رئیس انجمن عکس شیراز در گفتگو با خبرنگار مهر، سرفصلهای مورد بحث در این کارگاه را برشمرد و گفت: این موضوعات بر اساس تاریخچه و مقدمه، انواع عکاسی نجومی، تجهیزات مختلف عکاسی شب از جمله مقرها، فیلترها و آشنایی با حرکت آسمان شب و مقدمات نجومی مورد نیاز عکاسی شب، تنظیمات لازم برای عکاسی شب (ایزو، وایت بالانس و...)، عکاسی رد ستارهای، نقطهای و کهکشان، نرمافزارهای رایج و توضیح مختصری در مورد نحوهی ادیت عکس تنظیم شده است.
شهربانو ثابت عنوان کرد: در ادامه این کارگاه نمایش آثار امیر شاهچراغیان نیز در این کارگاه انجام می گیرد. او که دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش سیستم های انرژی دانشگاه علم و صنعت ایران است چندین دوره برگزاری روز نجوم ، چاپ چند شماره نشریه تا بیکران سال های ۸۶نا ۸۴ همچنین دو سال دبیری کانون نجوم دانشگاه خلیج فارس بوشهر و... را در کارنامه کاری خود دارد.
وی با بیان اینکه در عکاسی نجومی به وسیلهٔ تلسکوپ و با روشهای مختلف از ستارهها و سیارات عکس گرفته میشود، ادامه داد: تلسکوپ به عنوان لنزی بسیار قوی عمل میکند تا اجرام آسمانی نزدیک تر به نظر بیایند. این تصویر در دوربین بر روی فیلم ثبت میشود. زمان نوردهی معمولاً از چند دقیقه تا چند ساعت است. البته با دوربین عکاسی و با هر لنزی میتوان از ستارهها و سیارات نزدیک عکس گرفت.
رئیس انجمن عکس شیراز گفت: هنر عکاسی به طور کلی هماهنگی تکنیک، ابداع و هنر است. با توجه به محدوده ناشناختههای نجوم، فعالیتهای اندکی که در آن شدهاست، زیباییهای اعجاب انگیز و نیاز به اطلاعات ثبت شده بهتر، عرصه عکاسی نجومی از هر لحاظ اعم از دستاوردهای ارزشمند علمی و زیباییهای هنری، عرصهای است گسترده و فراهم برای فعالیت در شاخههای گوناگون. عکاسی نجومی علمی و هنری که در سالهای گذشته رشد کمی و کیفی چشم گیری در ایران نیز داشتهاست به دلیل گرد هم آوردن ذوق و علم در کنار یکدیگر، همواره در سراسر دنیا همچون شوری هیجان انگیز بودهاست که در حالت ایدهآل به شعور جمعی و علمی منجر میشود.
کارگاه عکاسی نجومی شنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷ در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می شود.
نظر شما