خبرگزاری مهر - گروه استانها: نور میآید، دو بازیگر از سکون خارج میشوند و پس از تمرین بیان و بدن، سرگشته و حیران از حمایت های نصفه نصفه در صحنه تئاتر نقش زندگی میزنند، نقشمایههایی با تن پوشی از آرش کمانگیر تا تعزیه.
قصه نمایش شان داستان برو بچههای تئاتر مازندران است که هم از کمبود امکانات رنج میبرند و هم لنگ اعتبار ناچیزی برای اجرا و اکران آثارشان هستند. صحنهشان تداعیگر یک سالن نامناسب برای تمرین تئاتر است، شاید یک انباری و یا اتاقکی در کنار یک اداره، مسئلهای که هنرمندان تئاتر مازندران آن را بهخوبی لمس میکنند.
دو بازیگر با لباسهای یکدست سفید و مشکی در حال تمرین بیان و بدن هستند که پیرمرد همسایه اعتراض میکند و میخواهد پلیس را خبر کند و آنان با التماس از وی میخواهند تا منصرف شود.
میخواهند به جشنواره دفاع مقدس بروند اما متن مناسبی برای نمایش ندارند، راستی چرا کمتر کسی دیگر از دفاع مقدس مینگارد و چرا متون بومی نمایشی در مازندران کمبهاست، چرا بسیاری از نمایشهای تولیدی به اکران نمیرسند و بیفرجام میمانند؟
هنوز در تئاتر شهرستانهای مازندران از دستمزد و حقوق خبری نیست و بسیاری از هنرمندان به دلیل عشق به صحنه و هنر در این حوزه نقش بر تن میکنند
هنوز در تئاتر شهرستانهای مازندران از دستمزد و حقوق خبری نیست و بسیاری از هنرمندان به دلیل عشق به صحنه و هنر در این حوزه نقش بر تن میکنند.
دیگر نور نمیرود، چراکه سالن تئاترشان نور مناسبی ندارد و بازیگرها مجبورند در فضای تابستانه سالن، نقش بر صحنه زنند. آرش و پریچهر را به تصویر میکشند، رستم و سهراب را نقش میکنند، صحنه ای از یک فیلم قدیمی را به نمایش درمیآورند و در پایان نمایش، حدیث دوران دفاع مقدس را روایت میکنند.
« نمایش کپی برابر اصل نیست» در حالی از شامگاه شنبه در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشهر به روی صحنه میرود که بازیگران این نمایش شامگاه جمعه میزبان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بودند و احد جاودانی به تماشای قسمتی از این نمایش ۷۵ دقیقه ای نشست.
غلامرضا مسکن فام لنگرودی کارگردان این نمایش بابیان اینکه حدود شش ماه برای این اثر نمایشی تمرین شده است، میگوید: این نمایش برای جشنواره تئاتر استان آماده میشود.
وی همچنین بابیان اینکه این نمایش در سری اول به مدت یک هفته در نوشهر به روی صحنه میرود، خواستار حمایتهای لازم برای تأمین نیازمندیهای این گروه تئاتری شد.
سید نورالدین قدسی از بازیگران نمایش کپی برابر اصل نیست، از اینکه عالیترین مقام فرهنگی مازندران در یک روز تعطیل به تماشای نمایشان نشست و دلگویه هایشان را شنیده، ابراز خرسندی میکند.
از دغدغهها و بیمهریها نسبت به هنر تئاتر در سالهای گذشته شهرستان سخن میگوید و عشق به هنر تئاتر را سبب بازگشت دوباره اش به صحنه پس از ۱۰ سال دوری از این هنر بیان می کند.
این هنرمند تئاتر، نبود فضای مناسب تئاتری، کمبود امکانات و بودجه را از مهمترین مشکلات فراروی هنرمندان نمایش در شهرستانهای نوشهر و چالوس بیان کرد و خواستار حمایت از این قشر شد.
دغدغه های تئاتری مدیرکل/ بازسازی سالن های تاتر
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران که در یک روز تعطیل از چند موسسه فرهنگی و هنری بازدید کرده بود و درنهایت به تماشای صحنههایی از نمایش کپی برابر اصل نیست، نشست، از دغدغههایش برای اعتلای فرهنگ و هنر استان میگوید.
احد جاودانی با اشاره به نامناسب بودن سالن تئاتر شهرستان نوشهر وعده تجهیز و بازسازی آن را میدهد و اظهار امیدواری میکند که با تجهیز آن شاهد برگزاری جشنواره تئائر استان سال آینده در این شهرستان باشیم.
وی همچنین از دیگر دغدغههایش را بازسازی دیگر مجموعه تئاتر شهرستانهای استان بیان میکند و میگوید: امسال خوشبختانه با همکاری فرمانداری آمل، بودجه عمرانی فرهنگی در این شهرستان رشد خوبی یافته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، برگزاری جشنواره تئاتر مازندران را ازجمله برنامههای در پیش روی اعلام میکند و زمان برگزاری جشنواره را مهرماه امسال و در شهرستان بابلسر بیان میکند.
حمایت مالی از گروههای تئاتری از دیگر مسائلی است که احد جاودانی به آن اشاره میکند و میگوید: ساماندهی و تقویت گروههای نمایشی از برنامههای این اداره کل است.
دغدغه این روزهای خاک صحنه خوردههای مازندران کم نیست، جدای از تلاشهای بیوقفهشان برای بردن یک نمایش به روی صحنه، مشکل اکران و تأمین هزینهها، خستگی و انگیزهشان را برای کارکردن از بین برده است.
پای درد و دل هنرمندان مازندران که بنشینی، متوجه عمق مشکلات این حوزه خواهی شد، مشکلاتی از جنس بیمه، بیپولی، حمایتهای نصفهنیمه از تئاتر و گیشه فروش، رنجشان را برای ادامه کار بیشتر میکند.
نظر شما