به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر ارتباطات مردمی نماینده مردم کرمان و راور؛ محمد رضا پورابراهیمی در جمع اساتید، طلاب و دانشجویان با تشریح دلایل و چرایی اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: امروز اکثر کشورها موضوع «تاب آوری اقتصاد» به منظور مواجهه در مقابل تکانه های اقتصادی را مبنای اصلی تصمیمات کشور خویش قرار داده اند.
پورابراهیمی گفت: تکانه های مرتبط با شرایط رکود و رونق در اقتصادهای منطقه ای و جهانی در کنار بلایای طبیعی دو عامل مهم و اثرگذار در زمینه «تاب آوری اقتصادی» است.
وی افزود: علاوه بر این دو عامل در برخی کشورها تحریم و محدودیت های اقتصادی را نیز شامل می شود و این مهم (اقتصادی مقاومتی) که توسط رهبر معظم انقلاب به عنوان گفتمان بومی و انقلابی تبیین شده است، ریشه در رویکرد نوین اقتصاد جهانی دارد.
عضو شورای اقتصاد در ادامه بیان کرد: امروز عوامل متعددی سد راه اقتصاد مقاومتی است که در راس آن می توان به دولتی بودن اقتصاد و اقتصاد نفتی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه علی رغم اجرای اصل ۴۴ که باید به کاهش تصدی گری دولت در اقتصاد منجر شود، متاسفانه به دلیل وجود ساختارهای غیرکارشناسی در خصوص نهادهای غیردولتی، شرایط اداره این مجموعه ها به مراتب بدتر از شرایط عدم اجرای اصل ۴۴ است.
وی با اشاره به جایگاه نهاد بیمه ای همانند سازمان تامین اجتماعی بیان داشت: این سازمان که یک ریال از بودجه آن توسط دولت تامین نشده و تمامی منابع آن متعلق به کارگران و کارفرمایان است، بر خلاف سیاست های اصل ۴۴ کاملا توسط دولت اداره می شود.
عضو شورای پول و اعتبار گفت: در صورت لغو تحریم های نفتی، نگرانی جدی بعد از آن افزایش مجدد سهم نفت در بودجه دولت است که در صورتی که به این موضوع توجه نشود، آثار مخرب اقتصاد نفتی همچنان گریبان گیر اقتصاد کشور خواهد بود.
نایب رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بخش بعدی مباحث خود با تبیین شرایط فعلی اقتصاد کشور گفت: خوشحالیم امروز پس از ماهها تذکرات ارائه شده به دولت درخصوص وضعیت وخیم رکود در اقتصاد کشور، در نامه چهار وزیر، دولت نیز به این امر اذعان دارد و قرار است دولت تصمیات خاصی را در این زمینه اجرا کند.
وی ادامه داد: البته به نظر می رسد دولت در نظر دارد در شرایط کنونی همزمان سیاستهای ضدرکودی در کنار سیاستهای ضد تورمی را اجرا کند که این مهم (اجماع دو سیاست متضاد با یکدیگر) از دید بسیاری از اقتصاددانان امکان پذیر نبوده و غیر منطقی است.
وی با اشاره به گفته وزیر کشور مبنی بر اینکه که اولویت دولت پس از مذاکرات هسته ای، اقتصاد مقاومتی است گفت: از دولت انتظار می رفت به جای طراحی جدید برای اجرای اقتصاد مقاومتی، قوانین موجود همانند قانون رفع موانع تولید، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون بهبود فضای کسب و کار و... را که بر زمین مانده است را اجرا کند که اجرای این قوانین بخش زیادی از اهداف اقتصاد مقاومتی را محقق می سازد.
وی با ابراز گلایه شدید از دولت در زمینه عدم ارائه لایحه برنامه ششم علی رغم زحمات انجام شده از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام بر روی احکام این برنامه گفت: تصویب متن چندماده ای که از احکام قبلی به عنوان لایحه دائمی کردن برنامه های توسعه به جای لایحه جامع برنامه ششم ارائه شد، وهن مجلس است.
وی با یادآوری زحمات دولت، مجلس و شورای عالی امنیت ملی درخصوص موضوع برجام گفت: امروز وزارت امور خارجه باید در کنار اجرای کامل دستورات رهبر معظم انقلاب براساس مصوبه شورای عالی امینت ملی در خصوص برجام، دیپلماسی اقتصادی را در وزارت امور خارجه عملیاتی کند.
وی در این خصوص ضمن انتقاد شدید از وزارت امور خارجه در خصوص عدم وجود دیپلماسی اقتصادی گفت: متاسفانه امروز سفرا و نمایندگان وزارت خارجه در خارج از کشور حتی با الفبای اقتصادی آشنایی ندارند و این موضوع هیچ تعریفی در وزارت امور خارجه نشده است.
پورابراهیمی با اشاره به اهمیت و جایگاه دیپلماسی اقتصادی در ماموریت های سفرای خارجی در تمامی کشورها بیان داشت: باید وضعیت موجود به شرایط فعال شدن دیپلماسی اقتصادی کشور منتهی شود تا همزمان با پیگیری مسائل دیپلماسی سیاسی اولویت دیپلماسی اقتصادی با تحولات در وزارت امور خارجه در دستور کار قرار گیرد.
وی بیان کرد: اجرای اقتصاد مقاومتی براساس فرمایشات رهبر انقلاب نیازمند روحیه استکبارستیزی و جهادی است.
پورابراهیمی ادامه داد: متاسفانه در این ایام که به سالروز ۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا نزدیک می شویم، بعضی انسان های واداده در دانشگاههای کشور به بیان مطالبی در خور تفکرات سازشکارانه و لیبرالی خود اقدام کرده و با کمال وقاحت روحیه استکبارستیزی و ایستادگی را مخالف منافع کشور می دانند. وی با اشاره به مطالب بیان شده توسط یکی از عوامل پشیمان از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا که اخیرا در دانشگاه شهید بهشتی عنوان شده است، گفت: تسخیر سفارت آمریکا که محل جاسوسی علیه انقلاب اسلامی بود، به فرمایش امام راحل، انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب سال ۵۷ می باشد که متاسفانه این عوامل پشیمان از انقلاب و ارزشها، این اقدام مهم را بزرگ ترین ضربه بر منافع جمهوری اسلامی می دانند.
پورابراهیمی عنوان کرد: با این تفکرات وا داده نمی شود کشور را اداره کرد و به نظر می رسد جای این گونه افراد مرعوب به جای ایران اسلامی در کشورهای سرسپرده ایست که به جای طعم استقلال و آزادی مستحق تصویب کاپیتالاسیون و اعمال حق توحش از سوی آمریکایی ها هستند.
وی افزود: این افراد پشیمان از انقلاب و آرمان های امام مروج همان تفکراتی هستند که در دوران جنگ به جای مجاهدت و ایستادگی در برابر دشمن پیشنهاد واگذاری خوزستان به عراق برای خاتمه جنگ دادند.
نماینده مردم کرمان و راوربیان داشت: تا زمانی که روحیه ایثار و مجاهدت و تبعیت از فرامین ولی فقیهی آگاه، عالم، شجاع و با تدبیر همانند رهبر معظم انقلاب باشند این انقلاب مسیر عزت و تعالی را علی رغم خواست تمامی دشمنان و بدخواهان داخلی ادامه خواهد داد و امید است با همین روحیه جهادی شاهد عزت و اقتدار ایران اسلامی در همه زمینه ها به ویژه در عرصه های اقتصادی باشیم.
نظر شما