۱۶ شهریور ۱۳۹۴، ۱۱:۳۵

مرادی کرمانی در نمایشگاه کتاب مسکو؛

آنچه شهرها را در ذهن ماندگار کرده تصویر نویسندگان از آنهاست

آنچه شهرها را در ذهن ماندگار کرده تصویر نویسندگان از آنهاست

هوشنگ مرادی کرمانی در نشست عصر داستان تهران در مسکو گفت: آنچه شهر‌ها را در ذهن‌ها ماندگار می‌کند تصویری است که نویسندگان از شهر در داستان‌هایشان خلق می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نشست عصر داستان تهران در آخرین روز از نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو، عصر روز یکشنبه ۱۵ شهریور با سخنرانی مرادی کرمانی در محل این نمایشگاه برگزار شد.

 مرادی کرمانی در سخنان خود در این نشست عنوان کرد: آنچه شهر‌ها را در ذهن‌ها ماندگار می‌کند تصویری است که نویسندگان از شهر در داستان‌هایشان خلق می‌کنند. به طور مثال تصویری که سیمین دانشور در رمان سووشون خلق می‌کند حال و هوای شهر شیراز را در ذهن همه ما ماندگار می‌کند. در مورد برخی دیگر از شهر‌ها هم چنین داستان‌ها و رمان‌هایی توسط نویسندگان آن شهر‌ها نوشته شده. اما در مورد تهران جای خالی چنین داستان‌هایی احساس می‌شد.

در ادامه مینا فرشیدنیک، سردبیر ماهنامه داستان همشهری و دبیر جایزه داستان تهران به معرفی جشنواره «جایزه داستان تهران» پرداخت و گفت: این جشنواره داستان‌نویسی داستان کوتاه است با موضوع شهر تهران که توسط ماهنامه داستان همشهری برگزار می‌شود. این جشنواره فرصتی است برای بازنمایی تصویرهای داستانی از تهران و تلاشی است برای خلق داستان‌های شهری؛ داستان‌های کوتاهی که قهرمانشان تهران، پایتخت ایران است.

به گفته وی شهر تهران ساکنان زیادی را از قوم‌ها و فرهنگ‌های مختلف کنار هم جای داده که در طول زندگی روزمره، این تفاوت‌ها ممکن است به بروز تضادهایی منجر شود؛ اما داستان چون باب گفت‌وگو و تعامل را باز می‌کند، می‌تواند به عامل مهمی برای ایجاد تعامل و هم‌دلی بین تمامی شهروندان بدل شود. آدم‌هایی که هر روز از کنار هم رد می‌شوند اگر داستان‌های هم را بدانند، خیلی به هم نزدیک‌تر می‌شوند. شهر بی‌داستان، شهری ناامید است و «جایزه‌ داستان تهران» با این ایده شکل گرفت که روایت‌های همه مردم ایران را از این پایتخت بزرگ، ثبت و روایت کند.

فرشیدنیک در ادامه به تعداد آثار رسیده به جشنواره اشاره کرد و گفت: در نخستین دوره برگزاری «جایزه داستان تهران» در طول دوره چهارماهه فراخوان دریافت آثار از ابتدای تیرماه تا پایان مهرماه ۱۳۹۳ در مجموع ۱۳۲۶ اثر از ۱۲۳۴ نویسنده به دبیرخانه این جایزه رسید که این تعداد اثر در بین جشنواره‌های داستان کوتاه کشور بی‌سابقه بوده است.

دبیر جایزه داستان تهران در اشاره به آمار شرکت‌کنندگان در این جشنواره افزود: از مجموع شرکت‌کنندگان، ۵۸ درصد ساکن تهران، ۴۱. ۴۰درصد ساکن سایر نقاط ایران و ۰. ۶ درصد ساکن خارج از ایران بوده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که شهر تهران تنها به مردم ساکن تهران تعلق ندارد و همه ایرانیان، حتی در خارج از مرزهای ایران، از پایتخت خود روایت‌هایی دارند که باید بیان و ثبت شوند.  

وی با اشاره به اینکه ازبین مجموع شرکت‌کنندگان اولین دوره جایزه داستان تهران تنها ۱۹درصد از مخاطبان در سابقه خود دست کم یک اثر چاپ شده در نشریه یا کتاب دارند و ۸۱ درصد از مخاطبان را نویسندگان جوانی تشکیل داده‌اند که تاکنون اثر منتشر شده‌ای نداشته‌اند گفت: این میزان مشارکت بالای نویسندگان نوقلم جوان نویدبخش آن است که نسل جوان نویسندگان ایران به دغدغه‌های اجتماعی و زندگی شهری حساس‌اند و می‌خواهند این تصاویر را در داستان‌های خود ثبت کنند. 

در ادامه مراسم بولتن دو زبانه‌ای که معرفی جایزه داستان تهران و برش‌هایی از سه داستان برگزیده اولین دوره جایزه داستان تهران در آن منتشر شده بود بین مخاطبان حاضر در برنامه توزیع شد و داستان‌ها به زبان فارسی توسط دبیر جایزه و به روسی توسط مترجم روس حاضر در برنامه قرائت شد. همچنین داستان کوتاه «بهار» نوشته مرادی کرمانی نیز به دو زبان برای مخاطبان اجرا شد.  

کد خبر 2906600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha