۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۱:۰۹

در گفتگو با مهر مطرح شد:

رسالت امام سجاد(ع) تکمیل نهضت عاشورا بود

رسالت امام سجاد(ع) تکمیل نهضت عاشورا بود

قم - جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با اشاره به اقدامات امام سجاد(ع) در زمینه نشر دین گفت: رسالت امام سجاد(ع) تکمیل نهضت عاشورا بود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: امام سجاد(ع) در واقعه کربلا حضور فعال داشتند و از آغاز مبارزه امام حسین(ع) بر ضد یزید بن معاویه، در کنار آن حضرت بودند و در سفر آن حضرت از مدینه به مکه و از مکه به عراق و سرزمین کربلا، وی را همراهی می‌نمودند.

 در روز عاشورا که تمامی یاران امام حسین(ع) به اذن آن حضرت و پس از آن، خود امام حسین(ع) وارد میدان کارزار شده و با دشمنان به نبرد جانانه پرداختند و سرانجام مظلومانه به شهادت رسیدند، امام زین العابدین(ع) بر اثر عارضه بیماری و تب شدید از جنگ با دشمنان بازماند و به اراده الهی از آن واقعه خونین، جان به در بردند، تا به عنوان حجت خدا بر روی زمین و امام امت و جانشین پدرش اباعبدالله الحسین(ع)، سکان کشتی طوفان زده امت را به دست بگیرند.

امام سجّاد(ع) پس از شهادت پدر در محرم سال ۶۱ قمری، در ۲۳ سالگی به مقام امامت نائل آمدند و در سخت‌ترین و دشوارترین لحظات تاریخ امت اسلام، رهبری شیعیان و محبّان اهل بیت(ع) را بر عهده گرفتند و راه و روش پدران و نیاکان پاک نژاد خویش را استمرار بخشیدند.

در کتاب ارشاد شیخ مفید درباره تاریخ شهادت امام زین العابدین(ع) آمده، گرچه تمامی مورخان و سیره نگاران، اتفاق دارند که این واقعه عظیم در ماه محرم واقع شد، ولی در تعیین روز و سال وقوع آن، اتفاق نظر و دیدگاه واحدی وجود ندارد؛ برخی روز دوازدهم محرم، برخی هجدهم محرم و برخی دیگر بیست و پنجم محرم را روز شهادتش می‌دانند. هم چنین درباره سال شهادتش با این که اکثر مورخان، سال ۹۵ را ذکر کرده‌اند، برخی سال ۹۴ قمری را بیان نموده‌اند.

تحمل سختی‌ها برای تبیین نهضت عاشورا

حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حاجی صادقی، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه عاشورا فرهنگی را احیا کرد که همه زمان‌ها و تاریخ‌ها و مکان‌ها را در نوردید، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل ماندگاری و زنده ماندن فرهنگ عاشورا اقداماتی بود که اهل بیت امام حسین(ع) با محوریت امام سجاد(ع) انجام دادند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امام سجاد(ع) در راستای تبیین نهضت عاشورا با مشکلات و سختی‌های زیادی مواجه شدند، افزود: ائمه معصومین(ع) در راستای نشر معارف اسلامی رنج و سختی زیادی را متحمل شدند اما امام سجاد(ع) از نظر عاطفی و جسمی رنج و سختی زیادی دیدند و مصیبت‌های بیشتری را نسبت به دیگر ائمه(ع) تحمل کردند.

امام سجاد(ع) و بیداری جامعه اسلامی

وی با اشاره به واقعه عاشورا و شهادت امام حسین(ع) و اصحاب باوفایش بیان کرد: حکومت بنی امیه سر برادران و پدر امام سجاد(ع) را بالای نی شهر به شهر چرخاندند که این موضوع برای امام زین العابدین(ع) بسیار سخت و سنگین بود و سبب شد تا امام سجاد با وضعیت روحی سختی مواجه شوند.

امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) با خطبه‌های بی نظیر خود اسلام و جریان عاشورا را زنده نگه داشتند

حجت الاسلام حاجی صادقی گفت: امام سجاد(ع) امام پس از امام حسین(ع) بودند و باید مانند اباعبدالله(ع) برای بقای دین تلاش می‌کردند. به همین منظور امام سجاد(ع) پس از شهادت امام حسین(ع) در کوفه، شام و مدینه اقداماتی انجام دادند که غیر از امام معصوم کسی توانایی انجام آن را نداشت و این اقدامات اعجاب برانگیز بود.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به رسالت‌های مدنظر امام سجاد(ع) در راستای بیداری جامعه اسلامی، عنوان کرد: امام زین العابدین(ع) پس از واقعه عاشورا وظیفه داشتند نهضت عاشورا  را از کربلا به کوفه ببرند و بیداری، مظلومیت و حقانیت شیعه و جبهه حسینی را به درگاه عبیدالله برسانند و این کار را به خوبی انجام دادند.

وی ادامه داد: امام سجاد(ع) اقدامات زیادی کردند تا مردم کوفه از دنیا پرستی و بی بصیرتی بیدار و آگاه شوند؛ همچنین مردم را از دست پایگاه و پایتخت بنی امیه که بیش از بیست سال در شام برقرار بود، نجات دادند.

امام سجاد(ع) معارف الهی را با دعاهای خود نشر داد

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با تاکید بر اینکه امام زین العابدین(ع) تکمیل کننده نهضت کربلا بودند، گفت: امام سجاد(ع) هنگامی که وارد شام شدند با برخورد تند شامیان روبرو شدند اما انقلابی در شام برپا کردند که مردم شام با اشک و گریه امام را بدرقه کردند و یزید مجبور شد به صراحت بگویند من امام حسین(ع) را شهید نکردم بلکه عبیدالله سید الشهدا(ع) را به شهادت رساند.

امام سجاد(ع) در دوران خفقان حکومت بنی امیه عالی‌ترین معارف الهی، برنامه‌های دینی و روحیه حماسی را با دعاهای خود نشر دادحجت الاسلام حاجی صادقی با اشاره به اقدامات امام سجاد(ع) در زمینه نشر دین و نهضت عاشورا اظهار داشت: امام سجاد(ع) در دوران خفقان حکومت بنی امیه عالی‌ترین معارف الهی، برنامه‌های دینی و روحیه حماسی را با دعاهای خود نشر دادند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه رسالت امام سجاد(ع) در هر مجلسی زنده نگه داشتن قضیه کربلا بود، افزود: ایجاد نهضت بی نظیر اسلام با امام حسین(ع) بود و امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) با خطبه‌های بی نظیر خود اسلام و جریان عاشورا را زنده نگه داشتند. پایداری یک نهضت از ایجاد آن سخت تر است و این اقدام را امام زین العابدین(ع) انجام دادند.

شیعیان بعد از امام حسین(ع) بقای دین را مدیون امام سجاد(ع) هستند

وی بیان کرد: شیعیان همان گونه که بقای دین را مدیون امام حسین(ع) هستند و هرچه دارند به برکت امام حسین(ع) است؛ بعد از امام حسین(ع) هم مدیون امام زین العابدین(ع) هستند.

جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران با تصریح بر اینکه امام سجاد(ع) بیش از ۳۰ سال هر ساعت و هر روز با ماجرای کربلا شهید می شدند، ادامه داد: امام زین العابدین(ع) شاهد واقعه کربلا بودند و دیدند که با پدر و برادرانشان و اهل بیتشان چه کردند؛ اما در عین مصیبت بزرگی که دیدند از رسالت و مأموریت خویش غافل نشدند و در همه صحنه‌ها به نشر نهضت عاشورا و واقعه کربلا پرداختند.

خبرنگار: مژگان فرهنگیان

کد خبر 2949908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha