گزارش خبری/

جزئیات نخستین انتخابات پارلمانی مصر پس از حوادث ۲۰۱۳

جزئیات نخستین انتخابات پارلمانی مصر پس از حوادث ۲۰۱۳

نخستین مرحله از اولین انتخابات پارلمانی مصر پس از برکناری «محمد مرسی» امروز برای مصری های مقیم خارج آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شهروندان مصری امروز به پای صندوق های رای رفتند و در نخستین انتخابات پارلمانی پس از برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۳ تاکنون شرکت کردند.

انتخابات پارلمانی مصر طی دو روز در سفارتخانه های مصر در سرتاسر جهان برگزار خواهد شد. شهروندان داخل مصر نیز روز یکشنبه در نخستین مرحله از برگزاری انتخابات پارلمانی شرکت خواهند کرد.

برگزاری انتخابات پارلمانی مصر آخرین مرحله از طرح نقشه راه است که از سوی «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر ارائه شده بود. سیسی هنگام تصدی وزارت دفاع و پس از حوادث ۳۰ ژوئن ۲۰۱۳ که منجر به برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر شده بود این طرح را ارائه کرده بود.

تعداد واجدین شرایط رأی دهی در مرحله نخست انتخابات در داخل و خارج مصر ۲۷ میلیون و ۴۰۵ هزار و ۵۵۳ نفر اعلام شده است که در ۱۰۳ کمیته انتخابات عمومی به پای صندوق های رأی خواهند رفت.

تعداد نامزدهای کرسی های ویژه انتخابات از فهرست فردی ۲۵۷۳ نفر از جمله ۱۱۲ زن است و نسبت نامزدهای مستقل نیز حدود ۶۵ درصد می باشد و این در حالی است که تعداد نامزدهای منتسب به احزاب سیاسی نیز ۳۵ درصد است.

گروه اخوان المسلمین مصر به دلیل اینکه از سوی دولت مصر در فهرست سازمان های تروریستی قرار گرفته است در انتخابات پارلمانی فعلی شرکت نمی کند.

در مرحله نخست انتخابات پارلمانی مصر، رای گیری در ۱۴ استان از جمله استان الجیزه (بخش بزرگی از استان قاهره) و اسکندریه انجام خواهد شد. در صورت کشیده شدن مرحله نخست انتخابات پارلمانی به دور دوم، این انتخابات در روزهای ۲۶ و ۲۷ ماه جاری میلادی در خارج از مصر و در روزهای ۲۷ و ۲۸ در داخل مصر برگزار خواهد شد.

مرحله دوم انتخابات پارلمانی مصر نیز در ۱۳ استان از جمله قاهره، الشرقیه، السویس، شمال و جنوب سیناء و در روزهای ۲۱ و ۲۲ نوامبر برای مصری های مقیم خارج و در روزهای ۲۲ و ۲۳ برای شهروندان مصری داخل کشور برگزار خواهد شد.

در صورتی که مرحله دوم انتخابات پارلمانی مصر به دور دوم کشیده شود در روزهای ۳۰ نوامبر و اول دسامبر برای مصری های خارج از کشور و در روزهای ۱ و ۲ دسامبر برای مصری های داخل کشور برگزار خواهد شد.

دستگاه قضایی نیز بر این انتخابات نظارت دارد و کمیته عالی انتخابات نیز موافقت کرده است که تعدادی از سازمان های جامعه مدنی بین المللی و محلی بر انتخابات نظارت کنند. در همین رابطه «احمد بن حلی» معاون دبیر کل اتحادیه عرب دیروز جمعه گفت که بیش از ۱۰۰ ناظر اتحادیه عرب برای پیگیری انتخابات پارلمانی در استان های مصر مستقر شدند.

به گفته وی این ناظران تبعه ۱۸ کشور عربی به جز مصر هستند که هدف آنها تضمین برگزاری شفاف و بی طرفانه انتخابات پارلمانی است و علاوه بر آن چندین ناظر نیز در مقر هیئت های دیپلماتیک مصر در خارج به خصوص در نیویورک، برلین، لندن، پاریس، مسکو، دهلی نو و آدیس آبابا استقرار یافتند.

کد خبر 2942622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha