۹ آبان ۱۳۹۴، ۱۶:۳۴

وضعیت ذخیره آب سدهای پایتخت/ ورودی آب ۳۴ درصد رشد کرد

وضعیت ذخیره آب سدهای پایتخت/ ورودی آب ۳۴ درصد رشد کرد

میزان بارش‌های مهرماه در تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۷ درصد و در آبان ماه نسبت به درازمدت ۵۹ درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، گزارش ۱۱ ایستگاه باران سنجی در تهران نشان می دهد بارش‌های تهران و البرز به ۳۲ میلیمتر رسید. بارش‌های ثبت شده از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۴) تاکنون (شنبه ۹ آبان ماه ۹۴) به ۳۲ میلیمتر رسیده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته و دوره بلندمدت ۴۷ ساله به ترتیب ۳۷ و ۳۹ درصد افزایش نشان می دهد.

این گزارش حاکی است که بارش‌های صورت گرفته در حوزه عملکرد در آبان ماه امسال به ۱۷.۸ میلیمتر رسیده که این میزان در مقایسه با آمار دوره بلندمدت ۴۷ ساله ۵۹ درصد افزایش دارد. بر این اساس، بارش‌های ثبت شده در ۱۱ ایستگاه باران سنجی مبنا در حوزه عملکرد شرکت و از ابتدای سال آبی تاکنون، به ترتیب در ایستگاه های آرموت طالقان ۴۸.۵، نساء کرج ۷۷.۸، سیرا کرج ۷۲.۶، سد امیرکبیر ۴۸.۸، بیلقان کرج ۳۳.۲، مطالعات تهران ۲۳.۸، رودک جاجرود ۴۸، سد لتیان جاجرود ۳۲.۵، کمپ سد لار ۵۳.۴، فیروزکوه ۳۰ و امور آب ورامین چهار میلمتر است.

به این ترتیب، مجموع بارش های ثبت شده در ایستگاه های استان تهران (شش ایستگاه) از ابتدای مهرماه ۹۴ تاکنون ۲۲ میلیمتر است که این میزان در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته و همچنین دوره بلندمدت ۴۷ ساله به ترتیب ۵۱ و ۹ درصد افزایش را نشان می دهد.

از سوی دیگر، حجم آب ذخیره شده در سدهای زیرپوشش شرکت از ابتدای سال آبی تاکنون به ۵۵۳ میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با ۳۹۹ میلیون مترمکعب سال گذشته، ۱۵۴ میلیون مترمکعب افزایش دارد اما در مقایسه با حجم مخزن نرمال، همچنان ۸۸ میلیون مترمکعب کمتر است.

همچنین حجم آب ذخیره شده در مخزن سدهای امیرکبیر ۱۳۱، لتیان ۵۳.۴، لار ۴۸، طالقان ۱۸۷ و ماملو ۱۳۳ میلیون مترمکعب گزارش شده است. حجم آب ورودی به سدهای پنجگانه شرکت نیز در سال آبی جاری به ۶۰.۷ میلیون مترمکعب رسیده که این میزان ۳۴ درصد بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.

حجم آب ورودی به مخزن سدهای لار و ماملو به ترتیب دو و شش درصد در مقایسه با پارسال کاهش نشان می دهد. با توجه به شرایط آب و هوایی کشور، خشکسالی های چندین ساله و مستمر و تغییرات اقلیمی، ترویج و آگاه سازی مردم در زمینه مدیریت مصرف و اصلاح روش‌های آبیاری باید همچنان در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 2954369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha