افزايش 6 درصدي پذيرش دانشجو در گروه علوم پزشكي
دكتر "محمدعلي محققي" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" با رد افزايش 40 درصدي ظرفيت پذيرش دستياران در سال جاري افزود: طبق برنامه چهارم توسعه وزارت بهداشت در سال 1385 بر اساس قانون مكلف است تا ظرفيت پذيرش دانشجو را در تمام مقاطع افزايش دهد كه در واقع اين افزايش پاسخ به نياز برنامه توسعه كشور است.
وي تأكيد كرد: پذيرفته شدگان رشته هاي مختلف مقاطع كارداني تا فوق تخصصي در سال جاري به ميزان 25 هزار و 169 نفر مي رسد كه با توجه به افزايش 6 درصدي در سال آينده اين تعداد به 26 هزار و 666 نفر خواهد رسيد.
ظرفيت پذيرش دستيار در رشته هاي اطفال و پزشكي اجتماعي محدود مي شود |
وي اظهار داشت: در تعيين ظرفيت ها، مشكلات دانشگاه هاي علوم پزشكي و همچنين نقاط محروم كشور و در كنار آن ديدگاه جامعه پزشكي، پزشكان عمومي، پرستاران ، دستياران، استادان به عنوان منابعي براي تصميم گيري موثر هستند.
"محققي" يادآور شد: متاسفانه هنوز نتوانسته ايم به شرايط مطلوب براي پاسخگويي به نياز كشور و تربيت نيروي انساني از طريق نظام مناسب پذيرش دانشجو دست يابيم و به همين دليل مسئله پذيرش دانشجو به صورت كارشناسي در مركز سنجش وزارت بهداشت مورد بررسي قرار گرفته است.
بررسي مجدد ظرفيت پذيرش در دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري تخصصي
به گفته وي تمامي زمينه ها از جمله ظرفيت پذيرش دانشجو در دوره هاي كارشناسي ارشد و Ph.D نيز مورد بررسي مجدد قرار مي گيرند.
معاون وزير بهداشت محدود كردن برخي حيطه هاي تخصصي از جمله اطفال، پزشكي اجتماعي را از جمله تغييرات در نظام پذيرش دانشجو ذكر كرد و گفت: ثابت نگه داشتن ظرفيت پذيرش در برخي تخصص ها و افزايش برخي ديگر از تخصص مورد نياز جامعه از ديگر برنامه هاي وزارت بهداشت در حيطه آموزش است.
وي تأكيد كرد: فعاليت كارشناسي براي نظام مند كردن پذيرش دانشجو موجب برقراري عدالت و پاسخگويي به نياز تخصصي در تمامي نقاط كشور از روستاها تا شهرهاي دور افتاده ايران مي شود و در اين راه از نظرات انجمن هاي تخصصي و مجامع علمي و مراكز ارائه خدمات بهداشتي و درماني و دانشگاه هاي علوم پزشكي در زمينه افزايش يا كاهش ظرفيت هاي پذيرش در رشته هاي مختلف پزشكي استفاده شده است.
فعاليت كارشناسي براي نظام مند كردن پذيرش دانشجو موجب برقراري عدالت و پاسخگويي به نياز تخصصي در تمامي نقاط كشور از روستاها تا شهرهاي دور افتاده ايران مي شود |
وي با اشاره به نگراني هايي كه در اشتغال پزشكان وجود دارد، گفت: اين نگراني ها درست و به حق است اما ميزان ظرفيت اعلام شده براي رشته هاي دستياري مبتني بر نيازها و مستندات كشور است.
معاون آموزشي وزارت بهداشت اضافه كرد: در يك جامعه در حال پيشرفت به موجب توسعه سريع ممكن است در برخي رشته ها با بيكاري مواجه شويم. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در كشور علاوه بر مسئوليت تربيت نيروي انساني مورد نياز متولي بخش هاي درماني و بهداشتي كشور نيز است كه متاسفانه كاريابي براي تمامي رشته بر اساس نيروهاي موجود به درستي انجام نشده است.
ذينفع بودن پزشكان عمومي در امتحان دستياري
وي از ايجاد تسهيلات و افزايش مزاياي خدمت در مناطق محروم و ارزش گذاري برحسب محروميت منطقه به عنوان برخي از راهكارهاي افزايش انگيزه خدمت در مناطق محروم نام برد و افزود: در برخي از نقاط كشور بخش هايي وجود دارد كه از حداقل خدمات تخصصي برخوردار نيستند و دانشگاه هاي علوم پزشكي به عنوان ابزار وزارت بهداشت به همه مردم تعلق دارند.
"محققي" خاطرنشان كرد: پزشكان عمومي هم در امتحان دستياري ذي نفع هستند و سياست وزارت بهداشت براي استفاده بيشتر پزشكان عمومي از تخصص هاي مختلف است.
افزايش پذيرش پزشكي عمومي بسيار محدود است و كشور نيز در برخي رشته ها مانند كارداني مامايي به اشباع رسيده است |
معاون وزير بهداشت شروع توسعه نقطه محروم را نيازمند نيروي انساني كارآمد دانست و افزود: تا زماني كه مراكز درماني و بهداشتي و آموزشي تجهيز نشوند توسعه مطلوب ايجاد نمي شود. به عنوان نمونه در شهر ميناب استان هرمزگان بيمارستان كاملاً مجهزي ايجاد شده و زماني به مركز درماني مناسبي تبديل مي شود كه نيروي انساني كارآمد و متخصص در آنجا حضور يابد.
وي با اشاره به محدوديت هاي موجود براي برخي از ظرفيت هاي موجود در پزشكي يادآور شد: همچنين كه افزايش پذيرش پزشكي عمومي بسيار محدود است، در برخي رشته ها مانند كارداني مامايي نيز كشور به اشباع رسيده است و نياز مهمتري به عنوان بهداشت مادر و كودك در كشور وجود دارد كه با اين رشته همپوشاني دارد و به همين دليل ايجاد دوره هاي كارشناسي ناپيوسته مامايي و تقويت كارشناسي مامايي راهكار بهتري براي رفع اين نوع مشكلات است.
نظر شما