به گزارش خبرگزاری مهر، رحمت الله حافظی با بیان اینکه زنبورهای عسل به دلیل تغییراتی که در بافت زیست محیطی شهرهای غربی کشور ایجاد شده از چرخه طبیعت پایتخت نیز حذف شده اند، تصریح کرد: به کار بردن سم های کشاورزی بدون در نظر گرفتن بافت اکولوژی منطقه ای و با روش های غیراصولی سبب شده امروز در چرخه اکولوژی شهرهایی همچون تهران شاهد بروز اختلالات محیط زیستی باشیم.
وی با تاکید بر اینکه برخی گمانه زنی ها درخصوص اینکه ساخت برخی مجموعه های آبی همچون دریاچه خلیج فارس در بخش غربی تهران سبب شکل گیری پدیده سفید بالک ها شده است، خاطرنشان کرد: طرح چنین مسائلی بیشتر در حد گمانه زنی ها در شبکه های اجتماعی است و مبنای علمی و کارشناسانه ندارد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس نظرات کارشناسان محیط زیستی، اکولوژی تهران دچار اختلال شده و ماحصل این رویداد نیز هجوم سفید بالک ها به فضای شهر است، افزود: زمانی که حشرات مفید همچون زنبورهای عسل از چرخه طبیعت حذف می شوند، فضا برای تکثیر و تشدید زایش حشرات غیر مفید فراهم می شود. از همین رو است که در تمام کشورهای توسعه یافته سم پاشی ها با در نظر گرفتن مجاورت های جغرافیایی شهرها انجام می شود تا محیط زیست شهرهای اطراف تحت الشعاع قرار نگیرد.
حافظی با اشاره به اینکه کارشناسان از سال گذشته پیش بینی کرده بودند که شهر تهران در سال جاری گرفتار تکثیر بی رویه سفید بالک ها خواهد شد، دلیل بروز این پدیده را تکثیر نجومی این حشرات به واسطه مرگ زنبورهای عسل پایتخت عنوان کرد و ادامه داد: پس از تکثیر بی رویه سفید بالک ها، جریان هوا این حشرات غیرمفید را به سمت تهران آورده و امروز هوای پایتخت مملو از سفیدبالک ها شده است.
به گفته رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر از هم اکنون این قابلیت است که شرایط اکولوژی کشور امکان مجدد تکثیر نجومی سفیدبالک ها در شهرهای مجاور پایتخت فراهم باشد و کارشناسان این حوزه به ویژه در وزارت کشاورزی از هم اکنون می توانند با مطالعات گسترده و میدانی، مانع از هجوم سفیدبالک ها به پایتخت در سال آینده شوند.
نظر شما