خبرگزاری مهر – گروه استانها: ۲۱ شهریورماه مصادف با یکصد و پانزدهمین سال ورود سینما به ایران را در حالی پشت سر گذاشتیم که هنوز از ۱۰ شهرستان کردستان تنها دو شهرستان استان یعنی سنندج و مریوان دارای سالن سینما هستند.
در کنار نبود سالنهای مناسب سینمایی در استان کردستان، حداقل سالنهای سینما در شهرهای مختلف استان کردستان نیز تعطیل شده و مکان آنها همانند شهرهای سقز به مجتمعهای تجاری تبدیل شده است.
روز ملی سینما تنها در تقویم مرکز استان یعنی شهرستان سنندج وجود دارد و این مناسبت گویا از تقویم دیگر شهرستانهای استان حذف شده است البته ناگفته نماند که دلیل این حذف شدن هم کمبود امکانات و تجهیزات است.
در حال حاضر تنها سه مجتمع سینمایی شامل؛ پردیس سینمایی بهمن سنندج که توسط حوزه هنری مدیریت میشود، سینما شیدا سنندج که متولی آن بخش خصوصی است و همچنین سینما کردستان مریوان که از سوی بخش خصوصی اداره میشود، سایر شهرستانهای کردستان فاقد سالن سینمایی است و به راستی که جای شهرداریها و سایر ادارات و سازمانهای دولتی در این زمینه خالی است.
روال تعیین این مناسبتها در تقویم ملی کشور، بهانهای برای برگزاری برنامههایی به منظور تجلیل و قدردانی از فعالان و متصدیان و همچنین ایجاد فرصتی برای بیان مشکلات، دردلها و خواستهها و قدردانیها از سوی اهالی سینما است.
در استان کردستان تنها دو برنامه از سوی انجمن سینمای جوانان استان با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در سنندج برگزار شد که این برنامهها هم به اکران فیلم اختصاص داشت و در آنها خبری از بیان دغدغههای اهالی سینما در استان نبود.
در کنار اینکه برنامهای جامع و مناسب همزمان با روز ملی سینما در استان کردستان برگزار نشد، که حتی رسانههای جمعی استان نیز نسبت به این موضوع بیتفاوت بودند و به همین دلیل کسی سراغی از سینما در کردستان نگرفت.
برنامههای پیشبینیشده روز ملی سینما در کردستان لغو شدند
به گفته رئیس اداره امور هنری، سینمایی، سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان قرار بود به مناسبت روز ملی سینما مراسم افتتاح سینما در شهرستان بانه برگزار شود که به دلیل عدم تکمیل تجهیزات آن به وقت دیگری موکول شد.
سامان احمدی در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر به میزان اعتبارات اختصاص داده شده به حوزه سینما در استان اشاره کرد و گفت: برای حوزه سینمای استان در سال گذشته ۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد که از این مبلغ ۱۶ میلیون تومان آن تخصیص پیدا کرد.
وی بیان کرد: برای حمایت از حوزه سینما در استان امسال نیز ۳۰ میلیون تومان اعتبار برای این بخش پیشبینیشده است.
وی در پاسخ به علل عدم برگزاری برنامههای روز ملی سینما در دیگر شهرستانهای استان، اظهار داشت: به دلیل اینکه تنها مرجع سینمایی استان (انجمن سینمای جوانان) در سنندج مستقر است، برنامههای روز ملی سینما تنها در این شهرستان برگزار شده است.
رئیس اداره امور هنری، سینمایی، سمعی و بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ادامه داد: علاوه بر برنامههایی که توسط انجمن سینمای جوانان استان روز گذشته برگزار شد، قرار بود که جمعی از مسئولان استان به همراه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با تعدادی از فعالان سینمایی استان دیدار کنند که این برنامه به دلیل کسالت و بیماری مهمان برنامه کنسل شد.
