۲۶ مهر ۱۳۹۴، ۱۶:۴۹

تندگویان مطرح کرد:

سالانه ۲هزار موضوع مربوط به باغات در کمیسیون باغات بررسی می شود

سالانه ۲هزار موضوع مربوط به باغات در کمیسیون باغات بررسی می شود

نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت:طی دوسال گذشته حدود ۴ هزار پرونده باغات بررسی شده که نشان می هد سالانه حدود ۲ هزار پرونده در مورد باغات و حفظ درختان در شهر تهران بررسی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی تندگویان نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا در جریان ارائه عملکرد کمیسیون ماده ۷ کمیسیون باغات طی دوسال گذشته اظهار داشت: طی دوسال گذشته حدود ۴ هزار پرونده باغات بررسی شده است که نشان می هد سالانه حدود ۲ هزار پرونده در مورد باغات و حفظ درختان در شهر تهران مطرح و بررسی میشود.

وی درادامه گزارش خود با اشاره به توصیه ها و سخنان مقام معظم رهبری در هردوره دیدارشان با مسوولین شهری گفت: معظم له در تمام سخنرانی ها و دیدارهایشان با اعضا شورا و مسوولین شهری تاکیدشان بر حفظ و گسترش درختان و باغات بوده است.

تندگویان همچنین شرح مختصری از تدوین قانون حفظ و گسترش باغات از سال ۵۹ تا ۸۹ را ارائه داد و افزود: ایجاد کمیسیون ماده ۷ بر اساس آیین نامه اجرایی این قانون بوده است.

وی در ادامه یاداور شد: بر اساس این قانون رای بر قطع درختان صادر نمی شود و در هر نقطه ای قطع درخت صورت گیرد غیر قانونی خواهد بود.

نایب رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در ادامه به روند طولانی رسیدگی به پرونده های باغات اشاره داشت و خاطر نشان کرد: طی یک سال گذشته بارها بر ضرورت ایجاد سامانه ای جهت رسیدگی سیستمی به پرونده های باغات تاکید داشته ام اما تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

وی افزود: این در شرایطی است که رسیدگی به یک پرونده در خوشبینانه ترین حالت یک سال زمان بر خواهد بود.

نماینده شورا در کمیسیون باغات خاطر نشان کرد: صیانت از درختان در هنگام جابجایی هم یکی از دغدغه های ماست رای به جابجایی درختان داده می شود اما سیستمی در جهت بازتاب سنجی از رای های صادر شده توسط کمیسیون در سطح شهر وجود ندارد.

تندگویان در ادامه اعمال تبصره های کمیسیون توسط قوه قضاییه را یکی از درخواست های مدیریت شهری برشمرد و افزود: در جریان کار با کاستی های دیگری مواجه شده ایم که از آن جمله میتوان به ناهماهنگی واحد صدور پروانه با کمیسیون ماده ۷ در زمینه کروکی های خاص برای احداث بنا به منظور قطع هرچه کمتر درختان اشاره کرد.

وی عدم وجود سند اجرایی شناسنامه باغات که مبنای کار دقیق کارشناسی قرار گیرد را نیز از دیگر دغدغه های این کمیسیون دانست.

رحمت اله حافظی رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورا پس از استماع گزارش عملکرد کمیسیون ماده ۷ اظهار داشت: با وجودی که این گزارش اطلاعات خوبی را ارائه کرد اما نم یتوانیم منکر این موضوع باشیم که این کمیسیون تشکیل می شود رای هم صادر می کند اما رییس مجلس شورای اسلامی این کمیسیون را فاقد جایگاه قانونی میداند.

این موضوع توسط شورای شهر تهران اگر تعیین تکلیف شود آن وقت با ارائه طرحی به شورای عالی استانها در نهایت میتوانیم از جایگاه شوراها در صیانت از باغات دفاع کنیم.

وی همچنین خطاب به رییس شورا اظهار داشت: چرا اطلاعات مربوط به باغات یک شهر تنها در یک کمیسیون خاص و به صورت محرمانه بررسی شود

احمد دنیامالی نیز بر ایجاد سیستمی در جهت بررسی پرونده های باغات تاکید کرد و افزود: اجرای این برنامه در اتلاف وقت شهروندان نیز جلوگیری خواهد کرد.

علی صابری عضو حقوقدان شورا نیز خاطر نشان کرد: ریاست مجلس در اجرای وظیفه قانونی خودش اعلام خلاف کردند وآیین نامه حفظ باغات را غیر قانونی دانستند اگر این موضوع رسیدگی نشود در آینده هر تصمیمی گرفته شود می تواند در آینده با مشکل مواجه شود.

