۱۴ مهر ۱۳۸۲، ۱۶:۵۳

بيانيه انجمن روزنامه نگاران مسلمان پيرامون مسائل روز كشور

انجمن روزنامه نگاران مسلمان در بيانيه اي با اشاره به تحولات سياسي ايران بويژه در ارتباط با روابط بين الملل تاكيد كرده است كه روند امور همچنان روز به روز پيچيده تر مي شود.

به گزارش خبرگزاري مهر، در بيانيه انجمن روزنامه نگاران مسلمان آمده است: تحولات سياسي ايران در ارتباط با روابط بين المللي روزهاي خاص را طي مي كند و روند امور همچنان پيچيده تر مي شود. هرچند كه معادلات حاكم بر سازوكار اعمال فشار بر ايران توسط بيگانگان ساده و قابل فهم است و آن تلاشي براي ايجاد استحاله يا حذف تنها رژيم اسلامي اصيل در سطح جهان مي باشد.
انجمن روزنامه نگاران مسلمان بعنوان نهادي مدني كه بخش مهمي از جامعه روشنفكران اهل قلم و روزنامه نگاران ايراني را پوشش مي دهد، برآن است كه ايجاد حركتي ملي براي حمايت از سياستهاي تامين كننده امنيت و منافع ملي ضروري است و در زماني كه فشارهاي بيگانگان روند امور را هر روز پيچيده تر مي نمايد، شايسته است ديپلماسي كشور و نيز امورداخلي به گونه اي حركت نمايد كه به تقويت همديگر پرداخته و زمينه ارتقاء سطح و جايگاه ايران اسلامي در جهان را فراهم كند.
از اين رو انجمن مواضع خود را پيرامون وقايع اخير كشور به شرح زير اعلام مي نمايد:

1- ورود هيات شش نفره آژانس بين المللي انرژي اتمي و آغاز مذاكره حقوقي و فني درباره برنامه هاي هسته ايران، روند تعامل با آژانس بين المللي انرژي اتمي را پس از صدور قطعنامه شوراي حكام وارد مرحله جديدي نموده است هرچند اظهار نظرهاي نخبگان سياسي و نهادهاي مدني كشور طي چند ماه اخير توجه همه شهروندان را به اهميت اين موضوع جلب كرده است ولي در همان حال اختلاف عقيده و افراط در موضع گيريها (ضمن پذيرش حق آزادي بيان) ممكن است به انشقاق اجتماعي پيرامون يك موضوع حساس بيانجامد. نبايد فراموش كرد اعمالد ديپلماسي جمهوري اسلامي در شرايط كنوني در همان حال كه بايد مورد نقد و بررسي دقيق قرار گيرد. شايسته است از حمايت افكار عمومي نيز برخوردار باشد تا بتواند هرچه بهتر، كارشناسانه تر و قدرتمندتر از منافع ملي دفاع نمايد.
از همين رو، انجمن بر اين باور است كه حداقل خواست ملت ايران از ديپلماسي ايران اين است كه بدور از افراط و تفريط در تصميم گيريها، خردمندانه شرايطي چون تعهد آژانس به انتقال تكنولوژي، مستثني سازي مراكز سياسي، امنيتي و مذهبي براي جلوگيري از نفوذ تفكرات و عناصر مشكوك سياسي بيگانه در يك جريان قانوني و حقوقي و نيز پذيرش شرايط طبيعي عبور امضاي پروتكل از مراحل قانوني را تضمين نمايد زيرا چنانچه گرايشهاي سياسي قدرتمداران از روند حقوقي آژانس منفك نگردد بي گمان سلسله مطالبات نا بحق حتي استقلال ايران را نيز هدف خواهد گرفت. در همين راستا، حمايت يكپارچه روشنفكران، اهل سياست و قلم ايران از مواضع بخردانه ملي ديپلماسي خارجي بايد در جهت تامين منافع ملي شكل گيرد.

2- در جامعه ايران با حاكميت نظام مردم سالاري ديني، افكارعمومي نقش مهمي را در تصميم سازيها ايفا مي كند و در همان حال نشريات و رسانه ها به عنوان مجراي اطلاعات از يك سو بايد به تغذيه سالم افكارعمومي بپردازند و از سوي ديگر به مثابه آئينه تمام نماي افكار عمومي مطالبات اجتماعي را به مسوولان گوشزد نمايند. قانون مطبوعات در همين جهت چونان حريم مقدس مطبوعات، تامين كننده آزادي و سلامت اطلاع رساني در ايران است لذا همانگونه كه نمي توان به بهانه سلامت اطلاع رساني، آزادي را به كناري نهاد به بهانه آزادي هم نمي توان سلامت اطلاع رساني را ناديده انگاشت.
متاسفانه ماهنامه آفتاب در شماره آخر خود با نشر ديدگاههاي يك صهيونيست شناخته شده نه تنها به تحريف تاريخ، بلكه به ظلمي آشكار به پاكترين چهره قرن اخير يعني امام راحل (ره) دست يازيد. انجمن بر آن است كه مي توان "عذر تقصير" ماهنامه مذكور را مورد توجه قرار داد  ولي به شرطي كه اين نشريات به محل انتقال افكار مسموم گريختگان از دامن ملت در نيايد. وزير محترم ارشاد و هيات نظارت بر مطبوعات شايسته است در شرايط حساس كنوني ضمن دفاع از آزادي مطبوعات، سلامت افكار عمومي را  با قدرت در چارچوب قانون به انجام رسانند زيرا در صورت مخدوش شدن سلامت اطلاع رساني از آزادي هم اثري نخواهد ماند.

 

کد خبر 29040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha