خود زائران آگاهی های لازم بهداشتی و مراقبتی را نداشته باشند، اماكن ابتلا به بيماری ها و انتقال بيماری های مسری وجود دارد.
بخش اول این كتاب، درباره بايدها و نبايدهای بهداشتی برای سلامتی زائران در سه مقطع قبل، حين و بعد از تشرف است. يادآوری بعضی نكات كليدی و مواردی كه قبل از تشرف بايد توسط زائران انجام گيرد و همچنين همراه داشتن لوازم مورد نياز بهداشتی و سلامتی فردی در اين بخش مورد تأكيد قرار گرفته است.
در حوزه مسائل بهداشتی كه حين تشرف بايد توسط حجاج رعايت شود، ابتدا مراحل تشرف و اعمالی که در هر يك از اين مراحل انجام می گيرد، به طور خلاصه توضيح داده شده و سپس در هر مرحله نكاتی را كه بايد توسط حجاج برای حفظ سلامتی انجام شود، به صورت جداگانه شرح داده شده است.
در بخش دوم کتاب، برای آگاهی حجاج از بيماری هايی كه در ايام حج امكان ابتلا به آنها وجود دارد، در ابتدا دستگاههای بدن را به صورت ساده همراه با تصاوير برای اطلاعات عمومی زائران، چه در ايام حج و چه در طول زندگی شان توضيح داده شده است. دانستن پيچيدگی های خلقت بدن انسان و نوع كاركرد آن به ما در رابطه با نوع نگاه به حفظ سلامتی خود بسيار كمك می كند. بنابراين دستگاههای اصلی بدن در اين بخش به صورت مختصر و ساده توضيح داده شده است.
با توجه به آمارهای ارائه شده از طرف مركز پزشكی هلال احمر و دستگاههای مرتبط ديگر در رابطه با درصد شيوع بيماری های شايع و واگيردار در حج به تفكيك، اين بيماری های شايع در بخش سوم توضيح داده شده و سپس راههای پيشگيری از ابتلا و نحوه جلوگيری از سرايت آن به ديگران در هر يك از بيماری ها شرح داده شده است.
حجاج بيت الله الحرام در صورت ابتلا به بيماری های شايع با آگاهی كامل از نوع بيماری ها و با استفاده از مواردی كه در درمان و مراقبت توضيح داده شده، می توانند نسبت به بهبودی خود موارد لازم را رعايت كنند.
نويسنده اثر در پايان بخش سوم با توجه به بروز اشكال جديدی از بيماری های خطرناك و كشنده و امكان ابتلا و شيوع آنها در موسم حج، مانند بيماری كرونا و ابولا، با توجه به اطلاعات موجود، اين بيماری های جديد را توضيح داده و راههای پيشگيری و مقابله با آن را به حجاج گوشزد کرده است.
کتاب «استطاعت جسمی در حج» با ۱۷۲ صفحه در قطع رقعی، شمارگان هزار نسخه و قيمت ۷۸ هزار ریال منتشر شده است.
نظر شما