به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن لطفی، بعد از ظهر امروز در نشستی خبری با مطلوب خواندن اجرای طرح تحول سلامت در سراسر کشور به ویژه استان یزد اظهار داشت: اجرای چنین طرح هایی بسیار خوب است اما واقعیت این است که زمانی می توان یک طرح را مفید در راستای بهداشت و سلامت مردم دانست که پنج سال آن را اجرا کنیم سپس به بررسی در مورد بیماریها بپردازیم.
وی تاکید کرد: طرح های حوزه بهداشت و سلامت را نمی توان یک طرفه اجرا کرد و مردم باید درگیر کار شوند زیرا تا زمانی که مردم نخواهند، بهداشت و سلامت برای آنها محقق نخواهد شد زیرا معتقدیم ۷۰ درصد مباحث مرتبط با بهداشت و سلامت مردم، خارج از مقوله خدمات بهداشتی و درمانی است.
لطفی خاطرنشان کرد: مردم باید در کنار خدمات بهداشتی و درمانی از آگاهی های لازم نیز برخوردار باشند زیرا تا زمانی که نخواهند افکار و نگرش های خود همچنین سبک زندگی خود را تغییر دهند، هیچ تغییری در روند سلامت آنها حاصل نخواهد شد.
سبک زندگی مردم یزد نامطلوب است
وی، سبک زندگی نامطلوب مردم یزد را مهمترین چالش سلامت در این استان دانست و افزود: نیمی از مردم یزد بی تحرک هستند و این در حالی است که مصرف قند و نمک در آنها دو برابر و گاهی چند برابر حد مجاز است ضمن اینکه ۱۷ مردم یزد دخانیات استعمال می کنند.
لطفی تصریح کرد: این سبک زندگی باید اصلاح شود و تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد، خدمات درمانی و بهداشتی به تنهایی نمی تواند راهگشا باشد.
وی یادآور شد: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با همکاری معاونت غذا و دارو، شش محور مداخله ای بین بخشی را طراحی کرده و در این حوزه ها به فعالیت مشغول است.
برنامه ریزی برای حذف نمک از نان مردم یزد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بیان کرد: در راستای این طرح، در صدد حذف نمک و کاهش آن از مواد خوراکی هستیم به نحوی که در حوزه تهیه نان که ۵۰ درصد نمک مصرفی روزانه مردم مربوط به نان است، مداخله کرده و در صدد حذف نمک هستیم ضمن اینکه در مورد شیرینی نیز در صدد کاهش قند در شیرینی جات تولیدی یزد هستیم.
وی، حوزه های دخانیات، سوانح ترافیکی، فعالیت بدنی، سلامت روان و اعتیاد را نیز از دیگر مباحث در دست پیگیری توسط این دو معاونت برشمرد و افزود: یزد در بسیاری از زمینه ها آمارهای تکان دهنده ای دارد به عنوان نمونه بخشی از سلامت مردم در سوانح ترافیکی آسیب می بیند که یزد بعد از استانهای تهران و قم، رتبه سوم را در این زمینه دارد.
مردم از شتاب زدگی در دریافت داروها خودداری کنند
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز در این نشست از مردم خواست تا از شتاب زدگی در دریافت داروهای خود از داروخانه جلوگیری کنند و شرایطی فراهم کنند تا حتما پزشک داروساز، دارو و نسخه با یکدیگر تطبیق دهد زیرا این عدم تطبیق و شتابزدگی در دریافت دارو، گرفتاریهای بزرگی ایجاد کرده است.
محمد مصدق در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت در حوزه دارو بسیار محسوس اثرگذاری داشته است، افزود: بسیاری از داروها نظیر انسولین که زیر پوشش بیمه نبودند، اکنون تنها ۱۰ درصد از هزینه آن توسط بیمار پرداخت میشود.
لزوم ذائقه سازی برای مردم با حذف نمک و چربی از موادغذایی
وی همچنین از کمک پنج میلیون تومانی طی سال گذشته و امسال برای تهیه داروهای بیماران صعب العلاج در قالب این طرح خبر داد و اظهار داشت: علاوه بر این تهیه دارو و تجهیزات پزشکی توسط همراهان بیمار مشکلی بود که با اجرای این طرح به طور کامل برطرف شد.
مصدق در مورد حوزه غذا نیز بیان کرد: قبول داریم که در این حوزه نیاز به نظارت و ساماندهی بیشتری وجود دارد و لازم است با حذف نمک، چربی و شیرینی ها، برای مردم ذائقه سازی کنیم و مدیریت تغذیه آنها را به دست بگیریم.
نظر شما