به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، غلامحسين الهام در نشست هفتگي خود با خبرنگاران اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران بر اساس موازين بين المللي و معاهده ان پي تي و ساير معاهداتي كه در آن عضويت دارد، برخورداري از فناوري هسته اي صلح آميز را حق طبيعي، مشروع و ملي خود مي داند و براي دستيابي همه جانبه به آن گام بر مي دارد.
وي افزود: ايران در مسير دستيابي به فناوري هسته اي به حداقل ها اكتفا نمي كند و اگر چه براي قانع كردن مخالفان و جلب اعتماد افكار عمومي دنيا به صلح آميز بودن فعاليت هاي خود گام هاي موفقيت آميزي برداشته است اما هرگز قصد توقف در اين مسير ندارد و آن را خط قرمز خود مي داند.
الهام در ادامه از همه كشورهاي غربي خواست كه حقوق ملت ايران را به رسميت شناخته و به آن احترام بگذارند.
سخنگوي دولت در پاسخ به سئوالي مبني بر لغو سفر رئيس جمهور به خوزستان، اظهار داشت: ما اعلام نكرده بوديم كه رئيس جمهور به خوزستان سفر مي كند. البته رئيس جمهور اين هفته نيز به همراه اعضاي دولت بر اساس برنامه ريزي انجام شده و براي تشكيل جلسه هيات دولت سفر استاني خواهد داشت.
الهام خاطرنشان كرد كه سفر به خوزستان از جمله برنامه هاي پيش بيني شده دولت است و در سال جاري انجام خواهد شد.
خبرنگاري از سخنگوي دولت سئوال كرد با توجه به شعار دولت احمدي نژاد در خصوص مهرورزي، آيا در آستانه برگزاري اجلاس حقوق بشر دولت چه تلاشي براي آزادي خبرنگار هفته نامه هرمزگاني تمدن كه به دليل انتشار مطلبي توهين آميز نسبت به بنيانگذار جمهوري اسلامي انجام مي دهد و وي گفت: حقوق را از آغوش حقوق بشر غربي جدا كنيد، رافت و رحمت اسلامي وسيع تر و دقيق تر جاري مي شود.وي افزود: حقوق بشر غربي سر از زندان ابوغريب در مي آورد كه پرونده رسوايي دارد ولي نگاه ما به زنداني بر اساس ضوابط قانوني و اسلامي است و دستگاه قضايي بر اساس چارچوب و معيار حقوقي تابع مجازات منصفانه و عادلانه و متناسب است.
سخنگوي دولت تصريح كرد: قوه قضائيه و قوه مجريه دو دستگاه مستقل هستند و دولت بر دستگاه قضايي تسلط و كنترل نداشته و اختيار اين قوه با دولت نيست، ولي نگاه ما اين است كه قوانين با رعايت همه جوانب آن اجرا شود و رحمت و مهرورزي نيز جايگاه خود را داشته باشد كه البته اين مساله مورد توجه قوه قضائيه است.
الهام افزود: ما علاقه اي نداريم در مجازات افراد به كسي بيش از آنچه كه حق اوست ظلم شود و معتقديم كه بايد در برخورد با افراد با نگاه اصلاحي با آنان رفتار شود.
خبرنگار ديگري در خصوص لايحه جرم سياسي و تعريف دولت از اين جرم سئوال كرد كه الهام پاسخ داد: هرگاه لايحه به دولت رسيد ما مي توانيم درباره آن نظر دهيم.
سخنگوي دولت در خصوص بازپس گيري 500 خط تلفن همراه از سوي دولت از كارگزاران دولت گذشته كه مورد سوال يكي از خبرنگاران بود نيز، اظهار داشت: نهاد رياست جمهوري بر اساس وظيفه خود امكاناتي را كه دولتي است و از گذشته خلاف ضوابط در اختيار افراد باقي مانده جمع آوري مي كند.
وي اين امكانات را شامل خودرو، تلفن همراه و امكانات دفاعي كاركنان دولت عنوان كرد و افزود: بازپس گيري امكانات دولتي از كساني كه در دولت گذشته مشغول خدمت بودند در راستاي حفاظت از بيت المال صورت مي گيرد كه اموال مذكور در اختيار افراد مختلفي بوده است و اين كه گفته شده همه اين امكانات در اختيار يك فرد بود مورد تاييد ما نيست.
خبرنگاري از سخنگوي دولت در خصوص جلوگيري از حضور يكي از خبرنگاران در نشست خبري وزير نفت سوال كرد كه الهام پاسخ داد: امروز با مسئولان روابط عمومي جلسه اي داريم و از آنها مي خواهيم امكان حضور همه خبرنگاران اعم از خبرنگاران عضو رسانه هاي موافق، منتقد و حتي مخالف دولت در جلسات اطلاع رساني و گفتگوي خبري را فراهم كنند.
وي افزود: از نظر ما مشكلي وجود ندارد كه همه خبرنگاران در نشست هاي خبري حضور داشته باشند اما با توجه به تعداد زياد خبرنگاران رسانه هاي گروهي در كشور ممكن است ضعف ها و محدوديت هايي در ارائه امكانات خدماتي وجود داشته باشد كه اين مسئله باعث عدم ارائه سرويس مناسب به آنها مي شود كه البته بايد براي رفع آن تلاش كرد.
خبرنگاري از سخنگوي دولت پرسيد علت آغاز جنگ رواني از سوي كساني كه معتقد بودند دولت ظرف شش ماه همه فعاليت هاي خود را نيمه كاره رها مي كند چيست كه وي پاسخ داد: دولت مخالفيني بازمانده از دوران پر تلاطم انتخابات دارد كه بسياري از آنها در روند كار، منصفانه توفيقات دولت را قبول كرده و به اين باور رسيده اند كه دولت بعد از انتخابات با دولت رقيب در انتخابات تفاوت دارد.
الهام افزود: دولت بعد از استقرار رسالت ملي دارد و بايد به همه ايرانيان خدمت كند؛ گروه هاي مختلف كشور نيز با ديدگاههاي متفاوت و با حفظ حق نقادي در چارچوب منافع ملي بايد در كنار دولت دوشادوش يكديگر كار كنند.
وي ادامه داد: ممكن است برخي افراد يا گروهها همچنان در تلاطم مسائل قبل كه مربوط به دوران انتخابات است مانده باشند و قبول آنها براي واقعيت سخت باشد اما ما معتقديم كه اين روند راه به جايي نخواهد برد و آنها را دعوت مي كنيم كه واقعيت را بپذيرند و با موج اميد ساز ملت و خروش و نشاط ايجاد شده در كشور همراه و هماهنگ شده و در سازندگي ايران سهيم شوند.
الهام تاكيد كرد كه هرگاه دولت در خدمت مردم باشد مردم مهمترين پشتوانه آن هستند و قطعا دولت متكي بر اراده مردم موفق خواهد شد.
خبرنگاري نظر سخنگوي دولت را درباره فعاليت هاي ديوان محاسبات و گزارش اين ديوان درباره تفريغ بودجه كشور جويا شد كه الهام پاسخ داد: ديوان محاسبات ناظر مالي زير نظر نهاد قانونگذاري است و بررسي و تصويب تفريغ بودجه براي ارائه به مجلس براي تصويب نهايي از وظايف اوست.
وي افزود: ديوان محاسبات جايگاه حساس، ممتاز و مهمي براي نظارت مالي بر كاركرد بودجه در همه دستگاههاي اجرايي دارد كه بايد تقويت شود.
الهام گفت: نظام گردش مالي كشور بايد شفاف شود و ما نيز با روند سالم سازي مسائل مالي و اقتصادي همراهي خواهيم كرد اما گزارش ديوان محاسبات كه به مجلس ارائه شد در حقيقت انتقاداتي بود كه متوجه بخش قانونگذاري است و مبتني بر برداشت و استنباط از قانون اساسي است كه مربوط به حوزه اجرا نمي شود و حوزه تفسير و تطبيق مصوبات با قانون اساسي نيز با شوراي نگهبان است.
سخنگوي دولت تاكيد كرد: هيچ بودجه اي خارج از گردش و نظارت خزانه نيست.
نظر شما