اینکه در روز ملی سینما مسئولان یادی از فعالان سینمایی استان کنند و از تلاش و فعالیت آنها در راستای ترویج و گسترش این هنر ارزشمند که یکی از تأثیرگذارترین ابزار مقابله با تهاجم فرهنگی هم محسوب میشود، قدردانی کنند و به درددلها و پیشنهادات آنها گوش بسپارند قطعاً منجر به دلگرمی و ایجاد انگیزه بیشتر در آنها میشود و حال اگر مسئول کشوری به دلیل کسالتی که برایش پیش آمد قادر به حضور در چنین دیداری نبود آیا امکان حضور مسئولان استانی هم فراهم نبود؟
همزمان با۲۱شهریورماه روز ملی سینما فیلم بلند جادههای فرعی به کارگردانی اشکان احمدی از فیلمسازان انجمن سینمای جوانان کردستان و عضو شورای تولید این دفتر در سالن آمفیتئاتر مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برای فیلمسازان، عوامل تولید فیلم، هنرجویان و علاقمندان نمایش داده شد و در پایان هم توسط انجمن از این کارگردان تجلیل به عمل آمد.
از دیگر برنامههایی که به مناسبت روز ملی سینما در سنندج برگزار شد، مراسم تقدیر از فیلمسازان نوجوان استان با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بود، که البته میزان حضور متولیان این بخش نیز در مراسم روز ملی سینما حداقلی و بسیار کمرنگ بود.
در مراسم مذکور ۱۵ فیلم کوتاه داستانی و انیمیشن که برای شر کت در المپیاد فیلمسازی نوجوانان کشور توسط نوجوانان شهر سنندج ساخته شده بود، نمایش داده شد.
از این ۱۵ فیلم، سه فیلم به بخش مسابقه جشنواره بینالمللی فیلمهای کودک و نوجوان همدان راه پیدا کردند.
وعدههایی که فقط داده میشوند ولی تحقق پیدا نمیکنند
مدیر انجمن سینمای جوانان استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در استان با مشکلات و کمبودهای فراوانی برای آموزش سینما مواجه هستیم و متأسفانه بودجهای به حوزه سینما اختصاص داده نمیشود.
سیروس ثنایی بخش سینما در استان را بدون متولی و صاحب خواند و از عدم تحقق وعدههای مسئولان گلایه کرد و اظهار داشت: روز ملی سینما در سال گذشته با تعدادی از فیلمسازان استان با استاندار دیداری داشتیم و در این دیدار قولها وعدههایی به ما دادند که علیرغم پیگیریهای انجام شده تاکنون تحقق پیدا نکرده است.
وی ادامه داد: استاندار کردستان وعده کمک و حمایت از تولید فیلم کوتاه را به فیلمسازان استان دادند ولی متأسفانه عملی نشد ولی ما همچنان انتظار داریم که مسئولان به این حوزه توجه ویژه داشته باشند.
وی عنوان کرد: تعداد مشتاقان و علاقمندان به حوزه سینما در کردستان بسیار زیاد است ولی متأسفانه شرایط و وضعیت مطلوبی برای آموزشی در این حوزه نداریم.
به گفته مدیر انجمن سینمای جوانان استان کردستان امسال هم به مناسبت روز ملی سینما فعالان این حوزه تقاضا و درخواستی برای دیدار مجدد با استاندار داشتند ولی دفتر استاندار چنین وقتی را به آنها اختصاص نداد، که البته شاید شمار زیاد برنامههای مسئولان استانی اولین دلیل برای برگزار نشدن آن باشد که با توجه به اهمیت حوزه سینما این بخش باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.
توجه به سینما در استان کردستان که دارای ظرفیتهای بالایی است میتواند زمینه را برای توسعه بیش از این پیش این بخش فراهم کند و به همین دلیل حداقل انتظار از متولیان توجه به سینما حداقل در روز آن است.
روز ملی سینما نیز بار دیگر بیسروصدا گذشت و کسی از آن حالی و احوالی نگرفت و فعالان این عرصه همچنان دلخوش به وعدههایی هستند که سالهاست مسئولان اعلام کرده و عملیاتی نکردهاند.
نظر شما