۲ اسفند ۱۳۸۴، ۱۴:۱۸

تقويت باورهاي ديني و تأثير آن بر جامعه(7)

تبليغ صحيح مباني ديني در تأثيرگذاري آنها بسيار مؤثر است/ اعتقادات قوي فعاليتهاي انسان را كنترل مي كند

تبليغ صحيح مباني ديني در تأثيرگذاري آنها بسيار مؤثر است/ اعتقادات قوي فعاليتهاي انسان را كنترل مي كند

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با تأكيد بر نقش ارزشمند اعتقادات و باورهاي ديني در ارتقاء سلامت فرد و جامعه، گفت:براي آنكه هنجارها و باورهاي ديني تأثيرات ارزشمند خود را در جامعه داشته باشند، مي بايست به درستي تبليغ و به زبان روز مطرح شوند .

حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه"مهر" اظهار داشت: رويكرد روانشناسان و جامعه شناسان پست مدرن نيز بر اين است كه دين و اعتقادات ديني، نقش مؤثري در كنترل فعاليتهاي اجتماعي، سياسي و امنيتي دارد.

وي با يادآوري اينكه نگاه غربيها به دين، نگاهي ابزاري است، يادآورشد: آمار آنها نيز نشان مي دهد توجه به دين 30 تا 35 درصد از ناهنجاريهاي جوانان را كم كرده و به امنيت سيستم اقتصادي، قضايي و اجرايي كشور كمك مي كند به همين دليل آنها نيز به دنبال آن هستند تا جوانان را به دين و شركت در مراسم مذهبي ترغيب و تشويق كنند.

حجت الاسلام موسوي هوايي تصريح كرد: كساني كه اعتقاد به خداي متعال داشته و خدا را بر اعمال و رفتار خود شاهد و ناظر مي دانند، به طور قطع عملي خلاف عقل، شرع و قانون نخواهند داشت .

وي با يادآوري اينكه باورهاي ديني مي بايست از نظر عملي نيز تقويت و تمرين شده و به صورت فراگير در اعمال و رفتار انسان بروز و ظهور داشته باشند، افزود: موانع در اين زمينه بسيار است، خواهشهاي نفساني خود انسان و ديگران، منافع زودگذر و همچنين ناديده گرفتن برخي اعتقادات، از جمله موانعي هستند كه سبب مي شوند تأثيرگذاري باوردهاي ديني در ناهنجاريهاي اجتماعي كمرنگ شود .

معاون آموزشي و پژوهشي سازمان تبليغات اسلامي در ادامه به سخني از امام خميني(ره) در كتاب " كشف الاسرار" اشاره كرد و گفت: طي سالهاي گذشته و زماني كه روحانيون با اعتراضاتي مواجه و عنوان شد آنها تنها خمس و زكات را مصرف كرده و نقشي در جامعه ندارند، امام راحل پاسخي مي دهند كه چون برگرفته از قرآن است، در هميشه تاريخ خواهد ماند، امام پاسخ مي دهند بررسي ها نشان مي دهد افرادي كه به مسجد و روحانيت اتصال داشته و نماز و روزه و حريم شرع را رعايت مي كنند، كمتر در زندانها ديده مي شوند.

حجت الاسلام موسوي هوايي با تأكيد بر اينكه دين، حتي به صورت ظاهري نيز مؤثر و براي جامعه ارزشمند است، افزود: اين دين مي تواند با برنامه ريزي دقيق و صحيح از ظاهر به باطن نفوذ كرده و به مرحله عمل در آيد.

وي امر به معروف و نهي از منكر را مواردي براي سالم نگهداشتن ظاهر جامعه عنوان كرد و گفت: اين امور در درون ضمير ناخودآگاه انسان و رفتارهاي فردي  و اجتماعي تغييراتي شگرف ايجاد مي كنند .

کد خبر 293536

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha