به گزارش خبرنگار مهر،معاون سابق برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد ظهر سه شنبه در چهارمین نشست «بررسی فرصتها و تهدیدهای تحقق مدیریت یکپارچه شهری در مشهد» که در سالن همایش های دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: در مدیریت شهرها سه نوع الگو سازماندهی قدرت از جمله شهرداری قوی- شورای قوی، شورای قوی- شهرداری ضعیف و شهرداری قوی و شورای ضعیف وجود دارد که در حال حاضر الگو قدرت مدیریت شهری در مشهد بر مبنای الگوی شورا قوی و شهرداری ضعیف است.
محمدمهدی برادران گفت: در حال حاضر الگو سازماندهی قدرت در مدیریت شهری مشهد شورای قوی و شهرداری ضعیف است که در این راستا کاهش اعضای شوراها باعث افزایش گروه لابی می شود.
وی افزود: با توجه یه اینکه اعضای شوراهای اسلامی توسط مردم انتخاب می شوند و شهردار نیز توسط اعضای شوراها، کاهش اعضای شوراها می تواند باعث افزایش لابی و کاهش تاثیرات مردم در تصمیم گیری های شهری شود.
معاون سابق برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد عنوان کرد: در یک ماه اخیر قانون کاهش اعضای شوراهای اسلامی شهر در مجلس تصویب شد که دلیل اصلی آن را به سود و منفعت شهر اعلام کردند اما از دیدگاه موافقان این قانون با این کاهش اعضا احتمال لابی کم و پارلمان شهری تحقق پیدا می کند.
وی ادامه داد: همچنین آنها معتقدند که با افزایش اعضای شوراهای اسلامی شهر امکان استبداد شورایی افزایش پیدا می کند که در این خصوص کاهش اعضا می تواند مانع شکل گیری این موضوع شود.
براداران اضافه کرد: اما مخالفان این طرح معتقد هستند تعداد اعضای شوراهای اسلامی شهر ارتباط مستقیمی با لابی گری و تاثیرگذاری نقش مردم در تصمیم گیری ها دارد که در این خصوص کاهش اعضاشوراها به بهانه کارآمدترشدن مدیریت شهری باعث افزایش لابی و کاهش تاثیرگذاری نقش مردم و کمتر دیده شدن رای آنها می شود.
وی بیان کرد: به نظر بنده چنانچه نظارت بر نحوه عملکرد شوراها و مدیران شهری افزایش پیدا می کرد دیگر نیازی به مطرح شدن چنین لایحه ای نبود.
معاون سابق برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد با اشاره به طرح یکپارچه مدیریت شهری ابراز کرد: مهمترین اصلی که این لایحه بر مبنای آن تنظیم شده است اصل ۱۰۰ قانون اساسی است که در قوانین برنامههای سوم، چهارم، پنجم و نیز برنامه توسعه ششم توجه ویژه ای به آن شده است.
نظر شما