به گزارش خبرنگار مهر نشست رونمایی از کتاب «رهبر احیاگر» سیری در بیانات و اندیشههای راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی که ترجمه ای است از کتاب «الولی المُجَّدد» تألیف حجتالاسلام والمسلمین شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزبالله لبنان ساعاتی پیش در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
در ابتدای این نشست جعفر درونه مسئول ترجمه و تدوین این کتاب در سخنانی عنوان داشت: من در اسفندماه سال ۹۲ توفیق سفر به کشور لبنان و دیدار با مولف کتاب شیخ نعیم قاسم نصیبم شد و با توجه به سوابقی که ایشان در تألیف کتب متعدد به ویژه کتابی در زمینه اندیشههای امام خمینی(ره) داشتند، متوجه شدم کتابی هم درباره اندیشه و سیره رهبر انقلاب در دست تألیف دارند که البته در آن زمان آماده نبود اما خواهش کردیم که پس از اتمام کتاب توفیق ترجمه و انتشار آن به زبان فارسی را مهیاکنند و این توفیق نصیب خبرگزاری تسنیم شد تا این اثر را منتشر کند.
درونه افزود: مولف این اثر مجموعهای از بیانات مقام معظم رهبری را استخراج و گزیدهای بسیار جالبی از عناوین بیانات ایشان را گردآوری کرده است. مولف در تألیف عربی کتابش، مخاطب را به منابع معتبری ارجاع داده بود که منبع اصلی آن بیانات رهبر انقلاب در پایگاه اطلاع رسانی، حفظ و نشر آثار رهبر معظم له بود و البته معدود مطالبی هم بود که در تألیف عربی مورد استناد قرار گرفته بود. اما در مجموع بیانات رهبری در پایگاه پیدا نشد بنابراین ما سعی کردیم در ترجمه فارسی به منابعی ارجاع دهیم که آن بیانات را نشر یا نقل کرده باشند، اگر روزنامه و یا استنادات شخصی بوده ما آن را مطرح کردیم.
به گفته درونه کار ترجمه این کتاب توسط محمدباقر اسدی انجام شد؛ اما حساسیتهای انتشار چنین کتابی موجب شد که ما بر وزانت کتاب تأکید داشته باشیم.
مسئول پروژه تدوین و ترجمه این کتاب همچنین از همراهی رایزن فرهنگی ایران در لبنان که بر اعتبارسنجی ترجمه نظارت داشته سپاسگذاری کرد.
در ادامه این نشست محمد حسین صفار هرندی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در سخنانی با بیان اینکه رهبران و احیاگران در تاریخ اسلام و ایران کم نبوده اند؛ اظهار کرد: تفاوتی که میان احیاگری حضرت مام(ره) و خلف شایسته ایشان، مقام معظم رهبری، با دیگران وجود دارد این است که این دو موفق شدند مبانی احیای اندیشه اسلامی را در علی العرض محقق کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: جهان امروز تشنه این است که این نسخه عملی شده این احیاگری را بشنود و ببیند. من اینجا به کار ستودنی شیخ نعیم قاسم اشاره میکنم. این کار در حالی توسط ایشان سامان یافته که انتظارهای فراوانی در میان کشورهای اسلامی و خارج از آن برای بیشتر دانستن منویات چنین رهبری وجود دارد؛ کسی که تأثیر او غیرقابل انکار است که دشمن نیز اعتراف میکند و دوست هم با رضایت به سراغش میآید. شخصیتی مانند رهبر معظم انقلاب یکی از تأثیرگذارترین چهرههای جهان معاصر هستند؛ نه از باب اینکه بلاتشبیه همانند خیلی از چهرههای دیکتاتور که شهرت یافتند، بلکه به واسطه اندیشههایشان قلبها را تسخیر کردند. کتاب شیخ نعیم قاسم در حقیقت پاسخی است به نیازی که امروز در جهان در این زمینه وجود دارد.
صفار هرندی همچنین گفت: اهمیت این کار از آن جهت است که روایتگری کتاب از سوی کسی صورت میگیرد که از حیث ظاهری نسبت چندانی با رهبر انقلاب ندارد؛ مثلاً اینکه در ایران زندگی نمیکند و یا از اطرافیان رهبر معظم انقلاب نیست. اشتیاق نویسنده برای رفتن به سراغ چنین کاری برحسب محتواست. نکته دیگر شخصیت خود جناب شیخ نعیم قاسم است که در اهمیت این کتاب موضوعیت دارد. ایشان یکی از چهرههای شاخص مهمترین وقایع دوران معاصر ما هستند. نمیتوان مقاومت جانانهای که یک شجره طیبه را در عصر ما به راه انداخته است، دست کم گرفت. ایشان جزء سلسلهجنبانان چنین حرکتی هستند و در رتبه دوم در هدایت این منظومه جهادی قرار دارند. وقتی از نگاه چنین شخصیتی به سراغ قائد اعظم این جهاد میرویم، اهمیت را درمییابیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به دیگر نکات مهم در نگارش این کتاب اشاره کرد و افزود: دیگر نکته اینکه ایشان در این کتاب ۲۶ نکته را از رفتارها و سخنان رهبر معظم انقلاب در موضوعات مختلف استخراج کردند که در حقیقت مهمترین نکات از نگاه کسی است که از میانه میدان حرکت دهنده بخش عظیمی از حرکت جهادی است.
نظر شما