به گزارش خبرنگار مهر، حبیبالله موسوی بهار پیش از ظهر یکشنبه در نهمین گردهمایی دورهای روسای کتابخانههای مرکز و مراکز تأمین منابع الکترونیک دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: موضوع ارتقا اطلاعرسانی و کتابداری و توسعه علم و دانش در دانشگاههای علوم پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در ادامه سخنانش بابیان اینکه امروزه سرعت تغییرات علم بسیار بالاست، افزود: رشتههای تخصصی علم اطلاعرسانی، طبقهبندی علوم و آسان کردن دسترسی محققان به منابع علم را فراهم کرده است.
وی با تأکید بر اینکه علم طبقهبندی و کتابداری علمی باوجود قدیمیبودن دارای نوآوری بسیار است، عنوان کرد: علم کتابداری پزشکی در همه علوم پیشرو است و در دانشگاه علوم پزشکی با تلاش محققان و کارشناسان دسترسی به کتابها فراهمشده است.
وی بابیان اینکه سالهای بسیاری زمان نیازاست تا دسترسی به منابع علمی فراهم شود، افزود: برای فراهم شدن منابع باید هزینه بسیاری صرف کرد.
موسوی بهار بابیان متأسفانه در انتشارات علمی فردی که دارای چند مقاله است سیستم ارجاع ندارد، بیان کرد: در گروه آموزش و پژوهش افراد بسیاری با یکدیگر فعالیت میکنند اما دارای رفرنس نیستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه سخنان خود بر لزوم حضور متخصصان رشته کتابداری در عرصه پژوهش تأکید کرد و گفت: یکی از مشکلات موجود در دانشگاه رکود علمی در عرصه رشته بالینی است.
وی در ادامه بیان داشت: در حوزه معاونت پژوهشی نیاز به علمسنجی وجود دارد و علارغم اینکه رشتههای موجود در دانشگاه رضایتبخش است اما میزان استفاده از منابع علمی رضایتبخش نیست.
موسوی بهار با اشاره به مجوز راهاندازی رشته کارشناسی ارشد اطلاعرسانی و کتابداری در همدان، گفت: بهزودی با فراهم شدن مقدمات لازم، این رشته نیز در همدان راهاندازی میشود.
وی با اشاره به لزوم توجه به کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت: یکی از دغدغههای دانشگاه علوم پزشکی در پردیسها تشکیل کتابخانه مجزا است درحالیکه باید به کتابخانه مرکزی بهای بیشتری داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بابیان اینکه کارشناسان برای استفاده از منابع علمی در کتابخانه مرکزی باید تمرکز داشته باشند، گفت: باوجود مشکلات بازدید از بردها و اصرار به ایجاد کتابخانه در دانشکدهها، انتظار داریم که برای این موضوع فشار کمتری وارد شود.
نظر شما