پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲ شهریور ۱۳۹۴، ۸:۲۰

ارتباط سختی های دوران کودکی و ابتلا به بیماری های روانی

ارتباط سختی های دوران کودکی و ابتلا به بیماری های روانی

بسیاری از بیماری های روانی می توانند ریشه در گذشته انسان داشته باشند و بر اساس تحقیقات جدید دانشمندان این گذشته به زمان تولد باز می گردد.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشمندان دریافته اند کسانی که از زمان تولد تا سن ۶ سالگی با سختی های زیاد روبرو شده اند دارای شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری های روانی مانند افسردگی هستند.

این دانشمندان دریافته اند که انسان هایی که این شرایط را تجربه کرده اند با رسیدن به سنین جوانی با بروز این نشانه ها روبرو خواهند شد زیرا بیماری هایی مانند افسردگی در کودکی می توانند در دوران بلوغ شکل مغز را تغییر بدهند. به این ترتیب می توان گفت که سختی در دوران کودکی ممکن است به صورت همزمان موجب ایجاد تغییر در ساختار فیزیکی مغز و همچنین بالاتر رفتن ریسک ابتلا به بیماری های درونی و روانی شود.

دکتر «ادوارد دی بارکر»، از دانشگاه سلطنتی لندن، به تازگی تحقیقات گسترده خود در این زمینه را به پایان رسانده است. او در تحقیقات خود به بررسی تعداد ۴۹۴ مادر و فرزند پرداخته است. تمامی این افراد با یک شرط خاص انتخاب شده بودند و این شرط گزارش رویارویی کودک با دشواری های شدید در سنین زیر ۶ سالگی بوده است.

در این راستا این تیم تحقیقاتی بررسی خود را به نحوی ادامه دادند که گزارش هایی از میزان ابتلا به بیماری های روانی در سنین ۷، ۱۰ و ۱۳ سالگی این افراد از آنها تهیه شد و داده های آن برای تحلیل نهایی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین با رسیدن این کودکان به سن بلوغ نیز ساختار مغزی آنها به کمک اسکن های MRI مورد بررسی قرار گرفت.

این تحقیقات نشان داد کسانی که در کودکی خود سختی بیشتری کشیده بودند، به صورت مستقیم دارای تعداد کمتری از سلول های خاکستری در مغز خود بودند. متاسفانه باید گفت که این امر در نهایت به تغییر ساختار مغزی و شانس بالاتر در ابتلا به بیماری های روانی منتهی می شود.

کد خبر 2893723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha