به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی خزایی پیش از خطبههای نماز عبادی، سیاسی جمعه بابیان اینکه در آستانه ماه مهر و آغاز تعلیم و تربیت هستیم، افزود: همهساله در سراسر کشور با همکارانی در طول سه ماه تابستان در تلاش و کوشش هستند تا فضای مدارس را برای حضور دانش آموزان آماده کنند و تا فرزندان این مرزوبوم در کلاسهای درس حاضر شوند.
وی با اشاره به اینکه از چندین سال اسم این پروژه عظیم و ملی با عنوان پروژه مهر نامگذاری شده است، اظهار داشت: این پروژه برای انسجامبخشی به فعالیتهای مجموعه خدمت گذاران مردم در نظام آموزشوپرورش است تا با هماهنگی و همدلی فضا برای آغاز سال تحصیلی جدید هم ازنظر نیروی انسانی و هم ازنظر امکانات و تجهیزات مهیا شود که مهری همراه بانشاط، شادابی و آمادگی باشد و خاطره خوب و بهیادماندنی در ذهن فرزندان و کودکان این مرزوبوم که آیندهسازان کشور هستند باشد.
معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش استان همدان با تأکید بر اینکه امسال با افزایش یکپایه به دوره اول متوسطه و کاهش یکپایه از پایه متوسطه دوم هر سه دوره تحصیلی تکمیل هستند، بیان داشت: قطعاً اینجا بهجایی و تغییر دورهها آثار خاص خود را در جامعه فرهنگی ما داشته است و اما ما در مجموعه آموزشوپرورش تلاش کردیم که آثار سوء اینجا بهجاییها به حداقل برسد.
مصطفی خزایی در ادامه با تأکید بر اینکه ما در آموزشوپرورش یک رسالت بزرگی را بر دوش داریم، گفت: اما بنا بر فرموده مقام معظم رهبری تنها آموزشوپرورش تکفل امر تعلیم و تربیت را بر عهده ندارد بلکه اینیک امر ملی و یک امر فرا سازمانی است که بر دوش همه مردم، نهادها و همه تشکلهای مردمنهاد است.
وی بابیان اینکه اگر امروز در آموزشوپرورش سرمایهگذاری انجام شود نتیجه آن در ۲۰ سال آینده نمایان خواهد شد افزود: همچنین اگر کوتاهی در امر آموزشوپرورش صورت بگیرد نتیجه آن ۲۰ سال بعد خواهد بود چراکه ورودی دبستانهای امروز ما ۲۰ سال بعد متولیان این کشور خواهند بود.
مصطفی خزایی تأکید کرد: مسئولان به اهمیت این نهاد واقف هستند لذا نباید سرمایهگذاری در آموزشوپرورش را هزینه تلقی کنند.
وی همچنین اظهار داشت: ۴ رکن جامعه شامل حاکمیت، خانواده، رسانهها نهادهای جامعه و نهادهای مردم بنیاد برای رسیدن نظام تعلیم و تربیت به رسالت خود که تربیت نسلی پویا، خلاق، ایثار کرد، وفادار به آرمانهای نظام جمهوری اسلامی است با هماهنگ و همسو باشند.
مصطفی خزایی در ادامه بابیان اینکه ما باید یک استراتژی فرهنگی برای تربیت فرزندانمان داشته باشیم و آنها را تک ساحتی تربیت نکنیم، عنوان کرد: بر اساس سند تحول بنیادین آموزشوپرورش تربیت ساحتهای ۶ گانه ای هستند مکه باید هر کدان در جایگاه خود موردتوجه قرار بگیرند.
این مسئول با اشاره به اینکه با همفکری و همدلی میتوانیم یکقدم مؤثر در هدایت و تربیت فرزندان این جامعه داشته برداریم، بیان داشت: والدین نیز در این راستا حق و تکلیفی که بر گردن دارند که باید بر اساس آنها اقدام کنند.
معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش استان همدان بابیان اینکه ما در هدایت تحصیلی فرزندانمان باید به ۴ نکته توجه داشته باشیم گفت: اولین نکته علاقه و در کنار علاقه استعداد و در کنار اینها ظرفیت شغلی جامعه است چراکه اگر به این مهم توجه نکنیم تراکم در برخی رشتهها موجب میشود دانش آموزان وقتی فارغالتحصیل می شوند شغلی را پیدا نکنند.
مصطفی خزایی، افزایش آگاهیهای والدین نسبت به شیوهها تربیت فرزندان را دومین نکته در هدایت تحصیلی دانش آموزان عنوان کرد و افزود: تربیت امری پیچیده و حساس است و نیازمند دانش و علم است چراکه گاهی اوقات روشهایی را که برای تربیت فرزندان به کار میگیریم نهتنها کارساز نیست بلکه مضر هم هست.
وی، مشارکت در امور مدرسه را سومی نکته عنوان کرد و اظهار داشت: مشارکت فقط درزمینهٔ مالی نیست بلکه در تمام ابعاد اداری مدرسه باشد خانوادهها مشارکت داشته باشند چراکه رشد و تعالی فرزندان نقطه مشترک والدین و آموزشوپرورش است.
مصطفی خزایی به چهارمین نکته در هدایت تحصیلی دانش آموزان را انتخاب سطوح بالاتری از تربیت و تحصیل برای فرزندان بیان کرد و یادآور شد: روز اول مهر روز بازگشائی مدارس نیست بلکه روز بازگشایی تمام مراکز آموزش و دانشگاهها است.
وی با تأکید بر اینکه آموزشوپرورش یکنهاد عظیمی است که هرگونه رفتار او تأثیرگذار است، گفت: بیش از ۱۳ میلیون دانشآموز و ۲۶ میلیون اولیا و یکمیلیون معلم و فرهنگی با آموزشوپرورش در ارتباط هستند لذا در این راستا سیاست این نهاد باید بهدوراز شتابزدگی و شعارزدگی باشد.
معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش استان همدان ادامه داد: گاهی اوقات شعارزدگی خسارتهای زیادی را به بار میآورد لذا آموزشوپرورش جای آزمایش و خطا نیست.
مصطفی خزایی در پایان بابیان اینکه پروژه مهر یک مدیریت تخصصی است به اهداف این طرح اشاره کرد و افزود: سرمایهگذاری در امر آموزشوپرورش، توجیه، تبلیغ، نظارت و هدایت فعالیتها و توجه عمیق و همکاری مسئولان دولتی و نهادهای مختلف از اهداف این طرح است.
نظر شما