به گزارش خبرگزاری مهر، در اين نشست كه علی بختیاری، رایزن فرهنگی ایران در اوگاندا به عنوان ميهمان ویژه در آن شرکت کرده بود، نقوی و علوی، اساتید اعزامی از قم، اطلاعاتی راجع به این دانشگاه و برنامههای پیش رو برای سال آينده آن را ارايه دادند و در باب اهمیت کسب علم در دین اسلام به ایراد سخنرانی پرداختند.
در بخشی از این برنامه علی بختیاری، رایزن فرهنگی كشورمان در سخنانیبا اشاره به هدف آفرینش انسان، کسب علم و معرفت را برای رشد و تعالی در زندگی انسان ضروری دانست. وی گفت: هر مشکلي كه امروز به ویژه در غرب آسیا دامنگیر دنیا شده است، ناشی از جهل و نادانی عدهای است که در تاریکی و ظلمت ناشی از بیاطلاعی و ناآگاهی به گمراهی کشیده شدهاند. باید بدانید که صرف حضور در محیط دانشگاه و حفظ مطالب کتب درسی نمیتواند ضامن رشد و تعالی شما باشد.
رایزن فرهنگی کشورمان خطاب به دانشجويان جامعه المصطفي افزود: باید بدانیدکه تنها با شرکت در کلاسهای درس، معجزهای رخ نخواهد داد؛ زيرا شما نیازمند بهرهگیری از عقل و حکمت برای رسیدن به اهداف خود هستید. اما هدف شما چیست؟ اگر هدفتان کسب درآمد است، بدانید که راههای بسیار دیگری نیز برای کسب درآمد وجود دارد و هزینه کردن سرمایه عظیم مادی و معنوی در دانشگاه ضرر بزرگی است؛ چراکه این هدفی فرعی و کمارزش است.
وی همچنین قرآن را تنها یک کتاب، برای خواندن ندانست و گفت: قرآن کتاب و برنامه عمل برای زندگانی انسان است. قرآن کتاب هدایت بشر است و تنها با عمل به آن میتوان از آن سود برد نه تنها خواندن برای اهداف متفرقه و یا کسب ثواب. ثواب واقعی و سود حقیقی در خواندن و عمل به قرآن است، همانگونه که هر علم دیگری تنها با خواندن و حفظ کردن به شما کمکی نمیکند.
همچنین در پایان این مراسم رایزن فرهنگی کشورمان در نشستی با دو تن از فعالان سازمانهای مردمنهاد ایرانی فعال در آفریقا، به بررسی وضعیت مدارس عصری در کشور اوگاندا پرداخت. در این نشست به نقش اینگونه سمنها برای کمک به تربیت نیروهای بومی و کشف استعدادهای مسلمان همسو اشاره شد و از فعالیتهای این سمن در راستای برقراری ارتباط با خوجههای هندی اوگاندا به عنوان گامی ارزشمند یاد شد.
نظر شما