به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری هشتمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی، حمیدرضا مقدم فر عصر روز دوشنبه در نشست تخصصی شیوه های تعامل رسانه های اسلامی این اجلاسیه که در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی برگزار شد اظهار کرد: امروز بحث بازگشت دین به جوامع مطرح شده و اسلام تنها دینی است که در دنیای کنونی به دور از تحریف می تواند برای تدبیر همه وجوه حیات بشری مورد استفاده قرار گیرد زیرا ظرفیتی کامل برای جایگزینی به جای الگوی غربی دارد.
وی افزود: بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان را مسلمانان تشکیل می دهند و تحلیل گران غربی عقیده دارند این جمعیت تنها ظرفیتی است که می تواند الگوی گفتمان غربی را به چالش بکشد.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه با اشاره به نگرانی شدید حاکمان نظام سلطه از رشد روزافزون اسلام گفت: غربی ها سعی دارند با استفاده از شگردهای زیرکانه تبلیغی و رسانه ای، رابطه کاذبی میان مسلمانان با خشونت، افراطی گری و خرابکاری برقرار کنند به همین دلیل طراحی گسترده ای با همکاری سیاست مداران، سینماگران و اصحاب رسانه صورت گرفت تا در قالب پروژه اسلام هراسی، بذر ترس و نفرت از مسلمانان در جهان کاشته شود.
وی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که در فرآیند و طراحی این پروژه، رسانه ها نقش محوری را بر عهده داشته و دارند و سعی می کنند با تسخیر ذهن ها، با چهره پردازی های موهن و سخیف میان واقعیت و مخاطبان سدی احساسی ایجاد کنند و امکان داوری بی طرفانه را از آنها سلب نمایند.
مقدم فر خاطرنشان کرد: اکنون جای این سوال است که رسالت دنیای اسلام در برهه حساس کنونی که می تواند نقطه عطف مهمی در تاریخ حیات بشری باشد در مواجهه با نظام سلطه غرب محور و اقدامات اسلام ستیزانه آن چیست.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه با بیان اینکه نخبگان، اندیشمندان و رسانه های جهان اسلام با باور به نقش جایگزین الگوی اسلامی به جای الگوی ناکارآمد موجود راهبرد تغییر در جهان را در دستور کار قرار دهند گفت: این راهبرد مهم در دو مرحله صورت می گیرد، نخست اینکه مشروعیت زدایی از الگوی غربی صورت بگیرد و سپس الگوی اسلامی به عنوان تنها مرجع رهایی از مشکلات کنونی معرفی شود.
وی با تاکید بر اینکه نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی مصداق بارزی از اقدام آگاهانه و هوشمندانه برای شالوده شکنی نظام سلطه جهانی و طرح الگوی بدیع اسلامی تلقی می شود، تصریح کرد: این اقدام ابتکاری از جهات بسیاری قابل توجه و حاوی نکات آموزنده فراوانی است که درک عمیق آنها می تواند در ترسیم مسیر آینده رسانه های مسلمان راهگشا باشد.
مقدم فر با اشاره به وجود عنصر زمان شناسی در نامه رهبری خاطرنشان کرد: محتوای نامه آشکارا نشان می دهد که نویسنده با اشراف کامل به وضعیت جهان در آستانه پیچ تاریخی اقدام به نگارش آن کرده است ضمن اینکه این نخستین بار بود که رهبر جمهوری اسلامی، به جای مسئولان سیاسی، عموم جوانان غربی را مخاطب قرار دارد.
وی تاکید کرد: این اقدام مبتکرانه، مصداق آشکار استفاده از ظرفیت دیپلماسی غربی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی فراسوی مرزها و ایجاد شرایط درک متقابل محسوب می شود.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه عنوان کرد: در حقیقت این نامه خود به مثابه یک رسانه عمل می کند که با روشی ابتکاری و با استفاده از بیانی ملایم، شیوا، غیر رسمی، دوستانه و غیر تحکم آمیز، آغازگر نهضت پرسشگری است و از مخاطبان خود می خواهد در فضایی آزاد و به دور از فشار و تعصب، به چند سوال اساسی بیندیشند ضمن اینکه انتشار نامه ابتدا در فضای مجازی و از طریق شبکه های مجازی صورت گرفت که با توجه به نفوذ عمیق این رسانه ها در زندگی انسان معاصر این اقدام بدیع نشان داد می توان به جای منفعل شدن در برابر هجوم عظیم دستگاه تبلیغاتی غرب، با اتخاذ موضع آفندی و تهاجمی، از همان ابزارها برای وارد ساختن ضربات متقابل و به دست گرفتن ابتکار عمل در عرصه ای که ظاهرا متعلق به حریف است استفاده کرد.
وی با بیان اینکه جریان رسانه ای حامی گفتمان مسلط غرب، قصد تخریب وجهه اسلام و مسلمانان را در انظار مردم دنیا داشته و دارد گفت: آنها تلاش می کنند همیشه تصویری تیره، خشن، هراسناک و تهدیدآمیز از مسلمانان به نمایش بگذارند در نتیجه لزوم هم سنخ بودن آفند و پدافند و همچنین دفاع و تهاجم، اقتضاء می کند که جهان اسلام هم از مجرای دیپلماسی رسانه ای به منظور خنثی سازی توطئه های دشمن و اصلاح تصویر خود اقدام کند.
مقدم فر افزود: اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی می تواند در حصول نتایج بهتر در این زمینه موثر واقع شود.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه با اشاره به پیشرفت های روزافزون فناوری های رسانه ای خاطرنشان کرد: امروز رسانه ها از فضای سنتی به عرصه فضای مجازی سوق یافته اند که در گستره بیکران آنها، شدت انتشار مفاهیم رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه سیاستمداران از این ظرفیت برای تغییر اذهان استفاده می کنند، یادآور شد: به همین دلیل غیبت جهان اسلام در این حوزه، بی نصیب بودن از فرصتی آسان و ارزان را در مقایس جهانی به دنبال دارد که هرگز قابل پذیرش و توجیه نیست به همین دلیل تشکیل قرارگاه رسانه های دنیای اسلامی اجتناب ناپذیر است.
نظر شما