۱۱ آبان ۱۳۹۴، ۹:۴۶

معاون برنامه‌ریزی شهردار قم:

قم الگوی توسعه‌ای شهرهای جهان اسلام می‌شود

قم الگوی توسعه‌ای شهرهای جهان اسلام می‌شود

قم - معاون برنامه‌ریزی و منابع انسانی شهردار قم گفت: برنامه‌های بلند مدت راهبردی شهر قم قرار است این شهر را به الگوی توسعه‌ای شهرهای اسلامی تبدیل کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن رنجبر شامگاه یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به نیاز شهر قم به برنامه ریزی بلند مدت و ساماندهی آمار و اطلاعات اظهار داشت: در این راستا مسئله نیازسنجی از مردم شهر قم از مسائلی است که در معاونت برنامه‌ریزی پیگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: استفاده از نظرات نخبگان شهر و تمام کسانی که می‌توانند به ما کمک کنند در قالب ایجاد اتفاق فکر موضوع دیگری بود که در این مدت مد نظر داشتیم.

معاون برنامه‌ریزی و منابع انسانی شهردار قم ابراز داشت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، توسعه سیستم‌های مدیریت پیشرفته و ایجاد نظام برنامه‌ریزی از جمله اهدافی است که در این مسیر دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: در افق کوتاه مدت می‌خواهیم شهرداری  قم را به یک شهرداری دارای برنامه توسعه هدفمند تبدیل کرده و در افق میان مدت شهرداری قم را تبدیل به یک شهرداری استراتژیک محور کنیم.

رنجبر افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است در بلند مدت کاری کنیم که قم الگوی توسعه‌ای شهرهای اسلامی باشد.

بروز رسانی اسناد راهبردی شهر قم

وی گفت: قرار است در افق کوتاه مدت باید برنامه سند راهبردی شهرداری قم را بروز رسانی کرده و قابلیت ارزیابی و استراتژی به آنها بدهیم.

معاون شهردار قم ادامه داد: تخصیص هدفمند بودجه، پیاده سازی نظام جامع آماری و کنترل پروژه از دیگر مسائلی است که پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: بعد از اینکه شهرداری دارای برنامه مدون استراتژیک شد، کار ما این است که شهرداری را تبدیل کنیم به یک سازمان استراتژی محور. باید استراتژی را به اصلاحات عملیاتی تبدیل کرده و کاری کنیم که استراتژی کار هر روز پرسنل در شهرداری شود.

رنجبر ابراز داشت: این اقدامات ما را راهنمایی می‌کند که شهر قم را به الگوی توسعه ای شهرهای جهان اسلام در افق بلند مدت تبدیل کنیم.

وی با اشاره به بروز رسانی برنامه راهبردی شهرداری در سال آینده توسط اداره کل برنامه و بودجه گفت: چشم انداز پیشنهادی شهر قم در افق ۱۴۰۴، سیاست‌های کلان و اهداف پیشنهادی برای سال ۹۵ ارائه شده است.

معاون شهردار قم اظهار داشت: در سیستم جدید کارها زمان دار شده و مسئول پیدا کرده و مشخص است که هر کاری چه تاریخی شروع و چه تاریخی خاتمه پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه ساختار بودجه سال آینده به گونه‌ای آماده شده که موضوعات مختلف در حوزه‌هایی شهرداری تقسیم شده افزود: بر اساس این تقسیم بندی بخش‌های مختلف می‌توانند برنامه خود را در برای سال آینده به ما ارائه کنند.

اطلس نیازمندی‌های شهر قم تدوین می‌شود

رنجبر با اشاره به اینکه اطلس نیازمندی‌های شهر قم تدوین خواهد شد، اظهار داشت: در حوزه منابع انسانی هم ارتقای کیفیت زندگی کارکنان، نظام ارزیابی عملکرد کارکنان و غربال گری سلامت روانی مشاغل خاص پیگیری می‌شود.

وی افزود: اصلاح اساسنامه‌ها در دستور کار ما است که در این راستا اساسنامه سازمان قطار شهری انجام شد.

معاون شهردار قم ادامه داد: ممیزی فرایندهای جاری در شهرداری قم را انجام دادیم و خروجی‌ها را خواهیم گرفت.

وی افزود: در کنار اینها از مسئله مرکز پژوهش‌ها غافل نبوده و اتاق فکرهای شهرداری در قالب محورهای ۶گانه شروع به کار کرده است.

حجیم شدن بدنه شهرداری در سال‌های اخیر

در ادامه جلسه نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته در معاونت برنامه‌ریزی گفت: در سه چهار سال گذشته متأسفانه حرکت حجیم شدن بدنه شهرداری به صورت کاملاً روشنی اتفاق افتاد و عملاً شهرداری به جای حرکت به سمت کوچک سازی، فربه تر شد.

وی با اشاره به اینکه این موضوع در زمینه ستاد شهرداری به شکل فاحش‌تری اتفاق افتاده است اظهار داشت: اصلاح این موضوع را باید از خود معاونت برنامه ریزی شروع شود.

حسن بختیاری عنوان داشت: خیلی از اقداماتی که عنوان کردید پروژه‌ای است و این پروژه‌ها را می‌شود به صورت مقطعی و در یک زمان خاص انجام داد و نیاز نیست به صورت شرح وظایف معاونت در نظر بگیرد.

رئیس کمیسیون امور زیر بنایی هم درباره گزارشی که از سوی معاونت برنامه‌ریزی شهرداری قم ارائه شد گفت: بارقه‌های امیدی در ما ایجاد شده که برویم به سمت برنامه محور بودن.

لزوم انعطاف‌پذیری برنامه‌ها

مصطفی سعادت‌طلب با اشاره به اینکه این کارها اقدامات زیربنایی است که نتایجش را در دراز مدت خواهیم دید، گفت: باید پایداری کنیم تا این برنامه محور بودن یک فرهنگ شود.

وی به متغیر بودن شرایط کشور اشاره کرد و افزود: باید به مسئله انعطاف پذیری به عنوان تضمینی برای محقق شدن برنامه‌ها نگاه کنید.

این عضو شورای شهر قم اظهار داشت: مسئله دیگر این است که هماهنگی میان معاونت‌های شهرداری برای تحقق برنامه‌محوری بسیار مهم است.

مصطفی ملایی، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی هم به اهمیت گزینش افراد بومی برای تدوین برنامه راهبردی شهرداری اشاره کرد و گفت: ما در گذشت این تجربه را داریم که کسانی به‌کارگیری می‌شدند که قم را نمی‌شناختند و نتیجه دلخواه حاصل نمی‌شد.

کد خبر 2955648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha