۱۱ مهر ۱۳۹۴، ۱۷:۲۸

مدیر آسیا اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی:

صنایع دستی اصفهان برترین منبع جذب توریست است

صنایع دستی اصفهان برترین منبع جذب توریست است

اصفهان - مدیر آسیا اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی گفت: صنایع دستی اصفهان می‌تواند بخش عظیمی از درآمد کشور را از طریق جذب توریست تامین کند.

به گزارش خبرنگار مهر، غدا هیجاوی ظهر شنبه در مراسم ثبت اصفهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی با ابلاغ تسلیت انجمن آسیا و اقیانوسیه صنایع دستی به دلیل جان باختن هم‌وطنانمان در حادثه منا اظهار داشت: مردم اصفهان از این پس با عنوان مردم شهر جهانی صنایع‌دستی خطاب می‌‌شوند که یکی از عناوین بسیاری است که اصفهان در طول سالیان دراز کسب کرده است.

وی افزود: اصفهان با بسیاری از شهرهای معروف جاده ابریشم ارتباط دارد و از این طریق می‌تواند فرصت خوبی برای صدور صنایع دستی و حضور مثمر ثمر در این زمینه داشته باشد.

مدیر آسیا اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی با بیان اینکه اصفهان هرگز هنرهای اصیل خود را در گذر زمان از دست نداده است، تصریح کرد:‌ در طول سالیان کارگاه‌های هنری بسیاری در اصفهان برگزار شده و به همین علت به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی ثبت شده است.

تفاوت اصفهان با دیگر شهرهای ثبت جهانی شده

وی اضافه کرد: تفاوت اصفهان با تبریز و شهرهای دیگر مانند کشورهای آمریکای لاتین، آسیا و اقیانوسیه این است که اصفهان برای یک صنایع‌دستی خاص ثبت نشده است بلکه برای مجموعه‌‌‌‌ای از این صنایع ثبت جهانی شده است.

هیجاوی با بیان اینکه دولت ایران با درک اهمیت فرهنگی و تاریخی اصفهان دولت ایران حمایت خوبی از صنایع دستی دارد که منبع خوبی برای توریسم و جهان‌گردی است، ابراز داشت: زمانی که توریست‌ها در بازار اصفهان قدم می‌زنند می‌توانند مغازه‌های پر از صنایع دستی را ببیند و بدین شکل صنایع‌دستی می‌تواند بخش عظیمی از درآمد کشور را شکل دهد.

نقش دولت در حفظ و نگهداری صنایع دستی

وی ادامه داد: من و همکارانم نقش مثمر ثمر دولت ایران را شاهد بودیم که هماهنگ با سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی ایران توانست میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور خود را حفظ کند و البته حضور مستقیم دولت و در تولید و نگهداری این سنت بسیار اثرگذار بوده است.

مدیر آسیا اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی با بیان اینکه دولت برای افزایش کیفیت صنایع‌دستی و بهبود وضعیت اقتصادی فعالان این عرصه حمایت‌های خوبی داشته است، گفت: درک متقابل دولت و هنرمندان از این آثار هنری باید هنرمندان، کارفرمایان و سازمان‌های صنایع دستی را برای تبلیغ این صنایع و حفظ آن تشویق کند.

وی با بیان اینکه هنرمندان ایرانی با مسئولیت‌پذیری بالا هنر خود را به نمایش گذاشتند، اضافه کرد: آنها صنایع‌دستی را جزئی از میراث‌‌فرهنگی کشور خود می‌دانند.

هیجاوی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: شبکه‌ای از شهرهای صنایع دستی در جهان، در سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ حرکتی را زیر نظر انجمن جهانی صنایع دستی آغاز کرد که پاسخی به اهمیت مردم محلی این کشورها به این صنایع بود.

وی اظهار داشت: شورای جهانی صنایع دستی ( wcc) قصد دارد سابقه هنری اهمیت و سابقه صنایع دستی خاص را به مردم جهان نشان دهد و پتانسیل محلی را برای این کار پیشرفت دهد تا جهانگردی و باریابی صنایع‌دستی را به شکل محلی و جهانی بهبود بخشد.

ضرورت تبادل تجربیات میان شهرهای ثبت جهانی در عرصه صنایع‌دستی

مدیر آسیا اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی با اشاره به ضرورت تبادل تجربیات و چگونگی ساخت این آثار به مردم در سطح ملی و بین‌المللی در این عرصه گفت: wcc می‌خواهد ارتباط میان کشورهایی که ثبت جهانی شدند را گسترده‌‌‌تر کند.

وی با اشاره به اینکه شهرهایی که ثبت جهانی می‌شوند وظیفه دارند گزارش سالانه به این سازمان بدهند، اضافه کرد: هر چهار سال یک بار این شهرها ارزش‌گذاری مجدد انجام می‌شود؛ تقاضاهای ثبت شده به عنوان شهر جهانی سال آینده مورد قبول قرار می‌گیرد و هر شهر متقاضی باید تقاضای خود را از اول ژانویه تا مارس برای ما ایمیل کند ضمن اینکه در ایران بخشی وجود دارد که شهرهای متقاضی ثبت جهانی می‌توانند به آن مراجعه کنند.

کد خبر 2930907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha