به گزارش خبرگزاری مهر، کاوشگر «New Horizons» ناسا در متن مهمترین مأموریت چند سال اخیر صنعت فضایی جهان قرار دارد. این فضاپیمای روباتیک پس از سفری که نزدیک به یک دهه به طول انجامیده به پلوتو رسیده است، سیاره کوتوله ای که تا سال ۲۰۰۶ یکی از ۹ سیاره منظومه شمسی بود اما با تعریف جدیدی که از سیارات از سوی اتحادیه بین المللی اخترشناسی ارایه شد از این مجموعه خارج و به عنوان سیاره کوتوله و همچنین نخستین گروه از مجموعه «اجرام فضایی فرانپتونی» در طبقه بندی جدیدی قرار گرفت.
کاوشگر «New Horizons» با انجام این ماموریت توانست به بسیاری از سوالات کارشناسان ناسا مانند اندازه سیاره پلوتو پاسخ دهد. این کاوشگر پس از طی مسافتی در حدود ۴.۸۸ میلیارد کیلومتر ابعاد جدیدی از این سیاره را پیش روی کارشناسان ناسا قرار داد.
زمانی که کاوشگر «New Horizons» در نزدیکترین فاصله از این سیاره و پنج قمر آن قرار گرفت، ماموریت دوربین ها آغاز شد. این کاوشگر مدتی است مهمان سیاره کوتوله پلوتو شده و تصاویر متفاوتی را ثبت و به زمین ارسال کرده که تعجب کارشناسان و علاقه مندان به فضا را برانگیخته است.
کاوشگر New Horizons در اواسط ماه جولای برخورد نزدیکی با پلوتو داشته و حاصل این برخورد نزدیک ارسال تصاویر متفاوتی به زمین بوده تا گامی در حل معمای پلوتو باشد. پلوتو، جزو اجرام آسمانی است که به دلیل فاصله زیاد از زمین تاکنون کمتر شناخته شده و همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
در تاریخ ۷ سپتامبر، این کاوشگر در فاصله پنج میلیارد کیلومتری از زمین قرار داشته و انتقال تصاویر به زمین را در حالی آغاز کرده که مخابره تمامی اطلاعات و تصاویر در حدود یک سال به طول می انجامد.
تصاویر ارسال شده این کاوشگر به زمین حاوی ریگ های روان و جریان های نیتروژنی است که نواحی کوهستانی در این سیارک را برجسته می کند. پلوتو از پیچیدگی های متنوع و خشکی های متفاوتی نسبت به سایر اجرام منظومه شمسی برخوردار است.
نظر شما