به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشستی خبری به تشریح برنامه های چهاردهمین آزمون سراسری قرآن و عترت، همایش قرآن و امام خمینی(ره)، هفته های قرآن و عترت و جشنواره های قرآن پرداخت و گفت: امسال سه اتفاق در حوزه قرآن و عترت در حال افتادن است. همایش ملی و بین المللی تحت عنوان «قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی(ره)» است که توسط وزارت ارشاد برگزار می شود و شخص وزیرمحترم فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ریاست آن را به عهده دارند.
وی در ادامه گفت: این همایش با همکاری وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان، شهرداری تهران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جهاد دانشگاهی به ویژه خبرگزاری ایکنا، مجمع تقریب مذاهب اسلامی، موسسه تتنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و جامعه المصطفی انجام خواهد شد.
حشمتی افزود: این همایش در تاریخ دهم آبان در برج میلاد برگزار می شود. دبیر این همایش آقای محمد علی خسروی است. معاونت قرآن و عترت مطالب این همایش را خریداری می کند. بخشی از مطالب آن در حال چاپ است. حدود ۶۰۰ مقاله به همایش رسیده است که نزدیک ۴۵ تا از اینها خارجی اند و ۲۰ تا از این مقالات خارجی پذیرفته شده و دعوتنامه برایشان ارسال شده است.
معاون قرآن و عترت ارشاد اسلامی درباره دومین اتفاق گفت: اتفاق دوم برپایی هفته های قرآن و عترت در سطح هشت استان در کشور است که این برنامه ساماندهی شده است و ستادهای استان های تشکیل شده که یکی از فاعلیت های این حوزه برگزاری جشنواره ها و مجموعه هایی است که قبلاً تحت عنوان جشنواره آیات برگزار می شد.
حشمتی در ادامه به اتفاق سوم اشاره کرد و گفت: کار سوم آزمون سراسری وزارت ارشاد در حوزه قرآن کریم است که در ۲۲ آبان ماه برگزار خواهد شد. این آزمون با حضور ۶۲ هزار نفری که تا کنون ثبت نام کرده اند برگزار می شود. همچنین این آزمون در ۳۰۰ شهرستان ودر ۱۶ رشته برگزار خواهد شد و از این به بعد ما سالانه آزمون را در آبان ماه خواهیم داشت.
در ادامه این نشست حجت الاسلام محمد علی خسروی، دبیر همایش قرآن در سیره و اندیشه امام خمینی به تشریح این همایش پرداخت و گفت: تعداد حافظین قرآن در قبل از انقلاب از تعداد انگشتان دست فراتر نمی رفت و همچنین ما قاریان کمی هم داشتیم و به برکت انقلاب اسلامی به قرآن توجه ویژه ای شد. اما خلائی که همواره محسوس است مباحث اخلاقی قرآن است که باید آثار آن در اعمال ما نمایان شود. در این بعد باید اقرار کنیم که ضعف زیادی وجود دارد.
وی گفت: یکی از مباحثی که بسیار مهم و کاربردی در این زمینه است دیدگاه امام خمینی(ره) در زمینه قرآن است. امام(ره) همیشه معتقد بودند که قرآن مهجور است. آیا ما با همایش ها و... توانسته ایم مهجوریت قرآن را بزداییم؟ جواب این سوال منفی است. امام(ره) معتقد بود که حتی تفاسیری که بر قرآن نوشته شده است هم تفسیر نیستند. امام معتقد بود که همه قرآن برای معرفت الله نازل شده است که زمینه تزکیه و تهذیب است. در این زمینه بسیار تاخیر شده است.
وی افزود: از یکسال پیش که این موضوع مطرح شد مورد استقبال موسسه نشر آثار امام(ره) قرار گرفت و همچنین مورد توجه نهادهای دیگری که آقای حشمتی برشمردند قرار گرفت. باید بگویم که انصافا کار بزرگی است. با این کار هم گامی در مهجوریت زدایی قرآن و هم گامی در مهجوریت زدایی اندیشه امام خمینی(ره) برخواهیم داشت. امام تنها نظام جمهوری اسلامی را بنا نها بلکه قبل از آن مفسر و فیلسوف بود.
خسروی تصریح کرد: امام درباره نزول و اعجاز قرآن حرف های نویی دارد که در هیچ تفسیری مانند آن را پیدا نمی کنید. در این زمینه بیش از ۶۰۰ مقاله تا کنون به دبیرخانه ارسال شده است. که در این مدت ۴۵ مقاله از خارج برای مان ارسال شده و همچنین به سی نفر از متخصصان قرآن فراخوان فرستادیم که مقالات آنها هم به دستمان رسیده است.
وی افزود: بحث قرآن امام خمینی(ره) از جنس بحث اندیشه است و قرآن به اعتقاد امام معجزه جاودانه است. دبیرخانه دائمی این همایش در همین ساختمان مستقر خواهد شد و در طول سال نشست های متعددی را در همین زمینه در دانشگاه ها و مراکز دیگر برگزار خواهیم کرد. به عنوان نمونه ۱۶ برنامه را در سال گذشته داشته ایم.
علیاصغر امیرنیا، مدیر کل دفتر تبلیغ و ترویج وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست درباره برگزاری هفتههای قرآن و عترت در استانهای کشور توضیحاتی ارائه داد و گفت: این هفتهها با محوریت قرآن و عترت در استانها برگزار میشود. درصدد هستیم تا به فعالان عرصه هنری این امر را به اثبات برسانیم که قرآن بستر و ظرفیت مناسبی برای بهرهبرداریهای هنری و فرهنگی دارد. این هفتهها از آذرماه در هشت استان کشور از قبیل کرمانشاه، اردبیل، یزد، سیستان و بلوچستان و فارس برپا میشود.
در ادامه برگزاری نشست خبری معاونت قرآن و عترت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام علی پروانه، مسئول برگزاری آزمون سراسری قرآن گفت: ۷۰ درصد شرکتکنندگان در این آزمون در رشته حفظ قرآن، ۲۴ درصد در رشته ترجمه، ۳ درصد در رشته تدبر و ۳ درصد باقیمانده نیز در رشته ترجمه مفاهیم نهجالبلاغه در این آزمون شرکت کردهاند. ۷۳ درصد شرکتکنندگان در آزمون سراسری قرآن را افراد زیر ۱۵ سال تشکیل داده و ۲۷ درصد نیز متقاضیان بالای ۱۵ سال هستند. این آزمون ۲۲ آبانماه در ۳۰۰ شهرستان کشور برگزار میشود.
نظر شما