بهروز جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در گذشته شکار حیوانات از دید بسیاری از مردم امری نادرست و نکوهیده قلمداد نمی شد، افزود: اکنون رویکرد و نگاه مردم به این موضوع تا حدودی تغییر کرده به گونه ای که توجه مردم به حیات وحش به میزانی ارتقا یافته که به صورت همیاری و داوطلبانه برای حفاظت از حیات وحش اعلام آمادگی می کنند.
جعفری ادامه داد: در حال حاضر از دیدگاه بسیاری از مردم خراسان شمالی، شکار حیوانات امری ناپسند بوده و در صورت مواجه با شکارچیان متخلف، موضوع را به ادارات حفاظت محیط زیست اطلاع می دهند.
وی در ادامه با اشاره به خشکسالی های اخیر در خراسان شمالی و تأثیر آن بر حیات وحش، اظهار کرد: به دلیل کم شدن مواد غذایی در طبیعت برای وحوش، امکان نزدیکی حیوانات حیات وحش به مکان های مسکونی وجود دارد که لازم است مردم در صورت مواجه با آنها به اداره کل محیط زیست اطلاع دهند.
جعفری با بیان اینکه خوشبختانه این خشکسالی ها آنقدر نبوده که بر حیات وحش استان آسیب وارد کند، گفت: نیروهای اجرایی و محیط بانان خراسان شمالی تمهیداتی در خصوص جلوگیری از آسیب خشکسالی بر حیات وحش انجام داده اند.
وی ادامه داد: در این راستا در مناطقی که آب چشمه ها کاهش یافته و یا خشک شده اند آبشخورهایی تعبیه شده و همچنین آبشخورهایی که از گذشته وجود داشته از سوی اداره کل محیط زیست ترمیم شده اند.
جعفری گفت: برخی از شاخص ترین حیوانات زیستگاه های طبیعی خراسان شمالی قوچ و میش اوریال هستند که غالب پراکندگی آن ها در شمال شرق کشور است.
وی افزود: همچنین یوزپلنگ و پلنگ از دیگر حیوانات کمیاب در حال انقراض هستند که در مناطق حفاظت شده خراسان شمالی یافت می شوند.
جعفری اضافه کرد: خرس قهوه ای، آهو و گونه های گرگ و شغال، کفتار و انواع گربه های وحشی نیز از دیگر گونه های حیات وحش خراسان شمالی به شمار می روند.
به گزارش خبرنگار مهر، اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.
به گفته مدیرکل محیط زیست خراسان شمالی از ۵۳۲ گونه پرنده شناخته شده در کشور ۱۴۱ گونه و از ۱۹۴ گونه پستاندار شناخته شده کشور ۵۱ گونه در این استان زیست دارند.
نظر شما