به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری در اختتامیه هفدهمین اجلاسیه خبرگان که عصر امروز چهارشنبه در محل سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد با تشکر از اعضای خبرگان و نهادهایی که به برگزاری این اجلاسیه کمک کردند اظهار کرد: برخی از دوستان در نطق های خود با صراحت از وضعیت بد فرهنگی جامعه ابراز گلایه کردند.
وی افزود: نباید تنها به اجتماعات نماز جمعه و مراسم های اعتکاف اکتفا کرد. درست است که اگر پای نظام در کار باشد همه مردم حاضر می شوند و اصل نظام را هم می خواهند اما دشمن بیکار ننشسته است و از ابزارهایی استفاده خواهد کرد تا بتواند نشر فساد را تسهیل کند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: امر به معروف و نهی از منکر مسئله ای است که امام(ره) ابتدای انقلاب و پس از ورود به کشور در بهشت زهرا مطرح کردند و تاکید داشتند که مسائل نظارتی باید ایجاد شود.
آیت الله یزدی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر از ضروریات اسلام محسوب می شود تصریح کرد: برخی معتقدند که انکار امر به معروف کفر است اما عده ای از علما معتقدند اگر کسی ضروریات دین را منکر شود فاسق خواهد شد نه کافر.
وی با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: مجلس این قانون را تصویب کرد و رفت و برگشتی هم در شورای نگهبان و دولت نسبت به این قانون انجام شد و مکاتباتی از دفتر رهبری با دفتر رئیس جمهور صورت گرفت و امروز این قانون آماده اجرا است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر دارای سه مرحله است، تصریح کرد: مرحله اول بعد اعتقادی آن است یعنی همه باید در دل خود از بدی و منکر بدشان بیاید.
آیت الله یزدی با انتقاد از وضعیت فرهنگی در خیابانهای تهران خاطرنشان کرد: امروز در تهران و بالای شهر بدحجابی است. من خودم شاهد بودم که در میدانهای بالای شهر این وضعیت وجود دارد یعنی ارتباط های دختران و پسران و ماشین های آخرین مدل که باعث شرایط نامناسب فرهنگی شده است.
وی تاکید کرد: باید از مسئولان نظام نسبت به این مسائل گلایه کرد. بنابراین مرحله اول امر به معروف و نهی از منکر قلبی است و الزام آور نخواهد بود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: مسئولیت تقویت مرحله اول با روحانیت و نهادهای ارشادی جامعه است تا بتوانند این بعد اعتقادی را در مردم بوجود آورند.
آیت الله یزدی با بیان اینکه مرحله دوم امر به معروف و نهی از منکر زبانی صورت می گیرد گفت: این مرحله یعنی ما نسبت به شرایط موجود بی تفاوت نباشیم و جایی که می توانیم و شرایط آن وجود دارد کار بد را نهی کنیم.
وی افزود: مرحله سوم امر به معروف و نهی از منکر اجرایی است و برای عامه مردم نیست. مرحله اجرا برعهده دولتمردان و قوه مجریه است که باید بوسیله امکانات این قوه امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه انجام دهند البته من معتقد نیستم که تنها بگیر و ببند وجود داشته باشد بلکه باید این کار یعنی مسئله اجرا با حساب و کتاب انجام شود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری افزود: به دولت توصیه می شود که بیشتر به این مسئله توجه کند. امروز من نمی دانم که برخی جشن ها، تئاترها و نمایش ها چرا باید برگزار شود و چطور باید در یک دولت اسلامی این مسائل را توجیه کرد.
آیت الله یزدی با اشاره به قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: این قانون امروز تصویب شده است و امیدوارم که در اجرای آن تسامحی صورت نگیرد.
وی با اشاره به کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری در طول سال افزود: ما هر هفته چند کمیسیون داریم و در این کمیسیونها بحث های سنگینی صورت می گیرد و کمیسیونها شرایط مختلف را دارند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان خاطرنشان کرد: ضرورت دارد که بحث های خبرگان محرمانه باشد و این مجلس یک نهاد حساس و ارزشمند در نظام است و جایگاه فوق العاده ای در نظام دارد.
نظر شما