به گزارش خبرنگار هنري "مهر"، مهدي فرودگاهي، مسؤول بخش فيلم سومين جشنواره فرهنگي هنري "عذرا" در گفت وگو با ستاد خبري اين جشنواره بابيان اين مطلب افزود: متأسفانه، سينماي داستاني ايران به دلايل مختلف نتوانسته تصوير دقيق و واقعي از ابعاد وجودي يك زن روستايي ارائه دهد و معمولا هم، يك تصوير جعلي ارائه مي دهد.
وي افزود: بسياري از فيلمهاي ما با زن روستايي وعشايري برخوردي سطحي دارند و از اين قشر يك" تيپ" ارائه مي دهند در صورتي كه آنها" شخصيت" هستند.
به گفته وي، سينماي داستاني ما در نمود و بازتاب شخصيت زن روستايي وعشايري به خاطر گيشه وكليشه هاي رايج خوب عمل نكرده است.
فرودگاهي با اشاره به قابليتهاي سينمايي مستند اظهار داشت: سينماي مستند ايران در اين زمينه هميشه پيشروتر بوده است.
وي تصريح كرد: سينماي مستند كه گونه اي از آن را سينماي مستند قوم شناسانه تشكيل مي دهد، تا حدودي توانسته است در شناسايي و تصوير زنان روستايي و عشايري، عقايد، رفتار و باورها وسليقه هايشان بهتر عمل كند.
او تأثير برگزاري جشنواره هاي فرهنگي هنري از نوع جشنواره عذرا را بسيار مثبت خواند و خاطر نشان كرد: در ميان رويدادهاي ناخواسته و منفعلانه اي كه در جامعه ما روي مي دهد، برگزاري جشنواره فرهنگي يك بخش خوب وفعال است و دستاوردهاي آن به تناسب برنامه ريزيها وپشتكار و اهتمام متوليان در درازمدت شكل مي گيرد.
وي اضافه كرد: جشنواره هاي فرهنگي هنري جرقه هايي هستند براي توليد فيلم، فكر، تجربه و به امكان رشد وبالندگي فرهنگ عمومي كمك مي كنند و بي ترديد در اين ميان، برگزاري جشنواره يي با موضوع زنان روستايي بسيار ثمر بخش خواهد بود.
از ديدگاه وي، شناساندن زن روستايي به دلايل تاريخي، مذهبي و فرهنگي كاري است دشوار و ايجاد بسترهاي شناسايي از قبيل جشنواره، كمك مي كنند تا ما با بخشي از ابعاد مختلف اين قشر آشنا شويم.
فرودگاهي با اشاره به استقبال خوب و غير منتظره فيلمسازان از اين بخش جشنواره يادآور شد: حجم بالاي استقبال فيلمسازان از جشنواره به پتانسيل سينماي ايران در عرصه فيلم كوتاه باز مي گردد.
وي ادامه داد: خوشبختانه در فضايي كه پيش آمده تهيه كنندگان اصلي سينماي كوتاه استقبال كردند و آثار خود را به صورت منسجم براي جشنواره ارائه دادند و تا كنون بالغ بر 100 عنوان فيلم كوتاه به جشنواره رسيده است.
مسؤول بخش فيلم جشنواره فرهنگي هنري "عذرا":
سينماي داستاني از زن روستايي تصويري جعلي ارائه مي دهد
سينماي ايران در پرداختن به شخصيت واقعي زنان روستايي وعشايري ما ناكام بوده است.
کد خبر 28890
نظر شما