به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد میرزا بیگی در سومین همایش کشوری تحقیقات کیفی در علوم سلامت در یاسوج افزود: در حال حاضر ۱۴۰ هزار پرستار در قسمت های درمانی مشغول به ارائه خدمت هستند.
وی بیان کرد: این آمار مربوط به کمبود پرستار با در نظر گرفتن رویکردهای جمعیتی، تعداد پزشکان، تخت بیمارستانی، تعداد بیماران بستری در بیمارستان ها و میزان مراقبت های بخش های مختلف صورت گرفته است.
میرزا بیگی اظهار داشت: در نظام سنتی سنجش نیاز به پرستار در کشور صرفا نیاز به پرستار در بخش هایی که تخت وجود دارد، سنجیده شده و این در حالی که این نیاز سنجی در بخش های به روز شده یک بیمارستان که بدون تخت است، در نظر گرفته نشده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت یکی دیگر از چالش های پیش روی حوزه پرستاری را عدم تناسب جنسیتی عنوان کرد و گفت: در گذشته در دانشگاه ها ۸۰درصد پذیرش دانشجو خانم ها و تنها ۲۰درصد پذیرش دانشجویی شامل آقایان می شد که این مساله چالش هایی را در زمینه پرستار مرد، ایجاد کرده است.
میرزابیگی افزود: با ابلاغ سیاست های جدید در دولت تدبیر و امید چنین سهمیه بندی وجود ندارد و دانشجویان بر اساس رتبه بدست آورده در کنکور جذب این رشته می شوند.
وی بیان کرد: از جمله اتفاقاتی که به زودی در حوزه پرستاری کشور رخ می دهد، رویکرد متغیر و رو به رشد در حوزه آموزش پرستاری است.
میرزا بیگی اضافه کرد: این رویکرد به گونه ای است که هم خود پرستاران راضی خواهند شد و هم مردم از سطح خدمات پرستاری بهتری چه در سطح بالینی و چه در سطح جامعه بهره می برند.
نظر شما