وی دلیل این ابهام قانونی را صدور رای در کمیسیون باغات بدون حضور مقام قضایی دانست و افزود: عدم وجود یک مقام قضایی در هنگام بررسی و صدور رای در قانون حفظ باغات این مشکل را به وجود آورده است.

محمد سالاری نیز در این خصوص اظهار داشت: یکی از چالش های موجود در مناطق بررسی پرونده های مربوط به باغات است.

وی افزود: اگر به دنبال صیانت از باغات هستیم باید نگاه جامع و شهرسازانه ای به باغات داشته باشیم.

محمد حقانی دیگر عضو شورا بر خلاف نظر همتایش با گویشی نیایشانه اظهار داشت: پروردگارا باغات ما را از نگاه معمارانه و شهرسازانه حفظ بدار.

وی در ادامه با شاره به سوابقش در حوزه شهری اظهار داشت: در طول خدمتم به موضوع باغات نگاه زیست محیطی داشتم و دارم.

حقانی افزود: موضوع اصلی این است که آیین نامه و قانون را به درستی اجرا نمی کنیم و به دنبال راه کار های جدید هستیم.

وی افزود: برخی گونه های درختی یک عمر مفیدی دارند و حتی برخ یگونه ها نیز قابلیت جابجایی را ندارند وجود راهی برای صدور مجوز قطع درخت برای چنین گونه های یکی از ضروریات است.

حقانی همچنین بر جایگاه شورا ی شهر تهران به عنوان تنها جایگاه تشخیص باغات در سطح شهر اشاره کرد و افزود: اگر رییس مجلس به این موضوع ورود پیدا میکند باید از سوی شورا پاسخی داده شود.

وی همچنین به تهیه طرحی در خصوص انتقال کمیسیون ماده ۷ به شورا ی شهر تهران که به امضاء ۲۲ نفر از اعضا شورا از جمله رییس شورا رسیده است اشاره داشت و افزود: این موضوع به تایید کمیسیون حقوقی شورا نیز رسیده است اما اینکه چرا در دستور رسیدگی جلسات شورا قرار نمی گیرد جای تامل دارد.

حقانی افزود: گویا رییس شورا در این زمینه از سوبسید ریاست استفاده میکند.

رضا تقی پور سخنگوی شورا نیز یاداور شد: ایجاد سامانه اطلاعات یکپارچه شهری در برنامه دوم شهرداری تاکید شده است. تا زمانی که از فناوری در خصوص موضوعات شهری استفاده نمی شود مشکلات بر قوت خودشان باقی است.

وی افزود: نمی دانم چرا این سامانه مدیریت یکپارچه فضا یسبز ایجاد نمی شود.

محسن سرخو رییس کمیته حمل و نقل شورا نیز خاطر نشان کرد: در بیشتر محاکم قضایی به دلیل برخی ابهاماتی که در کاربری ها و طرح تفصیلی در خصوص باغات وجود دارد پرونده ها و دعاوی بسیاری مطرح است که لازم است در خصوص طرح تفصیلی و باغات بازنگری و تجدید نظر هایی صورت گیرد.

وی همچنین در خصوص سرنوشت خشک شدن تدریجی دره فرحزاد هشدار داد و افزود: فضای سبز این منطقه روبه کاهش است.

در ادامه جلسه لایحه " پیشنهاد و معرفی ۱۰ نفر از کارکنان شهرداری به عنوان قائم مقام ذیحساب در واحدهای تابعه شهرداری تهران " مورد بررسی قرار گرفت که پس از بحث و بررسی و معرفی ذیحسابان، بدلیل کمبود وقت رای گیری آن به جلسه بعد موکول شد.

علیرضا دبیر رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در جریان بررسی این لایحه در خصوص شاخص های معرفی ذیحسابان، گفت: شهرداری تلاش می کند تا افراد پیشنهادی را براساس شاخصهای معرفی شده از طرف شورا انتخاب کند و ما در این موضوع نسبت به قبل یک روند رو به جلو داشته ایم و افراد معرفی شده شاخص های مورد نظر را دارند.

وی در ادامه افزود: ما از ذی حسابان نیز می خواهیم تا اسناد را در چارچوب بودجه مصوب امضاء کنند چرا که شرکت ها بدنبال این هستند که بگویند ما از قانون تجارت تبعیت می کنیم.

کد خبر 2943984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha