۱۴ شهریور ۱۳۹۴، ۸:۴۲

در گفتگو با مهر عنوان شد:

ایستگاه پمپاژی که ۱۳سال رنگ آب ندید/ حالا «کشکان» یاری نمی‌کند

ایستگاه پمپاژی که ۱۳سال رنگ آب ندید/ حالا «کشکان» یاری نمی‌کند

پلدختر - ایستگاه پمپاژ «چم مهر» شهرستان پلدختر تازه بعد از ۱۳ سال به مرحله افتتاح رسید اما پس از سال‌ها این بار این رودخانه کشکان است که به خاطر بی‌آبی برای افتتاح پروژه ۱۳ ساله یاری نمی‌کند.

اکبر مهری رئیس اداره امور منابع آب شهرستان پلدختر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که عملیات اجرایی ایستگاه چم مهر در سال ۸۱ آغاز و مبلغ ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن از محل اعتبارات طرح های تملک دارایی سرمایه ای هزینه شده است.

وی با بیان اینکه  میزان اراضی تحت پوشش این ایستگاه هزار و ۲۵۰ هکتار است گفت: همچنین اشتغالزایی مستقیم این طرح ۶۲۵ نفر خواهد بود.

رئیس اداره امور منابع آب شهرستان پلدختر میزان دبی تخصیصی آب ایستگاه پمپاز چم مهر را هزار ۲۰۰ لیتر در ثانیه عنوان کرد.

مهری افزود: ایستگاه پمپاژ  چم مهر شهرستان پلدختر دارای ۱۰ الکترو پمپ موازی با قدرت دو هزار و ۵۰۰ کیلو وات ساعت برق است.

رئیس اداره امور منابع آب شهرستان پلدختر گفت: در سال گذشته از  سه میلیارد ریال اعتبار مصوب این پروژه دو میلیارد و ۵۱۴  میلیون ریال تخصیص داده شد.

مهری اعتبار مصوب سال امسال ایستگاه پمپاژ چم مهر را سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال عنوان کرد.

ایستگاه پمپاژی که از دیدن آب ناامید شد

رئیس اداره امور منابع آب شهرستان پلدختر گفت: برای اجرای کامل شبکه آبیاری تحت فشار این ایستگاه پمپاژ حداقل به ۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیازمند است.

کشکان

وی افزود: بر اساس تعهدات شرکت آب منطقه ای استان لرستان مطابق برنامه زمان بندی شده و تلاش شبانه روزی کارفرما و پیمانکار ایستگاه در هفته دولت برای آبیاری ثقلی ۳۰۰ هکتار آماده بهره برداری و افتتاح بود که خشکسالی و خشک شدن آب رودخانه کشکان در چم مهر باعث تاخیر در بهره برداری ایستگاه شد.

مهری ابراز امیدواری کرد که با شروع بارش ها در سال آبی ۹۴ و ۹۵ و جاری شدن آب در بستر رودخانه کشکان بهره برداران بتوانند برای آبیاری اراضی کشاورزی خود در کشت بهاره گندم و جو از ایستگاه استفاده کنند.

رئیس اداره امور منابع آب شهرستان پلدخترگفت: با بهره برداری کامل از ایستگاه چم مهر این شهرستان میزان تولیدات کشاورزی افزایش یافته و از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری می شود.

بنابراین گزارش آمارها نشان می دهد که کاهش بارندگی در حوضه آبریز کشکان هم در کوتاه مدت و هم در بلندمدت بیش از ۳ برابر میانگین کاهش بارندگی ها در سایر نقاط استان لرستان بوده است.

متوسط بارندگی حوضه کشکان در سال آبی ۹۴-۹۳ تاکنون معادل ۲۹۴ میلی متر بوده که نسبت به میانگین استان تاکنون ۲۱ درصد و نسبت به  دوره ی مشابه سال قبل ۳۰ درصد و نسبت به میانگین آمار بلندمدت ۳۲ درصد کاهش نشان می دهد.

کاهش بارندگی ها در دو دهه گذشته موجب کاهش شدید آبدهی و حتی خشک شدن بسیاری از سراب ها و چشمه ها در سرشاخه ها و زهکش های طبیعی مسیر اصلی رودخانه ی کشکان شده که یکی از عوامل اصلی کاهش آبدهی این رودخانه است.

براساس آمار ایستگاه هیدرومتری کشکان پلدختر، آبدهی رودخانه کشکان در پایان خردادماه به حدود ۴۰۰ لیتر در ثانیه رسیده که نسبت به دوره ی آماری حدود ۹۸ درصد کاهش نشان می دهد که این وضعیت در طول دوره ی آماری کشکان بی سابقه است.

در روستاهای پایین دست شهر پلدختر از جمله چم گردله، چم کنیزک و چم مهر آبدهی رودخانه به صفر رسیده و کاملاً خشک است و این وضعیت علاوه بر وارد کردن خسارات فراوان به کشاورزان منطقه، بلکه باعث تلف شدن آبزیان و فاجعه زیست محیطی شده است.

 

کد خبر 2903554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha