۲۵ بهمن ۱۳۸۴، ۱۹:۱۳

گزارش مشروح و اختصاصي "مهر" از نخستين روز همايش" اديان، صلح و خشونت" : گفتگوي اديان در دين اسلام از جايگاه خاصي برخوردار است

گزارش مشروح و اختصاصي "مهر" از  نخستين روز همايش" اديان، صلح و خشونت" : گفتگوي اديان در دين اسلام از جايگاه خاصي برخوردار است

چهارمين دوره از نشست گفتگوي اديان، بين ايران و انگليس با عنوان " اديان، صلح و خشونت" پس از صدور بيانيه اي مشترك در محكوميت توهين روزنامه هاي اروپايي به ساحت مقدس پيامبر اسلام(ص)، با حضور نمايندگاني از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و دانشگاه بيرمنگام انگلستان و همچنين نمايندگاني از ايرلند صبح امروز در تهران آغاز شد .

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" در اين همايش كه فردا به پايان مي رسد و چهارمين نشست مركز گفتگوي اديان اين سازمان با انديشمندان ديني انگليس محسوب مي شود، ديدگاه اديان درباره خشونت توسط انديشمندان مسلمان و مسيحي مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد .

در نخستين روز از برگزاري اين همايش، حجت الاسلام محمود محمدي عراقي رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و رئيس شوراي سياستگذاري بين اديان با تأكيد بر اينكه گفتگوي اديان در دين اسلام از جايگاه خاصي برخوردار است، گفت: موضوعي كه گفتگوهاي اين دوره را تحت الشعاع قرار داده، اقدام غير اخلاقي است كه طي هفته هاي اخير تكرار شده و نه تنها مسلمانان، بلكه پيروان ديگر اديان را متأثر كرده و سكوت جوامع بين المللي در اين ميان جاي تعجب دارد .

وي گفت: تأسف شديد مسلمانان در اين ميان تنها هتك حركت پيامبر (ص) نيست بلكه بي احترامي نسبت به تمام پيامبران الهي است كه در قرآن آمده است چرا كه مسلمانان هيچ تفاوتي بين پيامبران الهي قائل نيستند، اگر اين اهانت به شخصيت حضرت مسيح(ع) صورت مي گرفت ما آن را شديدا محكوم كرده و عاملان را در يك دادگاه بين المللي محاكمه مي كرديم .

حجت الاسلام عراقي در ادامه يادآورشد: مسلمانان و مسيحيان بايد هوشيار باشند چرا كه افرادي كه اين اقدام را طراحي كرده اند حسن نيت نداشته و چه بسا به دنبال جنگ ميان اديان هستند، اين اقدام موهن نه تنها مسلمانان بلكه غير مسلمانان را نيز متأثر كرده است .

حجت الاسلام رشاد مباني رئيس گروه علمي اسلام ومسيحيت مؤسسه گفتگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي نيز در اين مراسم يادآورشد: دين گرايي و دينداري، از خصلتهاي ذاتي بشر است به طوري كه حتي در جوامعي كه به ظاهر توجهي به خالق هستي ندارند به دليل نياز شديدي كه در خود احساس مي كنند، ناخودآگاه عنصري را به جاي دين و خدا بر مي گزينند.

حجت الاسلام رشاد با اشاره به رابطه دين و فطرت گفت: بشر به طور فطري خدا دوست است، حكمت، عدالت و رحمت الهي اقتضا مي كند كه فطرت بشر با دين الهي سازگاري كامل داشته باشد .

وي تأكيد كرد: در حقوق اساسي، آدمي حق برخورداري از صلح و آزادي را دارد اما در اين ميان چگونه برخي به خود اجازه مي دهند به مقدسات ديني اهانت كرده و آن را با آزادي بيان توجيه كنند .

به گزارش خبرنگار "مهر"، مارتين استرينگر مردم شناس ديني و رئيس بخش الهيات و اديان دانشگاه بيرمنگام انگلستان نيز در سخناني يادآور شد: گفتگوي اديان مي بايست بين مردمان عادي مسلمان و مسيحي نيز رواج يابد، البته برگزاري اين گفتگوها بايد با نظارت و هدايت كارشناسان همراه بوده و در اين راستا به عمق مباحثي كه مطرح مي شود و همچنين سنتهاي دو دين توجه ويژه مبذول شده، براي عملي كردن نتايج گفتگوهاي اديان نيز فعاليتهاي لازم انجام شود.

استرينگر با تأكيد بر اينكه مي بايست گفتگوهايي كه انجام مي شود، اجرايي و عملي شوند، گفت: تنها در اين شرايط است كه نتيجه مطلوب و سازنده حاصل خواهد شد .

بر اساس اين گزارش حجت الاسلام رشاد، مقاله در باب "مدارا" و استرينگر نيز مقاله اي با عنوان " ساختارهاي خشونت و مقاومت در برابر خشونت در گراميداشت شهادت در مسيحيت" را امروز صبح ارائه كردند .

به گزارش "مهر"، محبت و مدارا در اسلام و مسيحيت، خشونت و استفاده از احساسات ديني در تاريخ، نقش اديان در كاهش تنش و تشنج در روابط بين الملل، تأثير آموزه هاي ديني در كاهش خشونت عليه زنان از جمله عناوين مقالات انديشمندان مسلمان شركت كننده در اين همايش است .

انديشمندان مسيحي نيز با مقالات و سخناني با عناوين چشم اندازهاي اخلاقي جهاني: نقد الهيات پسا سكولار، دليل تنبيه خشونت آميز در مسيحيت و اسلام، درگيريهاي مسلمانان و مسيحيان در غرب آفريقا، غلبه بر درگيري و بنا كردن صلح و آيا مسلمانان و مسيحيان مي توانند با يكديگر در صلح زندگي كنند، در اين همايش شركت خواهند داشت .

نخستين دور اين نشستها بين مركز گفتگوي اديان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با دانشكده سلي اوك انگلستان با عنوان " تفسير كلام خدا" سال 1371 در انگلستان، دومين نشست با عنوان " تفسير كلام خدا پيرامون عدالت اجتماعي و فقر" در سال 1377 در تهران و سومين نشست اين گفتگو با انديشمندان دانشگاه بيرمنگام انگلستان با موضوع " دين در عرصه سياست" در سال 1381 در شهر بيرمنگام برگزار شد .

کد خبر 290714

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha