۹ شهریور ۱۳۹۴، ۸:۵۶

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک:

اعتبارات فرهنگی استان ۱۷ درصد رشد داشت

اعتبارات فرهنگی استان ۱۷ درصد رشد داشت

قزوین- نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: با تلاش های صورت گرفته طی سال جاری اعتبارات فرهنگی استان ۱۷ درصد رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، داود محمدی در آیین افتتاح تالار قلم قزوین که یکشنبه شب با حضور جمعی از مسئولان استان برگزار شد، اظهارداشت: افتتاح تالار قلم قزوین می تواند اقدام بسیار ارزشمندی باشد که در نهایت ثمرات بسیار سازنده و مفیدی برای اهالی فرهنگ و هنر استان در پی خواهد داشت.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نویسندگان و صاحبان قلم ما به عنوان اشاعه دهندگان فرهنگ در جوامع صاحبان قدر و منزلت هستند چنانکه بی تردید اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ شاهد توسعه باشیم باید به اصحاب فرهنگ و هنر مراجعه کنیم چرا بدون توجه به این افراد توسعه فرهنگی ممکن نخواهد شد.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: با کمل تاسف علی رغم برخورداری کشور از تمدنی کهن در زمینه فرهنگ مطالعه گرفتار سیر نزولی هستیم تا جایی که نتوانسته ایم کتاب را به عنوان کالایی دائمی در سبد خرید خانوارهای ایرانی جای دهیم و اگر ما در این زمینه تلاش نکرده ایم هرگز نمی توانیم از نویسندگان توقع داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر نتوانیم کتاب و کتابخوانی را به عنوان یک فرهنگ پایدار در جامعه نهادینه کنیم بیم آن وجود دارد که انگیزه نویسندگان نیز از بین برود.

قزوین

محمدی با اشاره به ضرورت های حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر اظهار داشت: در این عرصه باید حمایت های عملی صورت گیرد ضمن اینکه از حمایت های معنوی نیز بناید دریغ کرد در غیر این صورت قشر فرهنگ دوست جامعه متحمل ستم بزرگی خواهد شد.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی گفت: با تلاش های صورت گرفته طی سال جاری اعتبارات فرهنگی استان ۱۷ درصد رشد داشته است.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: در نهایت بخش اعظمی از تلاش های بنده و سایر مسئولان معطوف به این موضوع بوده است که در راستای بها دادن به صاحبان اندیشه و فرهنگ گام های موثری برداشته شود.

حضرتی: آثار علیخانی تاروپود جامعه روستایی را به مخاطب می شناساند

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین نیز در ادامه گفت: آثار علیخانی با زیست نویسنده در فرهنگ بومی میلک توانسته است بخوبی تار و پود جامعه روستایی را به مخاطب بشناساند.

محمد علی حضرتی بیان کرد: در بعضی از حوزه ها از فرهنگ استفاده های ویترینی می شود حال آنکه فرهنگ باید در متن جامعه قرار بگیرد.

وی ادامه داد: بر همین اساس نویسنده موفق باید فرهنگ را از بطن جامعه اخذ کند که در این بین این اتفاق برای یوسف علیخانی افتاده است، علیخانی از دل همین جامعه برخواسته است و با تجربه های روشنفکری، روزنامه نگاری و سایر تجربه های مدرن در لایه های پنهان میلمک واکاوی می کند.

قزوین

علی قانع از نویسندگان و مترجمین قزوینی حاضر در این جلسه نیز بیان کرد: علیخانی به درستی می داند که مخاطب چه می خواهد بنابراین همان را به مخاطب عرضه می کند، البته علیخانی مخاطبان گوناگونی دارد و تنها مخاطبان خاص را در نظر ندارد.

وی در رابطه با نخستین رمان علیخانی «بیوه کشی» نیز بیان کرد: در برخی از نقدها این کتاب را  ضد زن توصیف کرده بودند حال آنکه چنین نیست و این کتاب به ارزش و ایثار زن پرداخته است.

یوسف علیخانی  نیز در ادامه این نشست گفت: دوست داشتم این جلسه، نشست بررسی آثار شخصیت هایی چون حسن لطفی، حضرتی، علی قانع، عباس زارعی و امثالهم باشد.

این نویسنده قزوینی در رابطه با ایده شکل گیری رمان بیوه کشی نیز اظهار داشت: پیش تر بیوه کشی را به صورت یک تک داستان با نام «جنگنامه هفت شوهران خوابیده خانم با اژدرمار میلکی» در سال ۸۶ قبل از انتشار «اژدها کشان» نوشته بودم که بعدها با تاثیر یک عبارات از قصه های میلکی به اضافه روایت های اجدادی پیرامون یک تفنگ نگارش آن را به پایان رساندم.

کد خبر 2899891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha