به گزارش خبرنگار مهر، کویش لاروش پیش ازظهر دوشنبه در دومین روز نشست بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در جزیره قشم، بیان داشت: میراث فرهنگی ناملموس قلب گفتمان فرهنگی در بین ملل مختلف به حساب می آید و وحدت و همبستگی اجتماعی را افزایش می دهد.
وی با تاکید بر این موضوع که مهمترین جنبه ارزشمند میراث فرهنگی ناملموس اهمیت مردم به آنها است، اضافه کرد: میراث فرهنگی ناملموس در طول تاریخ موجب پویایی مردم شده و آداب و رسوم آنها را سینه به سینه منتقل کرده است.
لاروش ضمن بیان ضرورت احترام به عقاید محلی، افزود: استفاده از ظرفیت های طبیعی و بکر منطقه، آیین ها، موسیقی، رقص و آداب و رسوم و آیین های منطقه ای گامی مهم برای دفاع از میراث ناملموس است.
در ادامه این نشست، دبیر علمی نخستین همایش بین المللی میراث فرهنگی ناملموس در قشم گفت: قرارگیری قشم در کنار خلیج فارس و تعاملات فراوان مردم این منطقه با سایر نقاط جهان تاثیر زیادی بر موسیقی، آداب و رسوب، قصه ها و داستان های مردم داشته است.
عبدالرضا دشتی زاده با تاکید بر نقش زنان در حفظ میراث فرهنگی ناملموس، اضافه کرد: زنان به عنوان حافظان و معرفی کنندگان میراث فرهنگی از جمله مهمترین پیام آوران صلح و دوستی به سایر نقاط جهان بوده اند.
به گفته دشتی زاده ۲۰ مقاله از ۱۲ کشور جهان و ۱۵ مقاله از جمهوری اسلامی ایران برای ارائه به دبیرخانه این نشست ارسال شده است.
نخستین همایش بین المللی میراث فرهنگی ناملموس به مدت سه روز از نوزدهم تا بیست و یکم مهرماه در مرکز بین المللی رشد قشم و با حضور نمایندگانی از سازمان یونسکو و سایر کشورهای جهان برگزار می شود.
نظر شما