به گزارش خبرنگار مهر، افشار سلیمانی شامگاه سه شنبه در جلسه گفتگوی بایدها و نبایدهای سیاست جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هسته ای تصریح کرد: سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است و در قرن ۲۱ سیاست داخلی و خارجی از روابط بین الملل متاثر می شود.
وی بی توجهی به مسائل بین الملل را محکوم به شکست دانست و تاکید کرد: چراکه هر سیاست خارجی متاثر از پارامتر های بین المللی است.
سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان با تاکید به اینکه امروز سازمان های بین المللی وجود دارند که در مقدرات کشورها تاثیر ایجاد می کنند، متذکر شد: نگاه کارشناسانه تاکید دارد که باید به تعاملات داخلی و خارجی نگاه کنیم و به ویژه در دو بخش سیاست و اقتصاد به این مهم توجه نشان دهیم.
سلیمانی با تاکید به ضرورت اعمال برخی اصلاحات در نظام جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: از جمله اینکه ما به دولت کوچک و کارآمد نیاز داریم و در تقابل با هرم قدرت بین المللی راهکارهای تعامل را به کار گیریم.
پژوهشگر مسائل بین الملل با تاکید به برخی اشتباهات مدیریتی در کشور ادامه داد: هر چند قرار بوده چشم انداز ۲۰ ساله در قالب چهار برنامه پنج ساله توسعه به اجرا درآید اما دولت سابق با ماجراجویی در اجرای این مهم اختلال ایجاد کرد.
وی با تاکید به ماجراجویی دولت نهم و دهم در عرصه سیاست داخلی و خارجی و همچنین اقدامات غیر قانونی دولت متذکر شد: نتوانستیم در بسیاری از شاخص ها موفق عمل کنیم و در مقابل کشورهای همتای ما توانسته اند در سال های اخیر با رشد قابل توجه در اقتصاد خود مواجه شوند.
سلیمانی با ذکر مثالی به ۹۰۰ میلیارد دلار درآمد ملی ترکیه اشاره کرد و یادآور شد: در آستانه انقلاب ترکیه شرایط مشابه ایران داشت اما امروز با جهش قابل توجه در اقتصاد خود مواجه است.
پژوهشگر مسائل بین الملل با تاکید به اینکه این کشور بر خلاف ایران حتی نفت و گاز ندارد، اضافه کرد: اداره عاقلانه و واقع بینانه با شناخت و درک صحیح از آنچه در سطح بین الملل می گذرد یک ضرورت است.
سلیمانی با تاکید به اینکه آسیب های سال های اخیر کشور به این سادگی قابل ترمیم نیست، بیان داشت: حتی اگر بعد از این با استفاده از افراد شایسته قدم های صحیح برداریم به این زودی ها آسیب ها رفع نمی شود.
وی معقتد است دولت روحانی کشور را در یک وضعیت کما تحویل گرفته و متاسفانه فساد اقتصادی دولت قبلی صدمات جبران ناپذیری به کشور وارد ساخته است.
سلیمانی به ضرورت توسعه سیاسی کشور تاکید کرد و افزود: تا زمانی که توسعه سیاسی شکل نگیرد و احزاب کارکرد نیافته و فعال نشوند و نتوانند نقش کابینه سایه را ایفا کنند نمی توان به توسعه دست یافت.
نظر شما